שאלות על נפאל

yayou

New member
שאלות על נפאל

אני מתכננת לנסוע לנפאל בחודש ספטמבר, ויש לי כמה שאלות: 1. יש לי רק שלושה שבועות - האם אוכל להספיק לבקר במקומות או שכל הזמן יתבזז לי על נסיעות ? 2. איך מזג האויר בתקופה זו? 3. אני רוצה להספיק קצת טרקים קצרים, נופים וגם זולה - מה המקומות הכי מומלצים לכל אחד מהנ"ל? תודה,

sela v

New member
הי יעל

אני הגעתי לנפאל באמצע ספטמבר, ונראה לי שעדיף אפילו להתחיל בסוף ספטמבר. לא שמזג האוויר היה כה נורא, אבל הבנתי למשל שכדי לראות את פסגת האוורסט, מהכפרים ליד קטמנדו, עדיף להגיע יותר מאוחר בספטמבר ואף באוקטובר, תקנו אותי אם אני טועה. אני גם טיילתי בנפאל 3 שבועות, וזה נראה לי שתספיקי להנות ב-3 שבועות. אני עשיתי טרק של שבוע ל-ABC מפוקרה, נראה לי שזה טרק שיתאים. אם את רוצה פחות להתאמץ אז תעשי את הטרק לפונהיל שהוא רק 4-5 ימים אם אני לא טועה. ליד קטמנדו אפשר לעשות גם טרקים, אבל אני לא עשיתי שם טרקים, אז אני לא יכול לספר. נפאל ידועה גם בראפטינג, ויש את שמורת צ'יטואן עם הנמרים.

לא פון-היל!

הפון היל קצר, קשה ומבאס - מצטרף להמלצה על ה ABC (ה abc לא יותר קשה מהפון היל) לפי חברים גם טרק האגמים הקפואים מדהים (אבל עוד לא עשיתי אותו)

ששש

New member
לא

יש נמר זה עם החברבורות על גופו ויש טיגריס עם הפסים השחורים (לא זברה :) נמר הוא leopard טיגריס הוא tiger עד כמה שאני יודע יש טיגריסים בנפאל ובהודו ולא נמרים, אבל אולי אני טועה. מה שבטוח אין הרבה סיכוי לראות טיגריסים בטבע (ולצערנו ככל שהזמן עובר הסיכוי קטן) בעוד שנמרים ניתן למצוא עם מעט מזל באפריקה שזה מקום אחר.. עוד תירוץ לטיול. אגב, אחד המפגשים הנדירים שיצאו לי בחיים הוא במהלך טיול רגלי לראות פומה שחורה על עץ במרחק 10 מ' ממני! זה קרה באחת השמורות בקוסטה ריקה.

jeshu

New member
ממש לא שנייהם חתולים שואגים (פנתרים) אבל הם בואדי לא אותו המין.הנמר (leopard,שהוא גם אחד החתוליים בעלי התפוצה הרחבה ביותר,מצוי באפריקה,אסיה וגם מעט באירופה (אם נשארו שם....היו בעבר בבלקנים וכו')שוקלים כמה עשרות ק"ג.בישראל הם מצויים כיום רק בנגב ושוקלים בסביבות ה-20-25 ק"ג. הנמרים הם אלה עם החברבורת - הנקודות השחורות על רקע צהוב (יש גם כהים יותר במעט שחורים) הטיגריס מצוי רק באסיה הודו - אינדונזיה ועד סיביר.הם גדולים - עד כ-300 ק"ג ומפוספסים.אין להם שם בעברית

maz

New member
תשובות

נפאל לא גדולה כל כך (היא בנויה לגובה ולא לאורך...) ובשלושה שבועות את יכולה להיות בשני המרכזים העיקריים - קטמנדו וכל הכפרים היפים בעמק שמסביבה ופוקרה עם רכס האנפורנה שקרוב אליה יחסית. המרחק בין שתי הערים האלה הוא כ -6 שעות נסיעה (ופחות מ- 150 ק"מ אם אני זוכרת נכון...) ניתן לצאת לטרקים מכל אחת מהערים האלה. מפוקרה כל העניין קצת יותר ממוסחר וקל לארגון, אבל בכל מקרה זה לא מסובך מידי. ניתן לשכור מעיל חם, שק שינה וכל ציוד אחר. באיזור פוקרה אני הייתי בטרק הג'ומסום שהוא הסוף של המסלול שמקיף את כל הרכס (araound Annapurna) ההקפה כולה לוקחת בדר"כ שבועיים. טרק הגו'מסום לוקח 6 ימים. אפשר לטוס לנקודה הכמעט גבוהה ביותר (הכפר ג'ומסום) ואז הולכים באותו יום קצת ועוד ביום שאחרי לנקודה הגבוהה ביותר ובשאר הימים יורדים למטה. אפשר לשלב אותו גם עם הפון-היל שהוזכר קודם ואז זה עוד יום. בכל מקרה בטרקים באזור הזה ישנים בכפרים ולא צריך להסחב עם אוכל וגם אפשר לשכור את שירותיו של סבל, כך שזה לא קשה כל כך. באזור קטמנדו עשיתי רק טרקים קצרים בין הכפרים שבעמק. אני ממליצה במיוחד על הליכה לכפר dhulikel במסלול שמתואר בלונלי פלנט. מאד יפה ולא קשה. אם עוד ישאר לך זמן - אפשר לסוע לצ'יטוואן שהוא פארק בדרום המדינה, פחות הוא יותר באמצע הדרך בין קטמנדו לפוקרה. הייתי שם 3 ימים בהם קצת מסתובבים ביער ובעיקר שומעים קופים, רוכבים על פילים ומבקרים ב"גנון" של פילים קטנים, קצת רואים תנינים. זה לא ספארי באפריקה אבל נחמד. חוץ מזה - זה איזור עם אנשים שונים מאשר יש במקומות אחרים בקטמנדו ורואים את זה במראה שלהם, בצורת הבתים וכמובן בהיסטוריה שלהם שהיא גם סיפור מעניין. החלק הכיפי ביותר בצ'יטוואן בשבילי היה הרכיבה על הפילים בתוך יער שנפתח לשדה ירוק, עם ירח מלא שהתחיל לעלות בצד אחד של השמיים, שקיעה מקסימה בצד השני והההרים המושלגים באופק הרחוק. עולם מושלם.

sitvaniyot

New member
נפאל - זהירות

שיחת טלפון עם מטייל שנמצא במקום - הדרך מקטמנדו לפוקרה סגורה. הטיילים יושבים באכסניה ממתינים או שהדרך תיפתח, או לטיסה, או לויזה למקום בטוח אחר. זו לא הפעם הראשונה השנה שהדרך סגורה בגלל המורדים. חפשי יעד אחר לטיול, בצפון הודו למשל.

למעלה