שאלות על ניווט

Mנטה

New member
שאלות על ניווט

באיזה רמת רכיבה צריך להיות כדי להתחיל ולהתנסות בניווט הרכוב ? איך מתחילים ? האם מדובר ברכיבת כבישים או שטח ?

IlanShacham

New member
ברוכה הבאה Mנטה ../images/Emo24.gif

מדובר ברכיבת שטח. לצורך השתתפות אין צורך בכושר פיזי או טכני יוצא מן הכלל - את בוחרת לעצמך את המסלול מנקודה לנקודה ויכולה לבחור במסלול שיתאים לך יותר (לדוגמא, לבחור מסלול ארוך בשיפוע מתון במקום קצר ותלול). הדרך הכי טובה להתחיל היא פשוט להגיע לניווט. תקבלי הסבר על המפה ואופן התחרות וצאי לשטח. בהתחלה אולי תתברברי קצת, אבל תביני את העיקרון ותהני מאוד. אין בעיה לבחור במסלול תחרותי - פשוט תתעלמי מהזמן. בשבת הזו יש ניווט בתוואי שטוח יחסית, כך שיש פחות עומס פיזי. אני ממליץ לך בחום להגיע ולנסות - לא תתאכזבי. כמו כן את יכולה לעיין במאמרים שלנו, יש כמה שהם מבוא לניווט רכוב.

Mנטה

New member
מה צריך להביא וגם על איזה מהניווטים

אתה מדבר ? ראיתי שיש כמה באותם ימים.

IlanShacham

New member
התכוונתי לניווט ברשפון

כמו כן יש ביום שלישי הבא (ל"ג בעומר) ניווט ביער הנשיא. אחרי זה יש פגרה ארוכה, אז כדאי לא להחמיץ. צריך להביא אופניים, קסדה ומצב רוח טוב. הפריטים הבאים יכולים לעזור, אבל אפשר גם להסתדר בלעדיהם בהתחלה: 1. מצפן 2. מחזיק למפה 3. מחזיק לכרטיס הניקוב (אותו צריך לנקב בכל תחנה)

Mנטה

New member
אחלה, אני אשתדל לבוא לרשפון !

אבל אבל אבל..... זאת תחרות לא ? אני בטח אגיע שלוש שעות אחרי כולם
...

IlanShacham

New member
זו תחרות, אבל שונה ממה שאת מדמיינת

כל אחד מוזנק בזמן שונה, וכל אחד יכול לעשות בחירות מסלול שונות - מה שאומר שאין לחץ של אחרים שמשיגים אותך, או עוקפים אותך בהקפה. את פשוט מטיילת, וכשאת מסיימת את מסיימת. יש מדידת זמנים, אבל אף אחד לא יצחק עליך שלקח לך הרבה זמן. מפה מקבלים עם תחילת הניווט, ועליה מסומנות התחנות בהן עליך לעבור.

Mנטה

New member
מגניב ! תגידו, עושים את זה לבד או

שמצטוותים לאחרים ? או במילים אחרות: להביא עוד מישהו שירכב אתי או שמתחלקים לקבוצות ?

sdanpo

New member
אני כבר חצי שנה עושה את זה לבד..../images/Emo3.gif

ובכן, הניווט בעיקרו הוא אישי אבל.... בכל תחרות יש אנשים שמנווטים עם חברים , משלמים רק עבור בן-אדם אחד (חסכוני) , מקבלים מפה אחת ומתייעצים בנוגע לניווט עצמו. בנוגע ללהגיע אחרונה... קודם כל , ברגע שהצטרפת לספורט הניווט הרכוב, כבר הפכת להיות סגנית אלופת הארץ
(לא ראיתי את אדוה מאז בית הלוי ואלונה... היא כבר מזמן לא בעניין
). בכל מקרה , גם אני הגעתי אחרון בניווט הראשון, שני , שלישי , רביעי ,,, ועדיין זה כיף אדיר ומוסיף עניין לרכיבה. עוד טיפ-טיפון - לדעתי עדיף להצטרף בניווט הראשון להצתוות למישהו שכבר יודע לנווט , בעיקר בשביל הטיפים (והם שווים זהב....). נתראה בניווט דן פורת

Mנטה

New member
בסוף לא הגעתי ../images/Emo10.gif

חזרתי אתמול מפורקת מהרכיבה והגוף דורש מנוחה
מקווה להצטרף בהזדמנות הקרובה הבאה.

Mנטה

New member
לא, לצערי כל עוד זה על יום עבודה

אז אני לא יכולה להגיע. בגלל זה כל כך רציתי להגיע היום. נראה לי שהפסדתי את העונה. היתרון: עד העונה הבאה יהיה לי הרבה יותר כושר

Eyalee

New member
עיקר ההשתתפות היא ההנאה

כנווט מתחיל, (זהו הניווט השלישי שלי) אני מתוודא כי הניווט מאתגר. ולמרות שאני די מדשדש בסוף הטבלה אני אמשיך להגיע ולהשתפר. אז אך נא תיפול רוחך.

למעלה