שאלות על משכנתא

shachafz

New member
שאלות על משכנתא

שלום, אני מחפש להשקיע בנדל"ן מניב. מצאתי מספר השקעות שעבורן תשלום המשכנתא (בהלוואה מעל 20 שנה) נמוך משמעותית משכר הדירה הצפוי. העניין הוא שאני לא רוצה להחזיק את הנכס למשך 20 שנה. 1) מה ההשלכות הכלכליות של סילוק הלוואה לפני המועד? 2) האם אפשר למכור את הדירה לפני תום התקופה מבלי לשלם את המשכנתא, ופשוט להעביר אותה לקונה? 3) יש ברשותי כ 120000$ במזומן. האם עדיף לקנות 4 דירות במשכנתא, או דירה אחת במזומן? (אני מבין שיש שיקולים לכאן ולכאן, אשמח אם מישהו יכול לפרט לי אותם) תודה

דירות ומשכנתא

אם בכוונתך למכור הדירות בפטור ממס שבח, ענין ההלוואה אינו כלכלי, כי הריבית לא תותר לך לניכוי. אם בכוונתך לרכוש הדירות ולמוכרן תוך תשלום מס על הרווח (מה שיאפשר לך ניכוי הריבית) מומלץ לך לפנות לעו"ד המתמצא במיסוי מקרקעין, כדי לבדוק את דרך ההשקעה הנכונה. בכל מקרה, זכור שלגבי דמי שכירות יש "מקסימום פטור" ויתכן שדמי השכירות הפטורים, קטנים מדמי השכירות בפועל. שוב נושא לתכנון מס שיש לו השפעה, על כלכליות העיסקאות.

דירות כהשקעה ...

1) את ההשלכות של סילוק הלוואה לפני המועד עליך לבדוק בבנק - הו יכולות חהיות שונות מבנק לבנק וממסלול למסלול. 2) למכור לפני תום התקופה אפשר - ניתן לגרור אותה לנכס אחר אולם איני חושב שניתן להעבירה לקונה (גם זה עליך לבדוק בבנק המלווה). 3) כדי לדעת מה עדיף כלכלית יש לערוך חישובים בהתאם לריביות ולתשואות. עליך לקחת בחשבון את נושא המיסוי על ההכנסות ואת האפשרות למכירה בפטור ממס שבח רק אחת ל-4 שנים.

למעלה