שאלות על מעבר לאזור סן פרנסיקו

yauli747

New member
שאלות על מעבר לאזור סן פרנסיקו

שלום לכולם,

אני בתחילתו של משא ומתן עם המעסיק וחשוב לי לדעת איזה דברים כדי לי לסגור איתם וכמובן יש לי גם כל מיני שאלות בפן המשפחתי כמובץ

אנחנו משפחה של 6 נפשות (הגדולה תהיה בת 6 ועולה לכיתה א בספטמבר), יש לנו גם 2 בנות בגילאי גן (3.5 ו2) ותינוקת (שתהיה בהתחלה בבית עם האמא), מה שאומר שנצטרך בשנים הקרובות תמיד לשלם על 2 גנים פרטים (יש לנו העדפה לגן יהודי/ישראלי)

אנחנו מחפשים לחיות בצורה טובה (מעמד בינניים +) להנות וכמובן לנסות גם קצת לחסוך, בארץ אנו חיים בכפר סבא בדירה 5 חדרים גדולה, אנו נעדיף כמובן לגור במקום ידידותי לילדים ואם זה אפשרי כמה שפחות עירוני, מצד שני יש לנו גם מגבלה שרוב הסיכויים שבהתחלה יהיה לנו רכב אחד ואשתי לא תנהג כך שזה צריך להיות עיר/עיירה/שכונה שהמרכז במרחק הליכה ונח או לפחות עם תחבורה ציבורית טובה.

כמובן שנרצה שבית הספר היסודי העירוני יהיה טוב (הגדולה עולה לא) ובעדיפות שיהיה גן ילדים יהודי/ישראל לקטנות

כרגע מתפנה מקום ב2 משרדים שונים של החברה, בקונקורד ובסן חוזה.

שאלות:
1. משכורת- כמה צריכה משפחה ממוצעת כדי לחיות ב"צורה טובה"? אשתי לא תעבוד לפחות בשנה הראשונה ובעתיד כבר נראה... (יש לנו גם הכנסה נוספת פסיבית משכירת הדירה שלנו בארץ שנקווה שזה ילך לחסכון נטו)
2. ביטוח רפואי- מה חשוב שיהיה לנו?
3. אזור מגורים- המלצות יתקבלו בברכה שתתאים למשפחה שלנו, עם בתי ספר טובים וגני ילדים יהודים/ישראלים, אפשרות להסתדר בלי רכב (אשתי לא תנהג בהתחלה) וקהילה יהודית ישראלית
4. מתי בדיוק מתחילה שנת הלימודים בבתי הספר? מתי שנת הלימודים בגנים? מתי בעצם ה"חופש הגדול" ומה נהוג לעשות עם ילדים בתקופת החופש (כמושבן שלא נבוא לביקור בארץ אחרי כמה חודשים ולכן חשוב לי לדעת מה נוכל לעשות איתם שם)
5. עלויות מחיה- איך שאני מבין את זה כרגע אז רוב ההוצאות שלנו יהיו על מגורים (כמה שכר דירה? הוצאות נוספות של הבית?) ועל גני ילדים (כמה עולה גן ילדים יהודי/ישראלי?)
6. משלוח של מכולה/ריהוט- מה כדאי לשלוח מהארץ? מה לא כדאי לשלוח? עלויותש ל משלוח של מכולה? האם כדי לשלוח רק חלק מהדברים ואחרים לקנות שם?
7. האם יש ויזה שמומלצת לבקש שבעתיד קל יותר לעבור לתהליך של קבלת GC?
8. דברים נוספים ששכחתי וכדי לנו לבדוק?

קראתי קצת בהיסטוריה של הפורום, אבל אם יש שירשורים חשובים שאולי מומלץ שאקרא אשמח לקבל קישורים.

תודה רבה מראש לכל העונים

Boston Guy

New member
יכול להגיב רק באספקט אחד

אני לא גר באזור, ומכיר אותו רק משהיות שם לצרכי עבודה.
ממה שראיתי שם בכמה חדשים (במצטבר, ב 20 השנה האחרונות...) שבהם שהיתי באזור - זה לא אזור שבו ניתן להסתדר (כמשפחה עם 4 ילדים קטנים) בלי רכב ובלי לנהוג.
שני המקומות - גם קונקורד וגם סאן חוזה - הם הסטריאוטיפ של סאברבייה. תשתית התחבורה הציבורית מינימאליסטית ביותר (בעיקר קווי "קומיוטר" לאנשים שעובדים בעיר).

John the Savage

New member
תשובות חלקיות לגבי אזור המגורים

קודם כל אזור האיסט ביי (כולל קונקורד/וולנט קריק/לאפייט) משמעותית זול יותר מאשר אזור הסאות' ביי, ותוכלו למצוא שם דירות גדולות ומרווחות יותר במחירים זולים יותר. ומדובר בפרברים מבוססים ונעימים. ההפרש במחירים תלוי בהרבה גורמים, אבל להערכתי זה יכול להיות הבדל של לפחות 1000$ לחודש אם לא יותר בשכירות עבור משפחה בגודל הזה, ואני מעריך שגם גני ילדים עשויים להיות קצת יותר זולים.

לגבי תחבורה ציבורית, כפי שכתב בוסטון גאי מעלי, באזורים בהם מדובר התחבורה הציבורית לא משהו. אם יש לכם מזל ותמצאו דירה קרובה לאחד מקווי האוטובוס, מדובר בקווים שעוברים פעם בחצי שעה בשעות השיא במקרה הטוב. אם יהיה לכם יותר מזל, יתכן ותמצאו דירה במרחק הליכה למרכז המסחרי ואולי אף לתחנת הבארט הקרובה. באזור קרוב לקונקורד, לדוגמה, יכול להיות נחמד לגור קרוב למרכז של וולנט-קריק, אם כי דירות שם יותר יקרות יחסית לאזור. אפשר גם להתרחק עוד קצת לכיוון לאפייט. המרכז המסחרי שלהם קטן יותר מאשר וולנט קריק, אבל שם אפשר למצוא דירה קרובה למרכז במחירים זולים יותר.

לגבי גני ילדים יהודיים, באיסט ביי המבחר יותר מצומצם. באזור וולנט קריק יש אולי גן יהודי אחד או שניים. לא יודע מה המחירים שלהם. אם זה עקרוני לכם, בסאות' ביי כניראה יהיו לכם הרבה יותר אופציות.

סליחה, כן, אבל אני חושבת

שזו ממש התעללות להשאיר את אשתך בבית עם 4 ילדים פיצים ללא רכב, בפרברים.
אפילו מגורים קרובים למרכז (נניח חצי מייל), להיסחב לשם עם כל הילדים ... האם אתה מתכוון לעשות את כל הסידורים? הורדה ואיסוף ילדים ממסגרות? קניות בסופר? הסעה לחוג? לחבר אחהצ? כי למיטב הבנתי אתה תהיה בעבודה חדשה במרחק של איזו שעה נסיעה, אי שם בסן פרנסיסקו ....
ומה עם צריך להסיע ילד לרופא? ועוד ועוד ועוד דוגמאות, אין לזה סוף. הפרברים של ארה"ב, ולא כלכך משנה אם זה סן חוזה או במקום אחר (המבנה שלהם סה"כ די דומה) זה לא מרכז כפר סבא. אין כאן "לרדת למכולת". המרחקים כאן גדולים, ובהשוואה לישראל, לעיתים גדולים מאוד. אתם בקלות יכולים לגור במרחק של מייל מבית הספר, ועדיין רוב הסיכויים שלא תהיו זכאים להסעה (מייל זה קילומטר וחצי, לכל כיוון), או 3 מייל מהגן, או מהרופא . ואישתך עוד תהיה עם תינוק ...
תראה, אני מבינה את הצורך לחסוך, באמת. אנחנו בשלוש שנים הראשונות היינו עם רכב אחד, ושלושה ילדים קטנים, גם כן מתחת לגיל 6. אבל הרכב היה תמיד אצלי, ואני עשיתי את כל ההסעות והסידורים הנדרשים, שקשורים לילדים ולבית. הבעל נסע לעבודה באוטובוס/אופניים, תלוי במזג האויר.
אלו שני הסנט שלי, בתור אישה של שהיתה בבית עם 3 ילדים קטנים

ilanvag

New member
חשבת על האפשרות שאולי אשתו פשוט לא נוהגת?

את יוצאת מתוך נקודת הנחה שהם מנסים לחסוך על רכב שני, אבל יש גם מצב שאשתו פשוט לא נוהגת - מכיר אנשים (בעיקר נשים, האמת) שעברו לארה"ב בשנות העשרים לחייהם, ואפילו שנות השלושים, ומעולם לא היה להם רישיון נהיגה בארץ, ולא נהגו (כי פחדו, או גרו בעיר גדולה ולא היו זקוקים לרכב, וכדומה).
&nbsp
לא יודע אם זה המצב אצלם, אבל זו אופציה אפשרית, לפני שמשתלחים בו...

iris mom of two

New member
חשבתי על זה

כמי שכל מה שרצתה זה ללמוד לנהוג זה נראה לי הזוי שצעירים בימינו לא נוהגים. ובהחלט אני יכולה לקרוא לאשתו צעירה, אני בטוחה שהיא לפחות 15 שנים צעירה ממני.
את הבן שלי הכרחתי ללמוד לנהוג אפילו שהוא לא היה מעוניין. והיום, הוא בן 19, ומודה לי. הוא עדיין לא אוהב לנהוג, אבל כן רוצה אוטו
.

בהחלט יכול להיות

למרות שגם בארץ לדעתי קשה לחיות בלי רשיון עם 3 ילדים כלכך קטנים (לא יודעת אם התינוק שעליו נכתב כבר נולד או שהוא עדיין בבטן).
כפר סבא זה אחלה מקום אבל זה לא תל אביב ולא מנהטן ...
ובארץ אולי יש לה עזרה, וכידוע, בדר"כ יש תחבורה ציבורית טובה יותר.
אח שלי לדוגמא, כבר בן 45, וללא רשיון נהיגה. הוא גר במרכז תל אביב, מה שאתם כלכך אוהבים לקרוא לו הצנטרום של הפיילה, ולא זז משם בדיוק מהסיבה הזו. מעל 10 שנים הם גרו בדירת קופסת גפרורים, עם 3 ילדים וכלב כי היו חייבים להישאר במרכז.
גם הגנים של הילדים נבחרו בין היתר לפי מרחק, כדי שאפשר יהיה להסיע אותם על האופניים בבוקר, לפני שמפדלים לעבודה.
בכל מקרה, מרכז תל אביב או אפילו כפר סבא לצורך העניין הוא רחוק מאוד מלהיות מרכז סן חוזה, עם 4 ילדים קטנטנים (שהיא מה? תרכיב על אופניים?) במדינה זרה, ללא עזרה כשלא מכירים אף אחד. מה שהוא מבקש לא מציאותי במקרה הפרטי שלהם. הוא ביקש "מרחק הליכה" שזה משהו שאם בטעות מצאת, תהיה ב"מרחק הליכה" ממשהו אחד, נניח בית ספר, או גן, או סופר. הסיכוי שהם ימצאו מגורים כלכך קרוב לכל הדברים שהיא תצטרך להגיע אליהם ברמה יומיומית, ב"מרחק הליכה" הוא כלכך קלוש שזה משהו שאי אפשר לבנות עליו.
והוא ציין במפורש שהיא לא תנהג בשנה הראשונה. אז אם היא מתכוונת להוציא רשיון מקומי, הייתי עושה זאת הרבה יותר מהר. הוא לא ציין שאין לה רשיון בכלל.
ולסיום, אני חושבת שהעיצה שהם קיבלו כאן, להגיע לביקור מקדים על מנת להתרשם מהאיזור, מה שנקרא בעיניים, היא מעולה וחשובה מאין כמוה במיוחד במקרה הספציפי שלהם.

אילן, אתה יודע מה?

אני חושבת שזה בכלל לא משנה אם יש לה או אין לה רשיון.
בסופו של יום, בשורה התחתונה, אנשים כותבים כאן הודעות ומבקשים עזרה מכמונו שחיים כאן, ובאים לקבל עצות לגבי המעבר שלהם לארה"ב.
העזרה והעצות שהם מקבלים הם ברוב המקרים ביחס ישיר לאינפורמציה שהם שיתפו.
אני לא אמורה לשבת מול המסך ולהתחיל להעלות השערות האם כן או לא יש לה רשיון או שמא היא מתכוונת להוציא בהמשך.
הבחור כתב "לא מתכוונת לנהוג בשנה הראשונה" ואחכ עוד הוסיף שהם רוצים לגור בפרברים ב"מרחק הליכה" מהמרכז של מה שזה לא יהיה.
לשכמותי (ועוד כמה) היה די ברור שלבחור אין מושג על מה הוא מדבר, ומעולם לא ביקר בפרברים של ארה"ב, והוסיפו שלחיות באחד כזה, עם 4!!! ילדים פיציים בגילאי ינקות, ללא רכב, זה פשוט לא מציאותי. נקודה.
מה שהיה או לא היה בארץ, לא רלוונטי לנושא.
ולסיום - פותח ההודעה יחליט ויעשה לפי החלטתו וראות עיניו.

Kender00

New member
לפי דעתי (וזאת דעתי האישית) כדי לכם לבצע תיאום ציפויות

יהיה קשה לקבל את כל הדברים אבל היות ולא ידוע מי המעסיק, מה תפקידך בכוח ומי הגורם שדוחף למעבר (אתם או המעסיק) קשה לדעת כמה המעסיק מוכן להתגמש.
בגדול כסף פותר הרבה בעיות.
&nbsp
עם המעסיק הוא זה שדוחף היית דורש לפני שמדברים על תנאים שאתה ואשתך תגיעו לשבוע או שבועים על מנת להכיר יותר טוב את האיזור ולהבין יותר לעומק את האיזור.
&nbsp
באיזורים אלו די קשה ואפילו בלתי אפשרי שמי שנשאר עם הילדים יהיה בלי רכב.
צריך להיות פה על מנת להבין את המרחקים וכמה התחבורה הציבורית לא קיימת (היא קיימת אבל לא מתקרבת לישראל או לכל עיר מודרנית)
כמובן יש את אובר או ליפט אבל הניוד עם ילדים בשירותים אלו מאוד בעייתי על בסיס יומי.
כמובן שעם השיקול הוא רכב אחד אז הוא אמור להיות במקרה זה עם אשתך ואתה תשמש בשירותים של אובר...
כמובן שכסף יכול לקנות הכל כולל נהג אישי (אבל בוא ניהיה יותר מציאותים)
&nbsp
אני ינסה לענות על חלק מהסעיפים (לא לפי סדר)
&nbsp
3. אני לא מכיר את האיסט ביי על מנת להתיחס לזה אבל ג'ון ענה על זה, בגדול זה איזור שיש בו פחות ישראלים (אבל בסופו של יום אפשר למצוא ישראלים כמעט בכל מקום)
הוא איזור יותר זול (יחסית) לרוב מה שנמצא מערבית ודרומית למפרץ.
האיזור השני מתרכז סביב סניוויל ששם יש ריכוז ישראלים גבוה (לא רק ישראלים אני מכיר כמה הודים שקוראים לאיזור הודו הקטנה)
בסניוויל יש בית ספר יהודי/ישראלי (זה בית ספר דתי אבל כל כיתות ה pre-school יש הרבה ישראלים לא דתיים), יש עוד כמה אפשרויות של גנים ישראלים (לא בכולם המטפלות והגננות דוברים עברית)
כמובן יש איזורים בסן חוזה (אני לא חושב שיש עירה אחת באיזור שאין בה ישראלים)
&nbsp
4. מועדי הלימודים של החינוך הציבורי תלוים ב School District וזה תלוי הכתובת המגורים, אני יכול להתיחס לאיזור שלנו שלרוב הלימודים מתחילים בסביבות אמצע אוגוסט ומסתיימים בתחילת יוני (סביב 9 ביוני)
כמובן לגנים פרטיים זה תלוי בגן, יש כאלו שפתוחים כל השנה ויש כאלו שלא...
כמובן שיש קיטנות ומסגרות, שוב תלוי בתקציב, בסניוויל יש כל שנה קיטנה שמופעלת ע"י חב"ד, זאת קיטנה מושקעת ויחסית למחיר מקבלים הרבה והיא מתאימה רק למי שעולה ל K עוד ח' (כמובן שהקבוצות מחולקות לפי מין ולא כולם אוהבים את זה)
ויש עוד הרבה אפשרויות, הכל תלוי מחיר

&nbsp
5.החלקים בגודלים בהוצאה יהיו שכר דירה ולגבי זה מאוד כדי שתבינו את מצב שוק הדיור לשכירות פה, רוב הסיכוים שיהיה מאוד קשה למי שהגיע מדירה חדשה, (זה לא שאני מנסה להפחיד או ליצר תמונה שחורה, יש פה הרבה יתרונות אחרים אבל כדי להבין)
גנים ינוע בים 1000 דולר לילד (למסגרת חלקית, אני בטוח שניתן גם פחות תלוי במסגרת) ויכולים לעבור את 2000 דולר, אני חושב שבבית ספר היהודי זה בסביבות 1600 דולר מ 8:30 בבוקר עד 4 אחה"צ (אפשר עד 6 בתשלום נוסף, אבל בשישי תלוי בכניסת השבת)
וזה ל 10 חודשים פחות כל החגים האמרקאים והיהודים!
&nbsp
7. אתה יכול לבקש איזה ויזה שאתה רוצה אבל בסופו של יום זה תלוי האם זאת ויזה רלוונטית שהמעסיק יכול להוציא והאם אתה עומד בתנאים שלה, אם המעסיק יכול להוציא לך L1A ואתה עומד בתנאים שלה יכול להיות שאז יהיה קל להגיש אותך ל GC במסלול EB1c אבל זה לא מחייב, מה שיותר חשוב זה מתי המעסיק מתחייב להתחיל את התהליך (אם בכלל), וכמה הוא רציני, אם חשוב לכם האפשרות להגר או לא להיות תלוים במעסיק אז חובה שנושא זה יהיה בחוזה!
&nbsp
6. תלוי כמה דברים יש לכם היום וכמה הם חשובים, כמובן תלוי כמה המעסיק מוכן להוציא, מכולה מוכרת במס, כל בונוס כספי על מנת לרכוש דברים פה יהיה חייב במס, והמס פה לא נמוך.
&nbsp
1. מה זאת משפחה נורמלית ומה זה "בצורה טובה", לאנשים שונים זה דברים שונים, לגבי הכנסה פסיבית משכירות אז תשכח שתיהיה חייב במס בארה"ב על זה, קליפורניה לא מכירה באמנת המס עם ישראל לכן לא תקבל זיכוי על מס בישראל (אם אתה עובד את התקרה ומשלם את 10% מס בישראל)
כמו כן מאוד חשוב מה מטרת המעבר, האם זה לתקופה קצרה, בנונית או בכל הגירה?
האם אתם אנשים שאוהבים טיולי קמפינג או של מלונות פאר? האם אתם חייבים חופש כל חודשיים שלושה או אחת בשנה?
האם חייבים ליסוע לישראל כל שנה או לא? (אולי המעסיק משלם)
&nbsp
אישית אם אני קורא את התמונה של רמת החיים שלכם בישראל (ויכול להיות שאני טועה בגדול!!!) ומטרת המעבר היא לא הגירה נטו הייתי מצפה למשכורת של 250 אלף דולר לשנה וצפונה (כאשר זה כולל בונוסים ואופציות שניתן למכור)
כמובן שאפשר פחות אבל אז צריך להבין שמתפשרים על דברים מסוימים (הסכום שציינת לא ישים אותך בקבוצה של המסודרים אבל תוכל לחיות בצורה נחמדה)
ועם המטרה היא הגירה אז זה כבר תלוי כמה אתה מוכן להתפשר על מנת להגיע ליעד, כמובן שברגע שיש את ה gc ויש את הכישורים כמות האפשרויות פה היא די גדולה (כולל משכורות) אז זה שיקול אישי

Kender00

New member
וכמובן אני מציע לך לקרוא את הספר "רילוקיישן בייבי"

שכתב ישראלי שעבר לפה לפני כמה שנים,
&nbsp
הספר ניתן להורדה חינם מהלינק המצורף: https://mendele.co.il/product/relocationbaby/
&nbsp
המחבר הפך את הספר לחופשי אז זאת הורדה חוקית!
כמובן שהספר כתוב הצורה הומריסטית, וכמובן שהסכומים שמצוינים בוא כבר לא מדויקים המחבר עצמו ציין לפני שנתיים שיש לעדכן לפחות ב 20% את המשכורת שם, ושנתיים בעמק זה הרבה מבחינת עלויות פה (מחירים כל הזמן עולים בחלק מהדברים כגון דיור)
&nbsp
&nbsp

ועוד משהו

כתבת שהבת הבכורה תהיה בת 6 ותעלה לכיתה א'.
כדאי לבדוק מהו ה- cut off date לכניסה לכיתה א'.
בזמנו (מזמן) זה היה 1.12 ואני יודעת שהקדימו אותו.

iris mom of two

New member
כמה תשובות

אני לא מהאזור. אבל גרה באזור לא ערוני.
&nbsp
בעלי נוסע לעבודה ברכבת, הרכבת חצי מייל מהבית והוא בדרך כלל הולך לתחנה. עדיין יש לנו שתי מכוניות (בעצם 3, אבל השלישת אצל הבת) ואני לא יודעת איך היינו מסתדרים בלי. במיוחד כי יש ימים שהוא צריך לנסוע לרכבת מסבות שונות, ואני לא יכולה להסיע אותו כי מה לעשות, יש לי חיים.
&nbsp
עם 4 ילדים בטוח רפואי אם מה שפחות דידקטיבל. אחרת תשלמו המון.
&nbsp
שנת הלמודים מתחילה מתישהו בסוף אוגוסט, תחילת ספטמבר ומשתנה בין מחוז למחוז. כך שאף אחד לא יוכל להגיד לך מתי בדיוק עד שלא תדע באיזה מחוז תהיה.
&nbsp
האם לאשתך יש רשיון? אם לאף אני ממליצה שתעשה רשיון מה שיותר מהר, ואם היא לא בקטע של לנהוג כדאי שתעשו חושבים לגבי המעבר. להיות ללא רשיון נהגיה בפרברים זו נכות.

KallaGLP

New member
עם 4 ילדים ששתיים מתוכם יהיו בגן

ורצון לחיים טובים כפי שתיארת + לחסוך, כדאי לך לבקש שכר של 200K + (או אפילו 250+). תוכל להתקיים גם על פחות, אך אלה יהיו חיים ברמה יותר נמוכה ממה שכתבת שהיית רוצה ותצטרך לחשוב על כל גרוש שאתה מוציא. גם באיסט ביי המקומות הטובים יקרים, במיוחד עבור משפחה גדולה שרוצה ורגילה לחיות טוב קרוב לבית ספר טוב ולא רוצה להצטופף בדירה קטנה.
כמו שנאמר, לאשתך חייב להיות רכב. באשר אליך - תלוי איפה תגורו ביחס למקום העבודה שלך. בחלק מהחברות הגדולות גם יש הסעות. אבל כמעט לכל מי שאני מכירה פה, אפילו אנשים עניים יחסית שחוסכים על דברים אחרים, יש שתי מכוניות כי התחבורה הציבורית כאן על הפנים והמרחקים גדולים.
אני לא יודעת על איזה סדר גודל של שכר מדברים איתך, אך עם משפחה גדולה וציפיות גבוהות כמו שלך, נראה לי ממש מתבקש לפני שתחתום על ההצעה הסופית להתייעץ עם יועץ רילוקיישן מנוסה שמעודכן גם בעליית המחירים המטורפת של השנים האחרונות באזור כדי שתבין איפה תמצא את עצמך אחרי המעבר.

KallaGLP

New member
באשר לקהילה ישראלית - לא חסרים ישראלים גם באיסט ביי,

במיוחד באזור פלזנטון (שהיא, אגב, יקרה מאוד), אך בריכוזים יותר קטנים מאשר באזור סן חוזה (סאניווייל, מאונטן ויו, קופרטינו וכד'). אני מניחה שיש שם גם פחות מסגרות בעלות אופי יהודי או ישראלי, ולגור דווקא ליד מסגרת כזו (שלא לדבר על למצוא בה מקום פנוי בלי להירשם חודשים רבים מראש) עלול להיות מאתגר מאוד (שלא לדבר על יותר יקר, כנראה).
עוד עניין - חלק ממשא ומתן בהחלט צריך להיות קשור להתחייבות החברה להוציא לך גרין קארד כמה שיותר מהר, וגם על חבילת הרילוקיישן שתקבל. מעבר לכרטיסי טיסה, חברה שמכבדת את עצמה אמורה לממן גם מכולה, ורצוי גם ביקור מקדים, ייעוץ מס, מענק רילוקיישן ועוד. קח בחשבון שבנוסף להוצאות השוטפות יהיו לכם הוצאות מעבר גבוהות (אין מנוס מזה, בטח לא למשפחה בסדר גודל שלכם). אמנם שום חבילת רילוקיישן לא תוכל לכסות את כל ההוצאות, אך כמה שהיא תהיה גדולה יותר, מטבע הדברים תוציאו פחות מהכיס.

למעלה