שאלות על טוראט

שאלות על טוראט

אתמול כתבתי על בני ועל בעיותיו.תודה לכול התומכים ,מאוד התרגשתי. אני מעוניינת לדעת האם טיפול פסיכולוגי עשויי לעזור מלבד הטיפול התרופתי? האם משהו מכיר פסיכולג שמתמחה בטוראט באזור ראשל"צ ,חולון והסביבה? לאחרונה בני התחיל טיפול ברכיבה על סוסים האם ילדכם עבר טיפול דומה ואם כן האם הוא יעיל?( הבן שלי נהנה וזו גם דרך להוציא אותו מהבית אז כבר עשינו חצי דרך..) האם משהו מכיר עמותות שתומכות כלכלית בילדים הזקוקים לטיפולים ? אודה לתגובות...א.ת.א

"אתא היחידה" ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מאד משמח שאת חשה שמצאת אצלינו מענה. לשאלותיך הנוספות:
באשר לטיפול פסיכולוגי - מדובר בטיפול שחשוב לשקול אותו ולבחון את הצורך במידה והילד סובל מאחת מהבעיות הבאות:
בעיות רגשיות - בדגש על דימוי עצמי ו/או תחושות דכאון.
בעיות ו/או קשיים בלמידה - כולל הפרעת קשב וריכוז.
בעיות התנהגות - בדגש על התפרצויות זעם ו/או הפרעה טורדנית. כפי שכבר צויין באחת התגובות, הרחת חפצים יכולה להתקשר ל- OCD, שזו הפרעה טורדנית כפייתית. מידע נוסף לגבי הפרעה זו, שלעתים קרובות הינה אחד מהמרכיבם של תסמונת טוראט - ניתן למצוא במדור הרלוונטי - "טורדנות כפייתית חרדות ודכאונות" בקישורים שלנו. לכן, במקרה זה אני הייתי בהחלט ממליצה להתייעץ עם פסיכולוג.
לגבי פסיכולוגים שמתמחים בטוראט - כפי שצויין באחת התגובות, אזי שניתן לפנות למרפאה בשניידר (גם ניתן למצוא את הפרטים בקישורים שלנו). בכל מקרה, אם את מעוניינת בפסיכולוג באיזור ראשל"צ והסביבה - לא הכרחי שיתמחה בטוראט. מספיק שזה יהיה פסיכולוג התפתחותי או פסיכולוג חינוכי שיודע לטפל בבעיות התנהגות בדגש על הפרעות חרדה ו/או התנהגות טורדנית-כפייתית. איך מוצאים פסיכולוג? דרך בריאות הנפש או התפתחות הילד בקופת החולים, או התייעצות עם השירות הפסיכולוגי החינוכי במקום מגוריכם. אפשר לחפש גם באלפון הפסיכולוגים.
לגבי רכיבה על סוסים - כל טיפול שעושה טוב לילד הוא חיובי. ספציפית לגבי טוראט - לדעתי (ואולי יש כאלו שיחלקו עלי) - זה דווקא יכול להתאים מאד, כי זה גם משפר את תחושת הדימוי העצמי באמצעות תחושת השליטה. יש גם את העניין של הרכיבה שמתבצעת בקצב ומאד מרגיעה ו"מעגנת" את הילד סביב תנועה אחרת שהיא "מחוץ לטיקים"...
לגבי עמותות שתומכות כלכלית בילדים נזקקים הנזקקים לטיפולים - ראשית, חשוב לדעת שכל הכרה בזכאות בתחום זה, אם על ידי גופים ממוסדים או גופים פרטיים, צריכה לעמוד במבחן על פי סדרת קריטריונים. לכן, אם יש הכרה בזכאות על ידי משרד הרווחה, אז מומלץ להתייעץ עם העובדת הסוציאלית לגבי גופים אליהם ניתן לפנות ולגבי התהליך. אבל, אם אין הכרה שכזו - אז, ממש אין טעם לפנות לגוף כזה או אחר, כי ניתן להניח שתזכו לתשובה שלילית. שאלה נוספת היא לאילו טיפולים את מתכוונת - כי לא כל טיפול מוכר לטובת זכאות בסיוע. כלומר, יכול להיות שיאושר סיוע לטיפול פסיכולוגי אבל לא יאושר סיוע לטיפול באמצעות בעלי חיים. מידע נוסף בתחום זה ניתן למצוא באתר "מקום מיוחד" של "קשר".

למעלה