שאלות על טאי צ'י

מריאל1970

New member
שאלות על טאי צ'י

שמי מריאל ואני לומדת טאי צ'י, סגנון יאנג סטייל, הסידרה של 48. יש לי מספר שאלות ואשמח אם מישהו יוכל לענות לי עליהן ואשמח גם אם תוכלו להעלות השערות משלכם. אם יש פה מאסטר אשמח לשמוע את תשובותיו. לגבי התשובות אשמח אם תוכלו לצרף קישור לסרטונים או לתמונות, כדי שאוכל להבין. לשם הנוחות ארשום כל שאלה באשכול משלה:

מריאל1970

New member
שאלה 1

1. בסידרה של 48 יש תנועה שם אנו עומדים על רגל ימין, רגל שמאל צמודה אליה, רוב המשקל על רגל ימין, וברגל שמאל אנו עומדים על כריות האצבעות. מאגרפים את יד שמאל, ומניחים על גב היד המאוגרפת את יד ימין. ואז, בסיבוב, אנו מטילים את האגרוף לצד שמאל, וכמובן רגל שמאל נפתחת לפיסוק. אח"כ אנו נשענים אחורה, מרימים את כף רגל שמאל כך שהעקב נשאר מוצמד לריצפה, יד שמאל נשארת מאוגרפת, ואז עם יד ימין אנו עושים מין עיגול בצורת 6, בכיוון השעון, כאשר המורה אומר שהגודל=הקוטר של אותו עיגול צריך להיות בגודל של צלחת של מנה עיקרית (קוטר של בערך 30 ס"מ), והוא מתעקש על הקוטר הזה. השאלה שלי היא פשוטה: איך תנועה זו משמשת כתנועת לחימה / יציאה לתנועת לחימה או כתנועת ריפוי? אני לא חושבת שזו תנועת חיבור כי עיגול שלם זה יותר מידי ביזבוז אנרגיה עבור תנועת חיבור. זה לא ריקוד. זו לחימה. המורה אמר שהוא לא יודע מה מטרתה של תנועה זו או איך היא משמשת בלחימה. עלתה בדעתי השערה שמטרתה של תנועה זו היא אסיפת אנרגיה או כליאתה או הזרמתה בכיוון מסויים. המטרה הסופית היא לחימה, אז אוצרים אנרגיה זו בצורה מאוד מסויימת ומשחררים אותה בצורה מאוד מסויימת, בדיוק כמו שאוצרים אנרגיה בצורה מסויימת ב"אגרוף הברזל", ומנתבים ומשחררים אותה בצורה מדוייקת וספיציפית. אפשרות אחרת: זה חיקוי של תנועת התקפה או הגנה של חיה מסויימת (איני יודעת איזו). תלמיד אחר בקבוצה אמר דבר נכון: לא תמיד יודעים מה היתה כוונת המשורר, כי זה אבד עם השנים. אבל ממשיכים וממשיכים וממשיכים... אותו תלמיד צודק בהחלט, אך בעצם זה יוצר בעייה אחרת: אנו עושים את התנועה כמו רובוט, וכשמאבדים את המשמעות הראשונית = את כוונת המשורר, את המטרה, מתווספות טעויות מזעריות שמצטברות עם השנים במעבר ממורה לתלמיד, טעויות שלא היו נעשות מלכתחילה אם רואים ומבינים את המטרה. התווספות של עוד טעות מיזערית ועוד טעות מיזערית ועוד ועוד גורמת בסופו של דבר לטעות אחת גדולה וענקית.

לא הצלחתי להבין איך התנועה נראית,

כך שלא אוכל לעזור בתחום הזה. בכל מקרה אני לא מתרגל את ה-48 כך שאין לי מושג... אם המורה לא יודע, צריך למצוא מורה שכן יודע. הכוונה לא לעזוב את המורה הנוכחי, אולי המורה שלו כן יודע, וזה יפתור את הבעיה. טאי-צ'י צ'ואן היא אמנות לחימה מאוד מורכבת, ואם המורה שלך מספיק ישר להודות שאינו יודע דברים מסויימים זה טוב - אבל צריך למצוא מישהו שכן יודע, לא רק להמציא אפליקציה לתנועה אלא את השיטה ממש, כדי לסתום את החורים בידע.

עד כמה שאפשר להבין בכתב

נשמע שזו התנועה שנקראת "advance step, deflect, parry and punch". רק מה, בפורמים שאני מכיר בסגנון יאנג (לא מכיר את ה "48 תנועות") התנועה הזו מבוצעת רק לצד ימין, כך שזה בערבון מוגבל. יניב

ohad kedem

New member
אנחנו מתרגלים גם את הפן הלחימתי של

סגנון יאנג, אך קשה להבין את התנועה בכתב, וגם קשה להסביר יישום בכתב. ייתכן שמדובר על התנועה שיניב פרט, שנעשית בצד שמאל במקום בצד ימין, בכל מקרה לכל אחת מתנועות הטאי צ'י יש יישומים אפשריים רבים בלחימה. את מוזמנת לבוא להתארח בשיעור בבית הספר יצירה. אשמח לנסות לעזור בהדגמת היישום.

מריאל1970

New member
שאלה 2

2. עוד בסידרה של ה-48: יש תנועה שם אנו עומדים ברגליים צמודות, לוקחים נשימה עמוקה, ונושפים חזק מתוך הפה, ותוך כדי זה עושים שני דברים: מכופפים ברכיים, והידיים כאילו לוחצות חזק איזה כדור. אותה שאלה כמו למעלה: איך תנועה זו משמשת כתנועת לחימה / יציאה לתנועת לחימה או כתנועת ריפוי? השערה: זה עוד סוג של אסיפת אנרגיה שמשמשת כלוחמה אנרגטית ולא פיסית (למשל ראיתי בסידרה של "קונג פו – האגדה נמשכת", עם קוואי צ'אן קיין שהוא שם ידו על הקיר והעביר אנרגיה דרך היד שלו לקיר, בצורה כזו שאדם שעמד מהצד השני של הקיר הועף ונהדף כאילו קיין דחף אותו עם ידו, בלי המחיצה של הקיר. השערה נוספת: יש דווקא תנועה באיגרוף של הכאת ראש היריב בעזרת הידיים בעוצמה ובמהירות לשם זעזוע. אולי זו אותה תנועה? אבל בשביל מה לכופף ברכיים בשביל זה? מספיק שהן לא יהיו נעולות.

chooselife

New member
המממ

זה כמו בסטריט פייטר, למטה+ קדימה+ אגרוף
אבל משום מה את לא רואה את הכדור של האש הכחולה...

Tonjin

New member
לא הפסדת כלום...

זו מין בדיחה כזו של מתאמני BJJ (ג'וג'וטסו ברזילאי) שבטוחים שיש להם מונופול על הלחימה האמיתית. צ'וז, בסין כבר נלחמו כשהסבא-רבא של הליו גרייסי (שכבר מזמן לא טין-אייג'ר בעצמו) והחברים שלו עוד לא ירדו מהעצים בג'ונגל... לפעמים זה מצחיק ובמקום, לפעמים פחות.. טיפ טיפה של פתיחות לדברים שאתה לא מכיר מעולם לא הזיקה לאף אחד

מריאל1970

New member
שאלה 3

3. יש תרגיל שנקרא "מונע 100 מחלות". מהן בדיוק אותן מחלות שעליהן מדובר? יש רשימה? אשמח אם תיתן לי הסבר או קישור באינטרנט. עלה בדעתי שאותן מאה מחלות הן כנראה מחלות בסיס שמתוכן יכולות להתפתח מחלות נוספות, אז אם תמנע את מחלות הבסיס – תוכל למנוע את הסיבוכים שבאים אחריהם. השערה נוספת: זה קשור איכשהו לספר הרפואה של הקיסר הצהוב. איני בקיאה כלל ברפואה הסינית, אבל אני מניחה שהשפה שבה הוא מדבר היא שפה כזו, שפוענחה ע"י אנשים בני זמנינו ותורגמה לנו בשפה שאנו מבינים. למשל: הקיסר הצהוב מדבר על "חוצן"=משהו חיצוני שתוקף את הגוף, ובמילים של ימינו קוראים לזה חיידק, וירוס, פתוגן. השערה נוספת: התרגיל הזה בעצם אמור להוות איזה מין שוק לגוף כך שיזדקף ויתיישר מעצמו בעקבות השוק הזה, הראש יהיה מחובר בחוט לשמיים ויעבור בתוכינו ציר שמקשר לאדמה, וכך, כשכל המרידיאנים עוברים במקומות הנכונים, הגוף בריא ומוגן. לפחות לאותו שבריר שנייה שזה קורה. זה בדיוק כמו שעושים ברפואה עם שוק חשמלי במקרים פסיכיאטריים מסויימים, אלא ששם התיאוריה שונה.

chooselife

New member
לא הבנתי איך

קשרת טיפול בנזעי חשמל להגנה מפני מחלות או מפני כל דבר? רק על מנת להבהיר מעט,עד היום אין למדע מושג קלוש מדוע הטיפול בשוק חשמלי עובד מול תופעות כמו דיכאון עמיד.זו גם הסיבה שבמשך שנים אנשים רבים טופלו בו גם כשתופעות הלוואי היו איומות וטיפול עצמו גרם נזק למערכות כמו זיכרון וכדומה.

dannyshadow

New member
נצל"ש- גמישות

הבנתי שמתיחות עוזרות לגוף להיות גמיש יותר. מה שלא הבנתי זה באיזה תדירות מומלץ לבצע מתיחות- האם כמה שיותר יותר טוב או שאם עושים יותר מידי זה לא מועיל? תודה לכולם.

dannyshadow

New member
ועוד שאלה קטנה

יש למישהו רעיון איך לשמר את המוטיבציה לאורך זמן? אני מתמלא מוטיבציה וכמה ימים אחרי שאני מתחיל היא דועכת ונגמר לי החשק. איך עוצרים את זה?

floppy disk

New member
המאמר כתוב היטב ועושה רושם טוב

אבל שאלתי היא האם ישנם עוד אנשים שמתמצאים בפיזיולוגיה ובדקו את אמיתות הדברים? בכל קטע כתוב יכולות ליפול טעויות, בין אם מחוסר תשומת לב או מחוסר ידיעה. האם עוד גורם מוסמך יכול לבדוק האם כדאי לעקוב אחרי ההמלצות במאמר זה?

אתה צודק ואני מסכים עם מה שאתה אומר

המאמר ברובו, הוא חומר מלוקט מספרים בפיזיולוגיה, חומר שיש ברשת ומחקרים. אלו עובדות שלא אני המצאתי, אלא איחדתי לכדי מסמך אחד ונוח לקריאה עבור תלמידיי (והנה אני מביא אותו גם לכם לתועלת). עם זאת ישנם חלקים במאמר המתבססים על ניסיון (ואני מציין זאת) רב שנים בעבודה על גמישות לסוגיה השונים. הרקע שלי בעבודה על גמישות כולל עיסוק רב שנים באומנויות לחימה קוריאניות, בהן בולטת עבודת רגליים ובעיטות (טאיקוונדו, הפקידו, קוק סול וון), ולכן גמישות רלוונטית היא גורם חשוב בהן (אם כי לא מרכזי). יחד עם זאת, אני לא בעל תואר בפיזיולוגיה, ולא משהו שדומה לזה, אלא רק מדריך מוסמך וינגייט. לכן ראוי לציין שאני מסיר מעלי כל אחריות לכתוב שם, וממליץ להתאמן תחת פיקוח ע"י גורם מוסמך עם ניסיון. ושוב, כמו שאני תמיד אומר לתלמידיי, ספרים קלטות, מאמרים פרקטיים וכו', מיועדים למי שיודע, ולא למי שלא יודע. על כן, המאמר יכול לתת הרבה תועלת לאלו מבינכם שמתאמנים אומנויות לחימה תחת הדרכה מוסמכת, אך מרגישים ב"קיר" העומד מולם בכל הנוגע להשתפרות בגמישות שרלוונטית לנו כאומני לחימה. מקווה שתקבל בהבנה

floppy disk

New member
תודה על התשובה

ברצוני להבהיר שאני מברך ומכבד כל ניסיון לעזור ולהעביר ידע לגולשים סקרנים. מטרתי בהודעה היתה שאולי מישהו מהפורום שכן בקיא היטב בפיזיולוגיה והוא גם בעל ניסיון יוכל לאמת את הדברים אשר רשמת במאמר הנהדר הזה. יום טוב לכולם

Pyongwon

New member
What precisely is the question?

If you want flexibility, you work on it. You do not go crazy with it. Easy. Whether it is every training (and you train twice a week) then that's fine. If it's more, then also fine. Just do not go crazy. Easy, right? :) Jess.

floppy disk

New member
ג'סיקה, את זה ידעתי גם ללא עזרתך :)

בסך הכל היגיון פשוט עדיין יש לי תודה לאל. ההבדל הוא שבמאמר מופיעות דרכים שכביכול אמורות להפוך את האימונים למועילים יותר ולהשפיע על הגמישות מהר יותר :)

למעלה