שאלות על חתימה

כושכוש1

New member
שאלות על חתימה

לאור הדיון בחתימתו של אפי איתם, יש לי כמה שאלות: יש חשיבות גרפולוגית אם רק השם הפרטי מופיע בחתימה? או להפך - רק שם המשפחה מופיע? ומה לגבי ´היפוך אותיות בחתימה - האות הראשונה בשם מופיעה דוקא משמאל לאחרות (אבל נכתבת ראשונה)? מקווה שיש עניין ציבורי בנושא ושתענו..

עטרה ב ט

New member
כושכוש כתבתי בזמנו מאמר על חתימות

שדי ממצה את דעתי בנושא. לכל דבר בחתימה יש חשיבות, אם זה רק השם הפרטי או רק המשפחה ומה מופיע קודם באיזה גודל וגם באיזה זוית. הכל חשוב. אבל אסור גם לשכוח שחתימה היא רק חתימה ואני תמיד חוששת מהתרשמות יותר מדי מעמיקה מחתימה בלבד. כשלעצמי אני לא יכולה להפיק מחתימה הרבה, ויש כאלו שכן יכולים. התאור שלך של היפוך אותיות מאוד מעניין, האות נכתבת ראשונה אבל שאר החתימה נכתבת מימין לה. את יכולה לתת דוגמה ? קשה לי לדמיין למה את מתכוונת.

אריק!

New member
היי כושכוש, מה שלומך?

אני מקווה שאפי איתם לא יקבל כאן פצול אישיות מרוב דברים שאמרו עליו. גם לדעתי כל דבר שנכתב, חסר או מהופך בחתימה יש לו משמעות, ואפשר לנסות ולנתח זאת הגיונית, אבל לדעתי הפרשנויות מתחום ההגיון יותר מגרפולוגיה. לעומת זאת אם הגדיל, הרחיב, הצר וצמצם את האחד, ואת השני כתב בזוית בכלל קהה - זה בתחום הגרפולוגיה. רק דעתי. מה דעתך? אריק.

כושכוש1

New member
חשבתי וחשבתי והחלטתי שדי בסדר!

פיספסתי בגדול בקשר אליו (או שלא?!?!) דרך אגב אני חותמת רק בשם הפרטי כי החתימה שלי נוצרה לפני שנים (אם כי עברה כמה שינויים מאז) ונראה לי די חסר טעם ליצור חתימה עם שם משפחה שישתנה ברבות הימים. זה נראה לי הגיוני לגבי רוב המין הנשי, לא? אז יש סיבה רציונלית ביותר למה רק שמי הפרטי מופיע. ולשאלתך - אין לי דעה. חתימות כמעט ולא מדברות אלי, וזה משונה כי אם כך האדם מציג את עצמו הייתי מצפה שזה ידבר אלי יותר. מה שלומך אתה?

אריק!

New member
מעניין שגם אני לא מאוהב בחתימות

קשה לאמת את מה שנכתב עליו, גם בגלל שאין כתב יד וגם שלא ממש מכירים אותו. שלומי בסדר, קצת לחוץ מהרגיל. להשתמע אריק.

למעלה