שאלות על חגים

lady h

New member
שאלות על חגים

א. מדוע לא תוקעים בשופר בערב ראש השנה? ב. מצוות מילה דוחה יום כיפור. מדוע? ג. מה הקשר בין ט"ו באב ליום כיפור? ד. אלו מאורעות ארעו בט"ו באב? תודה לכולם!

א77

New member
כנראה זה נדרש עבורך

לתשובות בבית הספר ? או משהו דומה ? בכל אופן, כרגע אצה לי הדרך. ופטור בלא כלום אי אפשי. לשאלה א. כדי להבדיל בין תקיעות רשות לתקיעות מצוה [חובה]. שאלה ד. 5 סיבות שאומרת הגמרא בסוף מסכת תענית [דף ל' ע"ב]. 1. הותרו שבטים לבוא זה בזה. שעד שכבשו ונחלה, אק לבני דודיהן תהיין לנשים כנאמר לבנות צלפחד. ולאחר שכבשו ונחלו, הותרו, וזה היה בטו באב. 2. יום שהותר בנימין לבוא בקהל כפי שכתבתם. 3. יום שכלו בו מיתי מדבר. 4. יום שניתנו בו הרוגי ביתר לקבורה. 5. יום שפסקו בו לכרות עצים למערכת המזבח. לפי שמאז ואילך העצים אינם יכולים להתייבש כ"כ, כי שיא הקיץ חלף כבר. ויש חשש שמפני לחות העצים, יתליעו. ועץ עם תולעת נפסל למערכת עיצי המזבח. שאלות ב. וג. הם באמת קלים יחסית. אז נותיר לאחרים שישיבו. יום טוב.

א77

New member
יום שהותר בנימין וכו'. סליחה

שבט בנימין נאסרו לבא בקהל, מסיפור פילגש בגבעה. שאז נשבעו שלא יתנו אף אחד את בתו למי מבנימין לאשה. אבל דור אח"כ התירו. אם תתענייני בזה עוד קצת, אז אוסיף אחה"צ בלי נדר. וסליחה על שני המילים שכתבתי בנושא, בלי כוונה וגרמו לאי הבנה.

א77

New member
חזרתי בי ../images/Emo9.gif

ז"א חושבני ששאלה ג' היא גם תלמודית. אז אשיב גם עליה למרות שאני ממש צריך לזוז... כתוב במשנה במסכת תענית [דף כו עמוד ב'], אמר רבן שמעון בן גמליאל, לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכיפורים. אז קודם כל למדנו שיש איזשהו מכנה משותף בין הימים האלו. וכעת נחפש ונעיין בגמרא על דברי המשנה. ובכן הגמרא בדף ל' ע"ב אומרת, וזה לשונה: בשלמא יום הכפורים משום דאית ביה סליחה ומחילה יום שניתנו בו לוחות האחרונות אלא ט"ו באב מאי היא . וכעת לפירוש: זה מובן שיום הכיפורים הוא יום טוב, לפי שזה יום שיש בו סליחה וכפרה. וכן גם יום שלוחות אחרונות ניתנו בו. אלא חמשה עשר באב מדוע ולמה זה יום טוב במיוחד... וכאן בהמשך הגמרא, אומרת הגמרא את חמשת הסיבות לט"ו באב שהבאתי לך בתגובתי הקודמת.

lady h

New member
תודה על התשובות!!!!../images/Emo140.gif

לא לבית הספר הייתי צריכה את התשובות, כי אם למבחן באוניברסיטה. אוניברסיטת בר אילן מחייבת לעבור מבחן הנקרא מושגי יסוד ביהדות ואלו שאלות שהתשובות עליהן לא כתובות לי בחומר. תודה לך!

א77

New member
העיקר שיהיה בהצלחה

ותמיד תמיד נשתדל להיות כאן.

lady h

New member
המבחן התקיים אתמול

והנה מס' שאלות שאת תשובותיהן לא ידעתי: 1. להסביר את המושגים הבאים: מנחה קטנה, שניים מקרא ואחד תרגום, מנקר (נראה לי שזה קשור להלכות נידה אם אני לא טועה), ברכת בורא נפשות. אני מקווה שעברתי. קבלת התואר מותנית בציון עובר במבחן.

א77

New member
שנים מקרא ואחד תרגום

וסימנ"ך שמו"ת. מנחה זה עת הצהרים. מנחה קטנה זה זמן תפילת מנחה של בין הערבים. כשיהודי מתפלל תפילת המנחה בצהרים [זה נקבע לפי שעות זמניות, וזה מדיי ארוך לכעת להסביר, אם כי זה לא קשה] אזיי הוא התפלל מנחה גדולה. ואילו אם מתפללים יותר מאוחר עד לעת ערב, זו מנחה קטנה.ץ גדר זה נוגע להלכה בהרבה דברים פרט לתפילה. יהודים נוהגים לקרוא מידי שבוע את פרשת השבוע פעמיים את הפרשה, ואת התרגום אונקלוס פעם אחת. ברכת בורא נפשות זה: ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם, בורא נפשות רבות וחסרונן על כל מה שבראת להחיות בהן נפש כל חי, ברוך חי העולמים. זו אחת הברכות האחרונות שלאחר המזון. לאחר הפת והסעודה יש את ברכת המזון. לאחר אכילת מזונות [בשיעור מסויים מינימום] יש ברכת על המחיה. ואילו אחרי כל הדברים האחרים, בפרט אלו שברכתן שהכל, אז לאחריהן יש את בורא נפשות וכו'. גם תקוותי שהצלחתם. שבת שלום.

למעלה