שאלות על ויאטנם

שאלות על ויאטנם

היי, אני ובעלי מתכננים טיול לויאטנם למשך כחודש מסוף אפריל עד סוף מאי. יש לי כמה שאלות, ** כדאי לנו להזמין כרטיסי טיסה לבנקוק ושם כבר להזמין את הכרטיסים לויאטנם? אנחנו מנסים לחסוך בעלויות הטיול ושמענו שכרטיסי טיסה מתאילנד לויאטנם עולים כמה מאות שקלים (לעומת כמה מאות דולרים בהזמנה מהארץ). תדירות הטיסות מבנקוק להאנוי היא גבוהה? (אנחנו לא רוצים למצוא את עצמנו בתאילנד ללילה) ואיזו חברת תעופה הכי כדאית? (וגם בחזור מומלץ פשוט לנסוע לבנקוק ולהזמין טיסה לארץ?) ** לגבי מסלול הטיול, אנחנו מתכננים אותו מצפון לדרום, ממה שביררתי זה עדיף בהתחשב בתקופה להתחיל בצפון. אבל אני לא בטוחה..מבחינת מזג האויר..מה מומלץ? ** חשבנו בהתחלה להקציב שלושה שבועות לויאטנם ועוד שבוע לקמבודיה (רק לראות את האנגקור ואט ואולי קצת חופים). אבל אנחנו לא בטוחים אם כדאי לבזבז שבוע מויאטנם בשביל לראות כל כך מעט מקמבודיה... ** התכנון הוא לעשות את המסלול שעושים כל המטיילים, אבל נשמח גם לראות דברים שלא נמצאים ב"דרך החומוס", אז אם למישהו יש המלצות לדברים מעניינים ופחות מוכרים אז נשמח לשמוע. ** ממה שקראתי על ויאטנם הרבה אומרים שהם עם קשה ולא סימפטי שיעשה הכל כדי לנצל ולרמות את התייר. נתקלתי בסיפורים מאוד מדאיגים על תיירים שרומו (למשל עלו על מונית וביקשו שיקחו אותם למלון מסוים ולקחו אותם למלון אחר, או כל מיני דברים בסגנון). איך נמנעים מזה? איזה מלונות מומלצים ואמינים יש (עד 20 דולר ללילה לחדר לזוג), ובאופן כללי אילו אמצעי זהירות כדאי לנקוט ספציפית בויאטנם? חוץ מזה אם למישהו יש טיפים להוסיף אנחנו מאוד מאוד נשמח! תודה רבה

sailor

New member
בחרתם בתקופה לא הכי טובה

אפריל זו תחילת העונה הגשומה ומאי בתוך עונה זו. ולגבי מז"א עדיף להתחיל מדרום שם חם, לח וגשום יותר. כרטיסי טיסה, כדאי להזמין כרטיסי טיסה מבנגקוק ל-HCMC או האנוי כמה שיותר מוקדם, הזול ביותר באייר אסיה אבל להזהר בהזמנה מתשלום ביטוח, מקום שמור, עדיפות בעליה למטוס וגודל המטען (15-20- ק"ג). לא ניתן לקבל החזר על טעות. חברה יותר יקרה, אבל לא תמיד בהרבה, והרבה יותר טובה היא בנגקוק איר. חודש, גם למסלול החומוס, הוא זמן קצר כשהמרחק נטו מדרום לצפון (או להפך) גדול מ-2000 ק"מ, וכשיוצאים מהנתיב השחוק דברים עלולים לקחת יותר זמן. לדוגמא מסלול מרהיב שלא רבים עושים - מהאנוי לסאפא דרך סון לה, דיין ביין פו, לאי צ'או ולאורך רכס פאן סי פאן - צריך להקצות לזה לפחות שבוע לא כולל סאפא. הויטנאמים נחמדים מאד למי שנחמד אליהם ועקשנים יותר ממי שמתעקש מולם, די דומים בזה לישראלים. תירים רומו לרוב אחרי שגרמו בהתנהגותם לאנטגוניזם כלפיהם. נימוס וחיוך פותרים את רוב הבעיות. לנתי באכסניות לפי המלצות של לונלי פלנט ולא נפלתי. אין כמעט דורמיטוריס, ברוב האכסניות מקבלים חדר גדול ונוח, נותר רק לבדוק לפני הרישום אם הנקיון עונה לדרישותיכם (לרוב כן). בתקופה שאתם נוסעים אין צורך להזמין חדרים מראש.

תודה על התשובה המקיפה

משום מה כתוב בכל מיני מקומות שמזג האויר בויאטנם דווקא טוב בתקופה זו (ובעצם בכל תקופה בשנה..)... אם נזיז את הטיול לסביבות יולי זה עדיף? (עדיין לא מאוחר לעשות שינויים כאלו אם זה ממש קריטי) אנחנו לא רוצים שהטיול יהיה נפילה בגלל מז"א תודה :)

sailor

New member
העונה הנוחה - חורף

מדצמבר עד תחילת/אמצע מרץ. יולי-אוקטובר זה שיא המונסון המלווה בשטפונות וטייפונים, כך שבהחלט אפריל מאי עדיף על יולי.

ונפלון

New member
2 אגורות שלי

בדיוק לפני שנה הייתי בדרום מזרח אסיה, כולל וייטנם וקמבודיה. כמו שנאמר העונה היא מעט בעייתית, אז הייתי מתחיל בדרום להנות משאריות העונה היבשה ואז עולה לצפון, כדי שסאפה קצת תתחממם וכי שם החורף קר (שלא כמו בדרום). בעניין הטיסות, כדאי להזמין מהארץ, כמה שיותר מוקדם, טיסה ב-Air Asia מבנגקוק לסייגון (אם אכן תתחילו בדרום, והם טסים גם להאנוי). מדובר בלואו-קוסט, וכמה שמזמינים מוקדם יותר המחיר נמוך יותר. שימי לב שהמחיר לא כולל כבודה ויש להוסיף אותה בהזמנה, אבל עדיין זה יוצא יותר זול מאשר בתאי או ויאטנאם אירליינס. יש גם טיסות של טורקיש אירליינס מבנגקוק לסייגון, כדאי לבדוק באתר שלהם כי לעתים הם מאוד זולים. טיסות פנימיות - רק עם Jetstar Pacific לואו קוסט ויאטנאמי מאוד זול. גם כאן - לזכור להזמין מזוודה בעת ההזמנה. בקשר לחלוקת הזמן של הטיול, כפי שציינת בעצמך, כנראה שאחרי 3 שבועות הוייטנאמים ייצאו לך מכל החורים ואין דבר שתרצי לעשות יותר מאשר לעזוב את המדינה. ואם מדובר על לראות פלא מדהים כמו מקדשי אנגקור - אני מאוד בעד. במקרה הזה אגב, כן יהיה כדאי להתחיל מהצפון. מאוד קשה בוייטנאם לצאת מהמסלול השחוק כי זאת דיקטטורה קומוניסטית בה השלטון לא אוהב לראות מערביים מסתובבים איפה שהם לא אמורים להיות, וגם ההתניידות בתחבורה ציבורית מאוד קשה. אני לא ממליץ - לצאת ממסלול התיירים זאת המלצה שהייתי נותן לכל מדינה אחרת באזור, רק לא וייטנאם. הפתרון הכי טוב הוא פשוט לשאול תיירים מקומיים כשאתם שם (תמיד התנועה היא צפון-דרום וההפך, כך שבצפון תראו תיירים שהגיעו מהדרום וההפך) כך תוכלו לדעת מה כדאי ומה לא כדאי ועם אילו סוכנויות ונהגים כדאי לעבוד ואלו יעשקו אותך. וטיפ בחינם: יש גם בהאנוי וגם בסייגון אוטובוסים ציבוריים זולים לעיר (שכמובן הוייטנאמים לעולם לא יספרו לך עליהם), קו 152 בסייגון וקווים 17 ו-7 בהאנוי (17 לתחנת לונג ביאן שקרובה לעיר העתיקה, קו 7 למערב העיר). תשתמשי בהם. תהני, ואל תשכחי שגם עם עובדים עלייך (ויעבדו) מדובר בגרושים במונחים מערביים, פשוט תזרמי עם זה ותהני, וייטנאם מאוד יפה ומעניינת, הייתי מוכן לחזור לשם מחר.

תודה על הטיפים :)

אם העונה בעייתית אז אין לנו בעיה להזיז את הטיול ליולי, זו כן עונה טובה? כשאתה אומר שכדאי להזמין טיסות מהארץ אתה מתכוון באופן עצמאי מאתרי אינטרנט או מסוכן? כי דרך סוכנים זה יוצא יקר בהרבה.. ודרך האינטרנט זה מרגיש קצת פחות בטוח.. לגבי חלוקת הזמן, אני דווקא לא חושבת שימאס לנו מויאטנם תוך שלושה שבועות, אני ובעלי נוטים לעשות טיולים מאוד מקיפים ולא סתם כדי לסמן וי, ומגבלות הזמן והתקציב שלנו הם לחודש, אני מניחה שזה זמן סביר לטייל בויטאנם, ולגבי קמבודיה זו לא מדינה שהיינו רוצים לטייל בה באופן מקיף, ובגלל שהיא צמודה לויאטנם חשבנו שאולי זה ירגיש לנו בזבוז לא לקפוץ ולראות בה את ה"היי לייטס". מצד שני אנחנו לא רוצים להיות לחוצים בזמן בויאטנם. זה מסוכן לצאת מהמסלול השחוק בגלל השלטונות? או שזה סתם לא מקובל? ולגבי טיסות פנימיות, לא חשבנו לקחת, בעיקר בגלל שאנחנו לא מתכננים לדלג על המרכז. אנחנו מתכננים להשתמש במסלול האוטובוס שחוצה את המדינה, ושמענו שיש גם את אופציית הרכבת. מה עדיף? ואולי בכלל כדאי טיסות פנימיות בכל זאת? (ואם כן, אז להזמין מראש?) המון תודה על התשובות

sailor

New member
טיסות

להזמין באתר האינטרנט של החברה, מוקדם ככל האפשר. לא מסוכן לצאת מהנתיב השחוק, אבל תתקלו בקשיי תקשורת. אפשר לפתור את הענין ע"י שכירת רכב עם נהג או פשוט להתמודד. רוב המטילים לא יוצאים מהנתיב השחוק מתוך עצלנות, וכך יש אזורים יפהפיים בויטנאם בהם התיר הוא אטרקציה ומשתדלים לתקשר איתו ולעזור לו למרות מחסום השפה. קחו אתכם שיחון, אם שיחון ויטנאמי - אנגלי יספק אתכם, אפשר לקנותו בפרוטות ב-HCMC או בהאנוי. אני ממליץ להשתמש ברכבת ולא באוטובוסים של סינקפה, האן בראתרס' קפה ודומיהם.

ונפלון

New member
טוסי לאן שאפשר

המרחקים בוייטנאם עצומים, ויותר ממה שהמרחקים עצומים - הנהגים איומים, הנהיגה שם היא מלחמה מתמידה של עקיפות, צפצופים, חיתוכים ועצבים שפשוט מוציאה אותך מדעתך. הכבישים בוייטנאם די מעפנים (הכביש הראשי שם הוא נתיב אחד לכל כיוון) והמדינה מאוד מאוכלסת (90 מיליון איש). אני ממליץ להיות על הכביש כמה שפחות, ובייטנאם זאת לא בעיה. קחו שני לגים של טיסות פנימיות, בין הואה להאנוי ובין סייגון לדנאנג, וכך הקטע היחיד שיהיה עליכם לעשות באוטובוס זה 4 שעות בין דנאנג להואה ונסיעה הלוך ושוב להאלונג (אם את סאפה תעשו ברכבת). ה"סליפר באס" נראים יפים בתמונות אבל במציאות אם אתם מעל מטר 60 לישון שם לא תצליחו, וגם היחס של הנהגים והמלווים הוא לא מהמשופרים. אם אתם יודעים מתי תהיו בכל חלק - תזמינו טיסות מראש (יש לך את וייטנאם אירליינס, ג'טסטאר פסיפיק ואייר מקונג), אם לא תזמינו כשתהיו שם, המחירים לא גבוהים בכלל. ולפני שכולם יקפצו עלי שטיסות הורסות את הטיול, קחי בחשבון שהנסיעות במדינה יקחו לך לפחות יום אחד בין מקום למקום (בין הואה להאנוי יש 17 שעות ברכבת, 15 שעות באוטובוס או שעה טיסה).

sailor

New member
עומת זאת ברכבת, ממש פוגשים מקומיים

באופן בלתי אמצעי, והלינה ברכבת גם בסליפר קשה נוחה.

ok

לקחתי בחשבון את העצות, תודה רבה
האמת היא שמה שמטריד אותי עכשיו זה מז"א, נאמר לי פה שזו לא התקופה הטובה ביותר לנסוע... השאלה היא עד כמה זה גרוע לטייל שם בסוף אפריל עד סוף מאי, הבדל מאוד משמעותי מהעונה "היבשה"? אני אציין שאף פעם לא הייתי במדינות באיזור כמו תאילנד וכו', ולכן אין לי נסיון עם האקלים. אנחנו יכולים לדחות את הטיול לעוד חצי שנה אבל מעדיפים שלא...אלא אם כן לא תהיה ברירה אני לא מתכוונת לוותר על ויאטנם בקלות :)

צביקה101

New member
אני חזרתי היום בצהרים מויאטנם וקמבודיה

כל מה שמסרו לך די מדוייק ונכון. היות ומזג האוויר מדאיג אותך אז הנה מה שעבר עלינו: יצאנו בתחילת פברואר לצפון ושם (בהלונג ביי ובמיוחד בסאפה) היה מאד קר, מעונן וערפילי (לא ראו כמעט ממטר). בהנוי היה קר אך סביל ואילו בהואה עברנו לתנור אמיתי. לא היה לנו גשם כמעט בכל הטיול למעט בסאפה (מעט מאד). כפי שכבר ציינו כאן זו העונה היבשה. העונה הכי טובה לנסוע לשם היא מאמצע/סוף אוקטובר שאז מסתיימת עונת המונסונים ועדיין לא הכי חם בדרום ועד דצמבר. בינואר ופברואר מאד קר בצפון, מעורפל ולעיתים גשום. הבעיה בעונת הקייץ היא לא רק החום אלא גם הלחות. 95-100 אחוזי לחות. על כל שאר הנקודות ענו לך ורק אאחל לך טיול מהנה. המדינות הללו מדהימות בתרבותן ובמה שיש להן להציע.

לאחר התלבטויות

החלטנו לדחות את הטיול לסביבות אוקטובר.
בתקופה הזו כן צריך להזמין מלונות מראש?
וכשדיברת על עונת הקיץ עם אחוזי הלחות המטורפים, דיברת על אוקטובר?

תודה על כל התשובות כולכם עזרתם מאוד...

צביקה101

New member
אוקטובר היא עונה נוחה ומעין פשרה

ראשית כמעט ואין מונסונים כבר.
שנית, צריך לזכור שויאטנם הינה מדינה ארוכה מאד כך שבצפון הרבה יותר קריר ומהמרכז ודרומה חם מאד ולח מאד
בכל חודשי השנה. בחודשים מאי ועד אוקטובר גם מצטרפים המונסונים לחגיגת הזיעה.

אוקטובר-נובמבר הינם מעין חודשי פשרה. קריר בצפון וכבר לא הכי חם במרכז/דרום.
בעיר הואה שנמצאת במרכז ויאטנם, כבר במחצית פברואר חם מאד ולח מאד.
אם החום והלחות לא מפריעים הרי שעד חודש מאי אפשר לטייל. זו עדיין העונה היבשה.

אבי624

New member
בהמלצה תעשו הכול הפוך ותחסכו כסף

הטיסה מבנקוק לויטנאם לא זולה לפחות בן 250 ל300 דולאר נחיתה בבנקוק לקחת רכבת או אוטובוס מבנקוק לסיאם ריפ לראות את סיאם ריפ וקצת קמבודיה למרות שהייתי מקדיש לקמבודיה הרבה יותר זמן מסיאם ריפ לקחת אוטובוס לסייגון ויטנאם לרדת לאזור הדלתא של המקונג מדהים לאחר שסייתם קטע זה כנסו למשרדים של או כרמל או חברת סים קפה שאני ממליץ בחום כי החברה הזו עוצרת במרכזי עיר לתרמלאים באזורים של הרבה סוכנים והרבה גסט הווסים והיא יותר זולה מחברת כרמל בקביעת הכרטיס אתם בוחרים לאורך המסלול היכן לעצור כמו ב הואה דנג ולאורך מסלול התיירים אתם יכולים להשאר כמה זמן שאתם רוצים רק להודיע לחברה 24 שעות על איסוף ויש איסוף ממקומות הלינה המסלול הוא עד הנוי בהנוי לספא יש הרבה חברות ואמצעי תחבורה מהנוי אני ממליץ לעבור באוטובוס ללואג פררנג או לבירה ויטנין בלאוס מישם או בטיסה או אוטובוס חזרה לבנקוק גם הטיסות זולות וגם האוטובוסים ולא נסיעות הכי ארוכות צהנו צבלו תכננו את המסלול מויטנין לבנקוק מחיר טיסה 120 -150 דולאר

הטיול שלנו נדחה לאוקטובר, אבל השרשור הזה נשמר אצלי וכל העצות יבחנו.
כנראה באמת שבגלל הדחיה כן נשלב בסוף את קמבודיה (ואולי אפילו נאריך למעט יותר מחודש).

תודה רבה

למעלה