שאלות על וודקה

galats

New member
שאלות על וודקה

איך מכינים וודקה? ואיפה אפשר למצוא ציוד וחומרי גלם לעשיית וודקה?

Gorilla

New member
שלבי הכנת הוודקה

וודקה- המשקה הכי ניטרלי (מבחינת טעם) וודקה היא תזקיק דגנים (שיפון,שעורה,תירס). בעבר וודקה הייתה מיוצרת גם מחומרי גלם נוספים כמו תפוחי אדמה למשל (קיימת כיום וודקה כזאת מפולין תחת המותג לוקסוסובה). וודקה מיוצרת בתהליך של זיקוק רציף (קופי סטיל, הסבר על תהליך הזיקוק מצורף בסוף ההודעה). לאחר תהליך הזיקוק מתקבל נוזל שקוף בעל 85 אחוז אלכוהול אותו מסננים דרך עמודי פחם הסופחים את שאריות הריח, ולכן נשאר נוזל צלול בעל טעם ניטרלי. את הנוזל מוהלים במים עד לקבלת אחוז האלכוהול המבוקש, רוב החברות מייצרות את הוודקה ב 40-50 אחוז אלכוהול בנפח. לבסוף לגבי שאלתך אני ממליץ לך לוותר על התהליך אלא אם כן ברצונך לבנות מזקקה בבית.

galats

New member
ממש תודה

אבל יש לי עוד שאלות מזה עמודי פחם? ואיך עושים מזקקת פוט סטיל?

dmainsinner

New member
עמודות פחם

עמודות פחם הם כלים המלאים בפחם פעיל הסופח חומרים אורגניים ומזהמים למינהם. ניתן לייצר עמודת פחם פעיל בבית ע"י מילוי בקבוק פלסטיק בפחם הפעיל, ולפתוח פתח בתחתית ליציאת נוזלים. ניתן גם לרכוש מסנני פחם פעיל בכל חנות טמבור, אלא שיש לבדוק לפני כן אם המסננים לא מכילים חומרים נוספים לדוגמא לריכוך מים. לגבי זיקוק תאלץ לגשת לספרות בנושא אם תרצה ממש לבצע בבית היות ויש יותר מדי פרטים בכדי להעביר כאן. תהנה ותיזהר בעבודה.

galats

New member
תודה על המידע

אבל תוכל להסביר לי מזה פחם פעיל? ותוכל אולי להמליץ לי על ספר בנושא?

למעלה