שאלות על התשובות...
וסליחה שזה לקח לי זמן
) א. לא ראיתי תשובה על טענתי בענין הגבלת מספר הקדנציות של ח"כ ל-2 בלבד. ב. המדינה אמנם כופה על כל ישראלי שירות צבאי, אבל איני חושב שאפשר להשוות את ה"כפיה" שהמדינה כופה עלייך - שהיא כפיה רק משום אי נעימות למשל - לכפיה שמתבקשת בענין גיוס בני ישיבות, שם ה"כפיה" היא כפיה אנטי דתית, שכן הם טוענים של פי דתם אינם יכולים להתגייס. המשכת וכתבת לגבי פתרון לכל מחלוקת. כן, בתאוריה. אבל לא ראיתי הרבה שהגיעו לזה, בגלל קיצוניים משני הצדדים. ג. הסקטוריאליזציה הזו היא מחויבת המציאות, שכן לזרם החרדי חינוך משלו ואינך יכולה לפגוע בערכיו בלא לפגוע בדמוקרטיה... ד. כמובן, גם העבודה בעד פינוי מאחזים בלתי חוקיים, לא זו הייתה השאלה, אלא: מה תעשי אחרי פינוי המאחזים, הפלסטינאים ממשיכים בטרור, מה את עושה אז? הפלסטינאים כרגע לא במצב של ויתורים, הם דורשים את כל שטחי 67 כולל ירושלים, תחזירי להם? הלכת על ´כאסח´ (לא "קרע", כאסח!) עם המתנחלים, לא תחזירי להם, אין שלום. אני מדבר על ריאליות במצב עכשוי. אני חושב שבהחלט שני הצדדים אשמים, הישראלים אשמים בחלק גדול מהמצב העכשוי (וזה מתחיל אצל רבין ונגמר אצל ברק, שהוא גדול המטומטמים בנושא) אם כי ברור לי לחלוטין, ממעקב נייטרלי לחלוטין (עד כמה שזה מציאותי), שהפלסטינאים אשמים יותר, אולי אפילו הרבה יותר. אז "לקחת אחריות" זה יפה, אבל איך זה משתלב במצב העכשוי? נפשט את השאלה: ניצחתם בבחירות, אתם מקימים ממשלה, מה השלב הראשון שלכם לגבי הפלסטינאים? לקרא להם לחזור למשא ומתן? כבר עשו את זה... ה. בענין התמריצים לעובדים: כוונתך לומר שאת רוצה להמריץ את המובטלים למשל לחפש עבודה במקום לשבת בבית ולחיות מקצבת האבטלה? הבנתי נכון? תודה על ההסברה ועל התשובות (עכשיו אני הולך לישון
) בוקר טוב
וסליחה שזה לקח לי זמן