שאלות על הפרייה

מצב
הנושא נעול.

island

New member
שאלות על הפרייה

שאלות על הפרייה
שלום, בבדיקת דם התגלה FSH גבוה ואני מבינה שיהיה עלי להזדקק לתרומת ביצית. כמה שאלות: 1. אני יכולה לקבל תרומת ביצית מאחותי? 2. מה הסיכויים להצלחה? 3. האם זה כרוך בכאבים? 4. כמה הפריות בממוצע צריך כדי להגיע להריון? 5. האם אפשר לעשות זאת חודש אחרי חודש? תודה על התשובות סליחה על ההצקה

ronitili

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

שאלות על הפרייה
שלום, בבדיקת דם התגלה FSH גבוה ואני מבינה שיהיה עלי להזדקק לתרומת ביצית. כמה שאלות: 1. אני יכולה לקבל תרומת ביצית מאחותי? 2. מה הסיכויים להצלחה? 3. האם זה כרוך בכאבים? 4. כמה הפריות בממוצע צריך כדי להגיע להריון? 5. האם אפשר לעשות זאת חודש אחרי חודש? תודה על התשובות סליחה על ההצקה
ברוכה הבאה

לפני הכל - האם הרופא אמר כי תזדקקי לתרומה? כמה זה FSH גבוה? ועכשיו לשאלותיך: 1. פורמאלית לא. התרומה אמורה להיות אנונימית, ובארץ רק נשים שעוברות טיפולים יכולות לתרום. לא פורמאלית - אם אחותך עוברת טיפולי פוריות ורוצה לתרום, ואם במקרה אתן אצל אותו רופא - אני מאמינה שזה יכול לקרות "במקרה". 2. אם את מקבלת תרומה מבחורה צעירה ופוריה - מעל 50%. 3. שום כאבים לנתרמת (התורמת עוברת שאיבת ביציות בהרדמה) 4. יש רבות שבנסיון ראשון הצליחו. אם יש בעיות נוספות מעבר לביציות, כמו הידבקויות ברחם, רירית לא סדירה (לא תלת שכבתית), בעיות זרע שלא ניתן לעלות עליהן בבדיקות הרגילות, נוזלים בחצוצרות וכו' - זה עלול לקחת יותר, כמובן, עד שיפתרו את הבעיות האחרות. 5. כן 6. בבקשה (ואת לא מציקה)

ronitili

New member
יש כמובן בעיות נוספות - לא מכניות

ברוכה הבאה

לפני הכל - האם הרופא אמר כי תזדקקי לתרומה? כמה זה FSH גבוה? ועכשיו לשאלותיך: 1. פורמאלית לא. התרומה אמורה להיות אנונימית, ובארץ רק נשים שעוברות טיפולים יכולות לתרום. לא פורמאלית - אם אחותך עוברת טיפולי פוריות ורוצה לתרום, ואם במקרה אתן אצל אותו רופא - אני מאמינה שזה יכול לקרות "במקרה". 2. אם את מקבלת תרומה מבחורה צעירה ופוריה - מעל 50%. 3. שום כאבים לנתרמת (התורמת עוברת שאיבת ביציות בהרדמה) 4. יש רבות שבנסיון ראשון הצליחו. אם יש בעיות נוספות מעבר לביציות, כמו הידבקויות ברחם, רירית לא סדירה (לא תלת שכבתית), בעיות זרע שלא ניתן לעלות עליהן בבדיקות הרגילות, נוזלים בחצוצרות וכו' - זה עלול לקחת יותר, כמובן, עד שיפתרו את הבעיות האחרות. 5. כן 6. בבקשה (ואת לא מציקה)
כמו בעיית קרישיות, בלוטת התריס (תת-פעילות) ועוד.

island

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo42.gif

כמו בעיית קרישיות, בלוטת התריס (תת-פעילות) ועוד.
תודה על קבלת הפנים

עשיתי בדיקת דם וגיליתי שהפרופיל ההורמונלי תקין, אך FSH הוא 23.3 ביום הרביעי למחזור. אני לא יודעת מה יגיד הרופא, אבל אני רוצה סיכויים טובים להצלחת ההפרייה. יש לי שתי אחיות, שתיהן לא בטיפולי פוריות אך מוכנות לתרום לי ביצית, אני מאד מקווה שיש דרך לקבל מהן ביצית, למרות שהן לא בטיפולים. אין לי בעיית קרישיות או בעייה בבלוטת התריס תודה על ההתייחסות, אני חדשה בזה ומאד מודאגת מהתוצאה. הסיבה שעשיתי פרופיל הורמונלי היא בגלל מחזור לא סדיר לפתע ודימומים קלים בין המחזורים, עכשיו יש לי סיבה טובה להבהל..

ronitili

New member
האם את מטופלת ע"י מומחה פריון?

תודה על קבלת הפנים

עשיתי בדיקת דם וגיליתי שהפרופיל ההורמונלי תקין, אך FSH הוא 23.3 ביום הרביעי למחזור. אני לא יודעת מה יגיד הרופא, אבל אני רוצה סיכויים טובים להצלחת ההפרייה. יש לי שתי אחיות, שתיהן לא בטיפולי פוריות אך מוכנות לתרום לי ביצית, אני מאד מקווה שיש דרך לקבל מהן ביצית, למרות שהן לא בטיפולים. אין לי בעיית קרישיות או בעייה בבלוטת התריס תודה על ההתייחסות, אני חדשה בזה ומאד מודאגת מהתוצאה. הסיבה שעשיתי פרופיל הורמונלי היא בגלל מחזור לא סדיר לפתע ודימומים קלים בין המחזורים, עכשיו יש לי סיבה טובה להבהל..
אני מניחה שרופא נשים שלח אותך לעשות פרופיל הורמונאלי, אבל לנושא שלנו את צריכה מומחה פריון. הדרך היחידה שלך לקבל תרומה מהאחיות שלך היא בחו"ל (או דרך רופא בארץ שמוכן לסכן את רשיונו) קשה לי להאמין שתמצאי מישהו כזה, במיוחד אחרי פרשת בן-רפאל. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה

island

New member
מומחה פריון

אני מניחה שרופא נשים שלח אותך לעשות פרופיל הורמונאלי, אבל לנושא שלנו את צריכה מומחה פריון. הדרך היחידה שלך לקבל תרומה מהאחיות שלך היא בחו"ל (או דרך רופא בארץ שמוכן לסכן את רשיונו) קשה לי להאמין שתמצאי מישהו כזה, במיוחד אחרי פרשת בן-רפאל. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה
מומחה פריון
אני הרגשתי שמשהו לא בסדר איתי וביקשתי מרופאת המשפחה שלי פרופיל הורמונלי. רופאת הנשים שלי היתה בטוחה שהכל בסדר אצלי. מה שבאמת מטריד אותי, זה שבארץ לא מוכנים לקבל תרומת ביצית מאחות. האם בארה"ב אפשר? איפה בחו"ל זה אפשרי? מישהי מכירה מומחה פריון מעולה? למה שאקח ביצית מאשה זרה ולא מאחותי, שהיא בשר מבשרי, זה נראה לי הכי טבעי! תודה על כל התשובות, אני פשוט מבולבלת ולא התייעצתי עדיין עם רופא.

שיר5520

New member
תשובות

שאלות על הפרייה
תשובות
ברוכה הבאה ומקווה שתהיה לך דרך קצרה וקלה. 1. אפשר לקבל ביציות בארץ רק ממישהי שעוברת בעצמה טיפולים. יכול להיות שאת ואחותך יכולות לבצע את הפעולה בחו"ל. את יכולה לבדוק במרכזים שם. אני אישית ממש לא הייתי רוצה לקבל ביצית ממישהו מוכר, ובטח לא אחות. 2. זה עניין אישי. כל אחת והסיפור שלה. בעיקרון, זה אמור להיות הרבה פחות מהפריות רגילות. אם אין לך בעיה נוספת בדר"כ זה מצליח תוך מקסימות ארבע-חמש פעמים. (כמובן שזו לא סטטיסטיקה, סתם ממה שאנחנו רואים מסביב. 3. כמו כל הפריה - רק הכאב של הזריקות ואי הנוחות של ההחזרה. כאן נחסך תהליך השאיבה שגם הוא לא נעים. וכמובן - הכאב של התשובות השליליות שהוא הכאב הכי חזק. 5. בעיקרון, אם יש כסף, אפשר לעשות הפריה כל חודש. בהצלחה!

island

New member
תודה על התשובות

תשובות
ברוכה הבאה ומקווה שתהיה לך דרך קצרה וקלה. 1. אפשר לקבל ביציות בארץ רק ממישהי שעוברת בעצמה טיפולים. יכול להיות שאת ואחותך יכולות לבצע את הפעולה בחו"ל. את יכולה לבדוק במרכזים שם. אני אישית ממש לא הייתי רוצה לקבל ביצית ממישהו מוכר, ובטח לא אחות. 2. זה עניין אישי. כל אחת והסיפור שלה. בעיקרון, זה אמור להיות הרבה פחות מהפריות רגילות. אם אין לך בעיה נוספת בדר"כ זה מצליח תוך מקסימות ארבע-חמש פעמים. (כמובן שזו לא סטטיסטיקה, סתם ממה שאנחנו רואים מסביב. 3. כמו כל הפריה - רק הכאב של הזריקות ואי הנוחות של ההחזרה. כאן נחסך תהליך השאיבה שגם הוא לא נעים. וכמובן - הכאב של התשובות השליליות שהוא הכאב הכי חזק. 5. בעיקרון, אם יש כסף, אפשר לעשות הפריה כל חודש. בהצלחה!
תודה על התשובות
לגבי אחיותי, ילד שישא את מטענן הגנטי הוא כמו הילד שלי, כי אני אוהבת אותן אהבת נפש. הידיעה שלא אוכל לקחת מהן ביציות מצערת אותי מאד. למה אני צריכה לקבל זריקות? אילו זריקות בדיוק עלי לקבל? האם את מכירה מרכזים טובים בחו"ל? תודה רבה

rachel or

New member
הי וברוכה הבאה

תודה על התשובות
לגבי אחיותי, ילד שישא את מטענן הגנטי הוא כמו הילד שלי, כי אני אוהבת אותן אהבת נפש. הידיעה שלא אוכל לקחת מהן ביציות מצערת אותי מאד. למה אני צריכה לקבל זריקות? אילו זריקות בדיוק עלי לקבל? האם את מכירה מרכזים טובים בחו"ל? תודה רבה
הי וברוכה הבאה
בד"כ מבחינה הורמונלית מקבלים כדורי פרוגינובה להכנת הרירית של הרחם על מנת לקלוט את ההריון ומהשאיבה של התורמת תמיכה נוספת שבאה בצורת זריקת גסטון או גל קרינון המוחדר לנרתיק וזאת על מנת לתמוך ברירית שלא תתפרק לגבי נושא האחות גם לי הפריעה העינין הגנטי ואפילו מאוד, בהחלט עברתי תהליך אבל שנודע לי על הדבר. אבל במחשבה מעמיקה לא היתי מקבלת תרומה מאחותי במיוחד שהיא קטנה ממני ועדין לא נשואה כיצד היא תרגיש כלפי הילד הזה לדעת שהוא כאילו שלה ולא שלה ואם תהיה לה עקרות משנית בכלל יכאב לה זה יוצר קשר מאוד לא בריא ובעיתי. כן דאגנו לשלוח את כל הנתונים שלנו ותמונה והדגשנו את החשיבות שבדימיון וגם תמיכה נפשית ותמיכת הבעל שידע עוד לפני החתונה שיש בעיה לא הזיק. כיום כמי שבסוף שבוע 14, אחרי שעוברים את התהליך ואחרי בחילות אחרי שרואים אותו זז באולטראסונד ושיודעים שהילד שלך ניזון ממך מושפע ממה שאת רואה שומעת ומרגישה זה שלך ויודעי דבר אמרו שזה רק הולך ומתחזק אחרי הלידה עצמה ומי שמכירה אותי יודעת שלקרוא את זה ממני זה הדבר הכי לא פשוט. בכל אופן בהצלחה וכמעט שחכתי לגבי מרכזים יש את כל הנתונים בשאלות נפוצות אני עשיתי את זה בפדיוס שבקפריסין

אדוינה

New member
הי איסלנד,וברוכה הבאה לפורום!

שאלות על הפרייה
הי איסלנד,וברוכה הבאה לפורום!
ענו לך על רוב השאלות,רציתי גם להוסיף לגבי תרומת ביצית מקרובת משפחה: אני אישית רואה רק את החיסרון שבכך,רואים את תורמת הביצית כל יום להמשך שארית חייך.ואיזה יתרון יש בכך? מעבר לזה ,מה יקרה אם התורמת תגיב באופן לא צפוי ותרצה קשר נוסף עם הילד וכו'. כמובן שיתכן שזה יהיה מושלם ולא בעיתי בכלל,אבל למה להסתכן? את מוזמנת לדפדף בדפי הפורום,השאלה הזאת עלתה כבר בעבר. כמובן את מוזמנת לשאול עוד שאלות! אנא הישארי עימנו והמשיכי לעדכן! וכמובן שיהיה בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה