שאלות עזרה...

triorio

New member
שאלות עזרה...../images/Emo13.gif

הכנתי עוף צלוי על אורז בתנור שהוצאתי מהמאמרים - יצא טעים מאוד! אבל.... האורז נאפה יותר מדי בחלק העליון וקצת נשרף, מה אני עושה כדי שזה לא יקרה? במתכון הייתי צריכה לבשל שעה מכוסה ואח"כ 40 דקות לא מכוסה... ועוד שאלה, הכנתי את הבצק הרב שימושי של ניקי (איפה את
) ועשיתי לחמניות קטנות עם זיתים ויצא כל כך מעולה שכבר הייתי חייבת לחזור על זה שוב ושוב ושוב ושוב... אם זאת, עשיתי גם חלה וזה לא ממש יצא חלתי כזה, אז אני אשמח למתכון לחלה יותר אווירירית ותלישה עם הסברים מפורטים ל
ית כמוני... ותודה לכולם!

pirge

New member
לא הגיוני 40 דקות לא מכוסה???יתייבש בטוח

צריך לכסות כל זמן האפיה ולפני ההגשה להוריד ולחמם כ-10 דקות וזהו. בבקשה.

את בטוחה ש 40 דקות לא מכוסה?

בגלל זה , זה התייבש, תקטיני את הזמן מקסימום ל 10-15 דקות , אולי תעבירי תוכנית לגריל, זה רק צריך לקבל קצת קריספיות.............

triorio

New member
בדקתי אכן זה מה שרשום...../images/Emo10.gif

והתנור שלי לא כזה חכם... אז אני מפעילה אותו בתוכנית פשוטה ולא זזה...
בפעם הבא אני אקטין לו את הזמן כמו שרשמתן. תודה.

pirge

New member
ארוחה שלמה בתנור-עוף,אורז,ירקות../images/Emo91.gif../images/Emo45.gif

עוף,תפו"א,אורז,ירקות (ארוחה שלמה בתנור) מקור:פירגה המלצה להנאה. התבשיל כולו בחוש וללא טיגונים. התוצאה מכובדת מאד. טעים ברמות. ממש לפני שמכסים את התבנית בניר כסף –לפני שמכניסים לתנור תזרזפו קורט או שניים של קינמון מעל לכל התכולה. ניחוח גן העדן וטעם מיוחד. בתבנית פיירקס גדולה ועמוקה להכין את הרוטב לעוף ולירקות: שיניים מראש שום מקולף , 4\1 כוס שמן זית ,3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות דבש או סילאן, פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף רוטב צ'ילי,כמון, 2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות . מלח, פלפל שחור. לערבב. להכניס לרוטב: 4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות דקות, גזר מקולף חתוך לעיגולים, בצל גדול חתוך לעיגולים, כ-300 גרם פטריות חצויות. להכניס גם כ-8 חלקי העוף. לעשות מסג' לירקות ולעוף ולעטוף אותם ברוטב. להשאיר בתבנית ללא כיסוי כשעה. להוציא את העוף לצלחת. ליישר את הירקות בתבנית. לפזר מעליהם באופן שווה-כוס וחצי אורז (לפני הבישול)שבושל בהרבה מים רותחים----10 דקות וסונן. להחזיר את חלקי העוף מעל לאורז לחתוך 2 בטטות מקולפות- לפלחים גדולים ולסדר מעל. אפשר להוסיף גם:......... פרוסות מתפוח עץ כמה משמשים ותמרים או שזיפים מגולענים מיובשים. בצל נוסף גדול פרוס – וכמה שיני שום קלופות מעל לכל לסדר כ-10 עגבניות שרי חצויות.......... לפזר עוד 2 כפות פפריקה מתוקה על כל התכולה. לצקת מהפינות לתוך התבנית 2\1 2 כוסות מים ר ו ת ח י ם מעורבבים עם כף מרק עוף לכסות בניר כסף—להדק ולאטום היטב בניר את התבנית--- ולאפות בחום 200 מעלות שעתיים. לבדוק שמוכן ורך.... ולהוריד את הניר. להמשיך לאפות ללא כיסוי כ-10 דקות ולהגיש. תהנו.

triorio

New member
תודה תודה תודה!

כן בדקתי שוב היה רשום 40 דקות, זה המתכון היחידי שם שהיה רק של עוף עם אורז, כי אתמול עשיתי בתנור תפו"א ובטטות וחיפשתי ממש בנרות מתכון רק לעוף עם אורז וזה היחיד שמצאתי. המתכון שלך ינוסה יום אחר, רק אם תוכלי בבקשה לומר לי מה אני עושה במקום פטריות, אנחנו לא אוכלים פטריות וכמעט כל המתכונים שמצאתי פה וגם מה שרשמת עכשיו כוללים פטריות, אני יכולה להוציא אותם, אבל זה נראה משהו גורף שחשבתי לעצמי שיש איזה משמעות נסתרת עבורם.... ובקשר לחלה שלך ובכלל למתכונים - האם סילאן כמו דבש בעייתי לתינוקות? כי אני עם תינוק שאוכל מאיתנו הכל, ואני לא נותנת דבש עד גיל שנתיים. תודה

pirge

New member
תוציאי את הפטריות ולגבי הסילאן תבררי בכוכבית

2700? בבקשה.

triorio

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifסילאן../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

תשמעי התקשרתי לבדוק, ככה למידע כללי... האיש ב-2700 אמר שזה עשוי מחרובים אז אין בעיה, אני קניתי וראיתי שזה עשוי מתמרים... אז למיטב הבנתי אין עם זה בעיה לתינוקות.

pirge

New member
קראתי בגוגל שנותנים לתינוקות אבל את

הסילאן ללא חומרים משמרים--הסילאן הטבעי......על פניו,נראה שאין בעיה. תהנו.

sher019

New member
שאלה לפירגה בבקשה, האם אורז עגול יתאים,,,

- למתכון הארוחה השלמה בתנור ,(עוף אורז וירקות), או שאת ממליצה על אורז מסוג אחר ?

pirge

New member
חלת דבש רוצה?

22:48 | 08/10/04 חלת דבש מראש פנהו pirge / מתכונים ו חלה שהבאתי מנסיעתי האחרונה להורי שגרים בראש פנה של יעל הבת של תמר אפשרי להכין לחמניות\קרואסונים\שבלולים\מעטפות ולמלא בכל טוב. קילו קמח 2 כפות גדושות שמרים יבשים כפית מלח שולחן 200 גרם חמאה מלוחה כשתי כוסות חלב –להוסיף לפי הצורך 2\\1 כוס דבש – אני שמה סילאן 2\\1 כוס דמררה (סוכר חום) קליפה מגוררת מלימון גדול עוד קמח ללישה לטרוף חלמון ביצה במעט מים. (למריחה על החלות לפני האפיה) שקדים מולבנים קצוצים לקישוט פרג לקישוט שומשום לקישוט לערבב: קמח+מלח+שמרים+סוכר. לחמם: חלב ולהמיס את החמאה והדבש בתוכו. לערבב את הנוזלים החמימים עם תערובת הקמח ולהוסיף קליפת לימון. הבצק נהיה רך ודביק. לאסוף בעזרת קצת קמח לכדור (מעט קמח) לעטוף במגבת ולהשהות שעתיים. לאחר שתפח כפליים ללוש עם מעט קמח ולחלק ל-2 כדורים. כל כדור לחלק ל-3 חלקים שווים. לגלגל כל חלק למעין חבל. לקלוע 2 צמות. להניח על ניר אפיה להתפיח חצי שעה למרוח חלמון על כל חלק לפזר עיטור אחד. שומשום או שקדים או פרג. להכניס לתנור (לא צריך לחמם מראש) 150 מעלות (לא טורבו) לאפות עד להזהבה.

למעלה