שאלות עבודה

sharonhac

New member
שלום אני לומד לתואר מערכות מידע

באוניברסיטת חיפה, תכנות הוא לא תחום שאני כל כך נמשך אליו, האם לדעתכם יש התמחויות אחרות שנכללות בתוך התחום הכולל של מערכות מידע?? שבהן התכנות הוא לא main stream?? תודה..

ariev

New member
יש הרבה דברים, אבל את רובם לא

לומדים באופן אקדמאי. הרקע האקדמאי יכול לתת רקע טוב ומחשבה פתוחה, אבל לא ניסיון או ידע מעשי (אם זה לא בתכנות...) תחומים כמו תקשורת לדוגמה...

sharonhac

New member
אן כבר תחום שיותר מעניין אותי

תקשורת נתונים.. אתה יכול לפרט על התחום כמו גם- אתה או מישהו אחר יכול לפרט על עוד תחומים שמתקשרים לתחום הכולל שבסיסו או הרקע שלו הוא מערכות מידע??

ariev

New member
מערכות מידע זהו תחום רחב מאוד

שמכיל בתוכו את כל תחום התשתיות ומעליו את תחום האפליקציה. בסופו של דבר כל התחום ניזון מהצורך של חברות/אירגונים שונים במערכות מידע לפעילות שלהן, החל ממערכות טלפוניה, שרותי אינטרנט/email וכלה במערכות מידע כגון מאגרי נתונים, תוכנות ERP, וכל מה שרק תוכל לדמיין מכאן גם נגזרים המקצועות השונים הסובבים את הנושא. קיים מכלול שלם של אנשים המתמחים באיפיון, עיצוב, התקנה ותחזוקה של מערכות התשתית. הכוונה כאן למערכות טלפוניה, תקשורת נתונים, שרתים, תמיכה במערכות הפעלה וכד'. אלו הם בד"כ מקצועות שאת רוב הידע רוכשים דרך הידיים ואולי קצת בלימודים (וממש במקרים נדירים באוניברסיטה). חברות לדוגמה בהן עובדים אנשים כגון אלו הם בינת, נטקום, טלדור, מטריקס, NESS, ורבות אחרות. כמו כן הרבה משרות כגון אלו קיימות גם בשוק הרחב (כלומר בחברות שזקוקות לשירותים עצמם, כגון חברות ייצור, שיווק וכד' שעיקר הפעילות שלהן איננה קשורה במערכות מידע כלל, ופשוט יש להן צרכים במערכות שונות) באותו תחום קיים מכלול שלם של מקצועות הנדסיים (כלומר אקדמאיים) של מהנדסים אשר מפתחים את הציוד והמערכות. הכוונה בפיתוח היא ממש היצירה של המוצרים ולא השימוש בהם בשטח (חברות כגון סיסקו, אינטל, IBM, והרבה הרבה אחרות). כאן הצורך הוא במהנדסי תוכנה וחומרה (מדעי המחשב/הנדסת חשמל). מעל התשתית קיימות האפליקציות בהן משתמשים באירגונים השונים. המגוון הוא אינסופי (מערכות ERP, בסיס נתונים שונים ומשונים, מערכות לניהול מה-שרק-זז, מערכות חיוב (billing) וכד'). כאן בד"כ הצורך הוא במתכנתים אשר ברובם (אבל לא רק) באים מהאקדמיה, ולמדו משהו בסיגנון מדעי המחשב. בתחום זה יש גם מקום ללא מעט משרות של "לא מתכנתים" כגון אנשי DBA, אדמיניסטרציה וכד' מקווה שזה נתן תמונה יותר טובה (אף על פי שזה עדיין מ-10,000 רגל)

טופי

New member
אם כבר אתה מספק מידע

אני עובד כיום כאיש SYSTEM MICROSOFT/IT MANAGER. נרשמתי לתוכנית באו"פ לתואר ראשון שנקראת "ניהול ומדעי המחשב- מערכות וישומים", לפי התוכן וההגדרה זה הדבר הכי קרוב לתואר למנהל מערכות מידע (והתפתחויות מקצועיות בעתיד). האם יש תואר יותר קרוב למערכות מידע מזה?

למעלה