שאלות ספרים

1Reebok

New member
שאלות ספרים

שלום לכולם
אני מקווה שהשאלות האלו, מקומם ראוי בפורום זה.. אם לא, אשמח להפניה לפורום אחר שיותר רלוונטי.
החלטתי לרכז את כל הספרים שחשובים לי, שחלקם ישנים כי התיישנו וחלקם נקנו ישנים
, במקום אחד. פיניתי מקום בארון, וכעת יש להם מקום מוצל וקריר לשהות בו.
כולם עומדים בניצב למדף הארון, שנשאר רוב הזמן סגור. עם פתיחת החנויות אגש ואקנה כדורי נפתלין שיארחו להם חברה.
האם ישנם עוד חוקים, כללים, הצעות, איסורים חמורים או נזיפות על מה שכבר עשיתי, במטרה לשמור על שלמות הספרים במצבם הנוכחי? בעבר אחד מחברי הפורום עץ לי עצות, ואני משתדל לקיים אותן. הייתי שמח גם לקישור כלשהו ל"מדריך השלם לשמירה על הספרים".

השאלה השנייה - מכיוון שכבר ראיתי שיש פה כמה וכמה שהנם מביני-דבר בספרים, רציתי לדעת אם זה תקין מבחינת נהלי הפורום להעלות תמונות של ספרים שיש לי, יחד עם שאלות לגביהם... זה דבר מקובל?

תודה רבה והמשך שבוע נעים!

guysoffer

New member
האמת שגם הייתי שמח לאותם הטיפים

חלק מהספרים שלי חדשים ונוצצים, אבל חלקם ממש לא, והייתי שמח לעשות מאמצים לשמר אותם על הצד הטוב ביותר.

אולי נארגן מאמר במושא ?

גיא.

1Reebok

New member
תודה רבה
יש עניין שהוא לא נוגע בו,

מה אני עושה עם ספרים שהם גם ככה בשלבי התפוררות?

guysoffer

New member
טוב, שני המאמרים זהים.. מה לגבי נפטלין ?

זה לא מוזכר באף אחד מהתשובות..

גיא.

menashehacohen

New member
מתפורר עם הרבה תעלות תולעים - לזרוק מהר

או לזרוק את הכריכה אם ניתן להשתמש בספר. למניעה וגילוי תולעי ספרים. קח כמה ספרים הכנס לניילון אטום ושים במקום אחר בבית. כעבור שבוע לבדוק היטב. תולעים מתחילים להתעורר עם שינוי, ועם קיסם פשוט להוציא אחד אחד. התולעת נמשכת לדבק. יש דבקים בני 400 שנה שלא יגעו בהם כי הדבק טוב, ויש ספר חדש עם דבק זול שתולעת תיתפש עליו. התולעת מכלה את הנייר ברכה לדבק. מי שימציא שלט: תולעת לכי מסביב, ירשום פטנט.

אפשר גם לעשן ספרים אבל זה יקר.

broadaxe

New member
ניתן בכלל להשיג עדיין נפטלין נקי?

למיטב ידיעתי השיווק שלו נאסר בגלל רעילות גבוהה ושלל תכונות מסרטנות.

שנים אני משתמש כK600 ללא כל בעיות .

כל כרך שמגיע אלי עובר ניקוי מאבק עם מטלית לחה, שואב מפוח ומברשת צבעים.
ניעור ודיפדוף מהיר של הדפים לגילוי דברים מעניינים או שטרות מוחבאים

ואז ריסוס השידרה מבפנים, דפי הכריכה הראשונים ודפים "חשודים". איוורור של 24 שעות והנחה בספריה (אם יש מקום...)

- פעם בכמה פסחים אני גם מרסס בתוך הארון, שמתי גם עלי דפנה ו/או ציפורן מאחור כי קראתי פעם שהם עוזרים בהרחקת מזיקים.

** יתכן וזה אינו מתאים לפיינשמקרים אבל מצד שני לאוסף כרכי עיתונות זה מספיק

1Reebok

New member
להלן תמונות של כמה מהספרים,

אין לי מושג אם הם "נדירים" או "נחשקים" או לא יודע מה.. הם פשוט חביבים עלי ביותר ועם זאת אני לא יודע עליהם הרבה.. אשמח מאוד אם מי מכם, הבקיאים ממני מאוד, יוכל לשפוך אור, לספר או לתת אנקדוטות מעניינות..
אחד שלא נמצא בקרבתי ולכן לא צילמתי אותו הוא עותק של "המלט" מ-1886 בערך.

*הספר של אמני הבמה בישראל - ממש כמו פייסבוק של פעם. הספר מחולק כהלכה לגברים ונשים, ומציג פרטים אישיים שהיום כבר אינם אקטואליים של כל המי ומי, החל מיוסי בנאי וחברי הגששים ועד למנחם גולן זכרו לברכה שעזב אותנו לא מזמן..
*הספר משירי אדגר אלן פוא בתרגום ז'בוטינסקי - ספר יפה, תרגום נהדר, מתרגם אדיר, גם תרגומו החלקי לתופת לדנטה נפלא.
*פונדק הרוחות - חשדתי מזמן שמדובר במהדורה ראשונה, ובפנים אין פרטים פרט לשנת ההוצאה לאור.. האם מישהו יוכל לאשר או לשלול?
*חתול בגיטו - ספר ובתוכו חתימת המחבר. לתמונות ומידע - http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2165984
*ספרו של יהושוע טן-פי, חתום על-ידי המחבר ומוקדש לג. שוקן הידוע.
*ספרו של רילקה "מכתבים אל משורר צעיר", ובפתחו מכתב ארוך שנכתב בגרמנית ב-1933. לתמונות, מידע ותרגום: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2201835
עותק של *"ג'ק" מאת אלפונז דודט משנת 1890.

לכל פרט מידע אשמח מאוד
תודה רבה!

ג רפאל

New member
אין מה לחדש בעניין טיפול בספרים

האויבים הגדולים כמובן הם אש ומים.
ספרים צריכים טיפול והשגחה. אין לצופף אותם על המדפים, הם זקוקים ''לאויר' מה עוד שקשה לשלוף אותם ממדף צפוף והדבר עלול לגרום לקרעים בראש השדרה. בכלל אסור לשלוף ספר בראשו אלא רק באמצעו
ספרים רגישים ללחות שיכולה גם לגרום לעובש.
ספרים רגישים מאוד לאור שמש במיוחד לקריינה ישרה שגורמת לספרים לדהות.וגם להתייבש.
ספרים רגישים לחרקים - מזיקי ספרים למיניהם, עש חיפושיות זנבזיפים ושאר מרעין ובישין.
אסןר לצרף ספר נגוע לספריה. ספרים מאוד נדירים ש'אין להם תחליף' יש למסור לעשון ולטיפול מקצועי.לפני הכניסה לספרייה. ספרים 'רגילים' נגועים -דינם השמדה עם כל הצער.
אסןר ל'תקן' ספרים עם נייר דבק סלוטייפ ושאר חומרים. כריכה ותיקון יש למסןר לבעלי מקצוע מיומנים
ספרים זקוקים לאויר - גם ספרים בארונות זכוכית יש לאוורר מפעם לפעם, פתיחת הדלתות, הוצאת הספרים
ספרים ראוי לאבק במברשת נוצות רכה - ובעיקר עי נשיפה [רובינזוןן טוען עי נשימה פנימה...]
ספרים יש לחטא אחת לזמן עי חברה מתמחה. לא כל מדביר ג'וקים טוב לעניין. [באיזור ה שרון לי ניסיון טוב עם שיבולת.]
ספרים נדירים ראויים לטיפול נוסף. יש לרחוץ ידיים היטב לפני הטיפול - בגלל השומן בעור, ורצוי עם כפפות פשתן [בד לבן], בכלל אין לגשת לספרים עם ידיים מלוכלות. אין לאכול בחברתם, או לקחת לבית-כיסא.[זכור לי סרט של סיינפלד על ספר בבית-שימוש....]
ספרים מאוד פגומים חסרי תקנה, ונגועים ניתן להציל מהם תמונות, מפות, עמודי שער, הקדשות וכיוב.
רצוי תמיד לשמור על הספר בצורתו המקורית - בזמן שהכריכה פגומה ניתן להזמין אצל כורך 'עטיפה' לכריכה או לשמירתו, ולא להחליף את הכריכה.
ספרים מודפסים על סוגים רבים ושונים של נייר - וכל סוג מגיב אחר לפגמי הזמן והסביבה. צריך להכיר את הספר ולדעת איך לטפל, ולא תמיד ניתן לעשות זאת כאשר ספרים [ועטיפות] מתפוררים ממש.
גם סוגי הדבקים מושכים מזיקי ספרים כמזון ולכן ימצאו ספרים מכורכמים.
ספרים זקוקים לטיפול מסור ואוהב.
אסור להשאיל ספרים.

אני מחזיק את ספרייתי במגוון ארונות, מארונות מתכת משרדיים ועד ארונות עץ אלון בהזמנה מיוחדת עם דלתות זכוכית וושולחנות תצוגה עם זכוכית ועד ארונות מדפים פתוחים. חשוב שיהיה גב לארונות עץ.

קנית ספר -קנית חבר.

PS ניתן לרכוש בבתי מרקחת אבני סילקט משני צבע סופגי לחות לשימם בארנות סגורים
וכן יש כל מיני דוחי עש \[נפתלין מזמן לא ראיתי] שניתן לשימם בארונות פתוחים.
בכלל רצוי לרסס את הבית ותכולתו למנוע ממזיקים להתקיים.

למעלה