שאלות נוספות

שאלות נוספות

אני מקווה שזה בסדר שאני שואלת כל כך הרבה! ותודה מראש על התשובות... אני מנסה ללמוד לעשות נכון מילוי וביינדינג בכל אופן - עשיתי חלק עליון, פשוט, הנחתי את החלק התחתון, ימין לרצפה, מעל פליז, ומעליו את הטופ, ימין למעלה. הטופ קטן יותר בכמה ס"מ מכל צד מהשבכות שמתחתיו... עכשיו תפסתי עם סיכות בכל מיני מקומות את כל השכבות שאלה ראשונה: האם כך עושים? סיכות? סיכות בטחון? בסיכות מיוחדות? טוב, עכשיו ניסיתי לשים את הרגלית ההולכת... לא הצלחתי לשים אותה! שמתי אותה נראה לי לפי ההוראות המצורפות אבל כנראה שלא - היא כל הזמן נפלה! היא לא אמורה להיות רופפת, נכון? בכל אופן - התבאסתי! ברגע שאצליח להרכיב את הרגלית אני אמורה לעשות תיפורים, נכון? האם יש משמעות לצורה? כלומר - אני יכולה לעשות אלכסונים, רקמה חופשית (לא לפני שאתאמן המון!) אני יכולה לעשות גם קוים ישרים בין הריבועים שלי? זה משנה משהו? ואח"כ ביינדינג? נכון? בשמיכה הקודמת שלי עשיתי self binding ועכשיו התכנתי בשמיכה הזו הי ללמוד לעבוד עם מילוי וביינדינג מרצועה. זה משנה אני צריכה לחתוך את הרצועה באלכבון, נכון? תודה רבה!

justmom

New member
בטח שזה בסדר ../images/Emo13.gif

לחיבור של השכבו לקראת תיפור קוראים basting, ולתיפורי מכונה מומלץ להשתמש בסיכות ביטחון - במרווחים של כ-10 ס"מ. חיבור טוב יבטיח שהשכבות לא "יטיילו" במהלך התיפוריםץ לרגלית ההולכת - קטונתי, אני עובדת ביד
מצד שני, ההגייון אור שהיא אמורה להיות מחוברת יציב בדיוק כמו כל רגלית אחרת. יכול להיות שהרגלית לא מתאימה לדגם המכונה שלך? אני יודעת שלברנינה, למשל, צריך לרכוש את ה-walking foot שלהם, בלא מעט כסף, כי רק היא מתאימה למכונה. את התיפורים את יכולה לעשות בכל צורה שמוצאת חן בעינייך. לטעמי (וזו בסך הכול רק הדעה האישית שלי) כשמשתמשים בפליס התיפורים די מיותרים. במקור התיפורים נועדו להחזיק את המילוי במקום כדי שלא יתפורר - הוא היה עשוי ממשטח כותנה או צמר כבשים, שהסיבים שלו היו מטיילים אם לא "רותקו" למקום בתיפורים (כמו התיפורים על שמיכות פוך, שמונעים מהנוצות "לברוח"). התפקיד הדקורטיבי של התיפורים הגיע רק אחר כך. כשמשתמשים במשטח יציב כמו פליס, התיפורים בעצם ממלאים רק תפקיד דקורטיבי, ובהחלט אפשר לוותר עליהם או להחליף אותם בקשרים (ties) שרק יצמידו את השכבות זו לזו. גם הגב (backing) די מיותר לשמיכה עם פליס. אם את עושה את זה כך בשביל היופי - בכיף, אבל אם זה מפני ש"צריך" שלוש שכבות - כשמשתמשים בפליס זה ממש לא חובה. ביינדינג - אחרי שהכול מתופר או קשור (אם את מתפרת). את יכולה להכין סרט ישר, או אלכסון. אלכסון קל יותר לתמרון של הפינות, ויש סברה שהוא נשמר ליותר זמן (אני אסביר מאוחר יותר- צריכה לקחת את הילד לביה"ס).

גם אני חושבת שאין צורך בבד אחורי

כשמשתמשים בפליס אבל אם זה ניראה לך הכרחי אז לדעתי מספיק שהתיפורים יהיו בקווי התפר אם את רוצה להתאמן בתפירה חפשית הכי כדאי זה על סתם בדים אגב אם יוצא משהו יפה תמיד אפשר לשלב את זה באיזו עבודה אבל אם את לא מיומנת לא כדאי להתנסות על טופ שהכנת כי זה כמעט בלתי אפשרי לפרום אם לא תהיי מרוצה לגבי הביינדינג מה שאני עושה בשמיכות זה כך: מכינה פסים של 5 ס"מ לפי אורך ורוחב השמיכה (צריך לקחת בחשבון את התוספת בפינות) תופרת אותם לצד האחורי של השמיכה מקפלת אל הטופ ותופרת על הטופ בתך ריקמה זה ממש לא לפי ה"חוקים" אבל בעיני זה יפה בסופו של דבר לכל אחת יש את הדרך שלה וככל שתתנסי תכירי יותר אפשרויות ותבחרי מה שמתאים לך בהצלחה

למעלה