שאלות מעניינות

Yulinda18

New member
שאלות מעניינות

היי חברים מה שלומכם?
הרבה זמן לא כתבתי בפורום... בין מבחן למבחן בניסיון לעבור את שנה א עדיין ולא לחזור על רובה (מה שלא ימנע ממני להמשיך עם התואר במעבדה רפואית שאני באמת אוהבת ולחזור למשפטים שגרם לי למשבר נפשי קשה) ...

יש פה כאלו שמרגישים שבגלל ההפרעת קשב (דברים שקשורים אליה) מתקשים למצוא או להישאר בזוגיות? סתם שאלה אני סתם תוהה...

קשרים קודמים שלי ניסיתי נניח להיות עם אנשים שהם הכי ההיפך ממה שאני בתכונות שאני יודעת שמושפעות אצלי מהפרעת קשב והם רק הובילו לתסכול כי זה היו גם בני זוג שלא מבינים...

כרגע מהסביבה שלי אני בגיל 29 הרווקה היחידה (אפילו מבין האחיות שלי שצעירות ממני) ומרגישה ששוב שופטים אותי נניח על זה שעשיתי שינויים מבחינה מקצועית (מה לעשות ששוב למשפטים הלכתי רק כי אין שם מתמטיקה) שאני כרגע עובדת כעוסק עצמאי, בזמן שאני לומדת תואר אחר לגמרי, שאני גרה עם ההורים בגיל הזה (מה לעשות- כסף ואני לא הבת של ביל גייטס...) שאני היפראקטיבית וספורט וכדורגל בתוכו זה החיים שלי...

זה טרם הגיע בשנה ומשהו האחרונות אחרי זוגיות מאד בעייתית לשלב שבו הם מעירים לי על הדברים שלגמרי קשורים להפרעה כמו זה שאני לפעמים מעופפת, לפעמים שוכחת, לפעמים לא מאורגנת ואני באמת באמת משתדלת...

וכאילו התחושה של משהו לא בסדר אצלך, את לא כמו "כולם"

אני עם סוכרת סוג 1 ועדיין אני מרגישה שהיא פחות משפיעה בהקשר הזה...

שאלה נוספת- יש פה מישהו (לא מפלה בין מינים) שמרגיש/ה שההפרעת קשב משפיעה על האכילה אצלו/ה?

אני לא מדברת תחת ההשפעה של מתילפנידאט לנגזרותיו, בכללי יותר, דפוס אכילה שהוא אימפולסיבי או משהו כזה?

שיהיה שבוע מקסים לכולם

אבישי ק

New member
מאוד משפיע עלי על דפוסי אכילה

במיוחד כשאני עייף וההפרעת קשב וריכוז מרימה את ראשה
אז אני מתחיל לאכול בצורה אימפולסיבית

Yulinda18

New member
תודה רבה על התשובות

היי אבישי
תודה רבה על התשובות... עניין אותי אם אני היחידה באמת שכשאני עייפה וההפרעה מרימה את ראשה האכילה שלי מאד מאד אימפולסיבית....

בעניין הבני זוג כן היה לי את ה"מזל" ליפול על אנשים שפשוט לא מבינים ולא יודעים מה זה חלוקות תפקידים

זה כנראה באמת העניין של למצוא את הבן אדם הנכון

שוב תודה

אבישי ק

New member
נכון למצא את את הבין זוג הנכון זה מזל

וגם התפשרות
צריך לוותר לפעמים על חלק קטן מעצמך בשביל הבן אדם הנכון
ושוב... הרבה מזל

אבישי ק

New member
השיטה שלי לדיאטה חוץ מלצמצם בפחממות

גם לישון טוב כדי לא להגיע למצב שבה ההפרעה מרימה את ראשה
כשהייתי רווק זה היה יותר פשוט.

אבישי ק

New member
להשאיר מקום לבן הזוג

ובכן, בלי קשר למה שרשמת
נזכרתי
לפני כמה שבועות ניהלנו שיחה בקבוצה, חלק היו נשואים וחלק רווקים
על מה בעצם שומר על זוגיות
הגענו למסקנה מעניינת שהבעיה בימינו היא שאנחנו לא נותנים מקום לבני הזוג שלנו
בגלל כל עניין השוויון אין חלוקת תפקידים בין בני הזוג
כך שהדינמיקה לרוב משתבשת ואז נפרדים בגלל שצד אחד הרגיש שהצד השני לא משקיע מספיק

אני אתן דוגמא
אני ואישתי רוצים לטוס לחו"ל
היא מוצאת את המלון ואת האטרקציות ואני דואג לנווט (למצא איך להגיע) או נוהג ברכב.
וסוחב את התיקים וכו...
ככה יש חלוקה וכל אחד מרגיש שהוא תרם.
אני לא מתערב בבחירת המלון אפילו אם יש לי דעה.

דוגמא 2
מישהי שפגשתי, בעלה הוא לא הכי מוכשר עם כלים בבית, לא יודע לקדוח לא יודע להחליף שקעים וכו...
אבל היא משאירה לו את התחום הזה למרות שהיא יודעת איך.
הוא פשוט מזמין בעלי מקצוע.
ככה לכל אחד יש את התחומים שלו ולא "דורכים אחד על השני."

למעלה