שאלות מסקרנות

הצילצול

New member
שאלות מסקרנות

יש לי שאלות מסקרנות מאוד. על ספר הזהר. אני יודעת שאסור לקרא אותו ורק גדולי תורה יכולים אבל מי כתב אותו? ומה כל כך מיוחד בו? באיזה שפה הוא כתוב? שאלות אלו מאוד מעניינות ואשמח לדעת קצת יותר.

ספר הזהר הקדוש.. ../images/Emo63.gif

שבוע טוב, ספר הזהר הקדוש נכתב ע"י רבי שמעון בר יוחאי, והוא נכתב בשפה הארמית. המיוחד בו הוא שהמעמיקים בו מוצאים בו את כל מהלך היקום. ברכה והצלחה.

אלי ו.

New member
ספר הזוהר

כפי שנאמן למקורות כתב, המסורת מיחסת את הזוהר לרשב"י. הזוהר התגלה במאה ה 13 לספירתם כמדומני ע"י ר' משה בן לאון. ר"מ דה לאון יחס את הזוהר לכתב יד שהתגלגל לידיו שמקורו ברשב"י, אך כתב היד המקורי מעולם לא התגלה. דבר זה יצר חילוקי דעות קשים על מקור הזוהר שקיימים עד עצם היום הזה. מצורף מאמר שמשייך את הזוהר למקור קדום (מחזק את הסברה שרשב"י כתב את הזוהר) יש לציין שיש יהודים דתיים שאינם מאמינים בחוכמת הקבלה, הבולטים שבהם היו הדרדעים.

chim chim

New member
לא אסור.לא רצוי!

למה שלא תלמד תלמוד ירושלמי?או תלמוד בבלי? היום ללמוד זוהר וקבלה זה באופנה... לדעת תומכי הקבלה כיום לא רק שמותר זה אפילו רצוי גם אם לא מבינים. ישנם שטוענים שרשב"י כתב אותו אולם יש הוכחות שלא הוא כתב אותו אלא רבי משה די ליאון שייחס אותו לרשב"י. הנה תשובה שכתב אחד מחכמי ישראל(יודעים מי זה?): ''את זה כתבתי לדעת האיש ההוא שהספר הזוהר כלו קדוש אבל אני אומר הריני נשבע בתורת ה' שבספר הזוהר נמצאו כמה זיופים וקלקולים אשר הוסיפו ועלה אחת מתלמוד בבלי הויות דאביי ורבא קדוש יותר מכל ספר הזוהר הנה אם אמרו חכמי התלמוד על ברייתא דלא מתנייא בי ר' חייא ור' אושיעא מאן ימר דמתרצתא היא דלמא משבשתא היא וספר הזה ודאי לאו בר"ח ורב אושיעא אתמר כי כל הדורות מראש לא זכרו מספר הזוהר מאומה לא בהקיץ ולא בחלום כי הנה אם אמת הדבר שהחבור הזה הוא מהתנא ר' שמעון בר יוחאי אשר ר' יהודה הנשיא קבל גם ממנו כמבואר בהקדמ' הרמב"ם לספרו יד החזק' איך לא זכר את הספר הזה בחבורו ש"ס משניות או בשום מקום ואף ר' יוחנן שחיבר תלמוד /ירושלמי/ ירושלמית אינו מזכירו בשום מקום ורבינא ורב אשי שחברו תלמוד בבלי מאה שנים אחר חבור תלמוד ירושלמי והיו סוף אמוראים ולא שמו רמז בכל התלמוד מספר הזוהר ורבה בר נחמני שחובר /שחיבר מדרשי/ רבות ושוחר טוב וכיוצא בהם הרבה לא זכרו מחבור רשב"י גם רבנן סבוראי והגאונים והרי"ף והרמב"ם ורש"י ותוס' והרמב"ן והרשב"א והרא"ש והטור והילקוט שמעוני אשר אסף ולקט כל המדרשות והמכילתות והברייתות כלם לא ידעו ולא ראו ממנו דבר עד שזה קרו' לשלש מאות שנים ענו ואמרו שמצאוהו ואיזהי /ואיזהו/ כנסיה אשר קבלוהו בכנופיה, כמו תלמוד בבלי וירושל' וז"ל הרמב"ם בהקדמתו לספר יד החזקה אבל כל הדברים שבגמרא הבבלי חייבין כל ישראל ללכת בהם וכופין כל עיר ועיר וכל מדינה ומדינה לנהוג בכל המנהגות שנהגו חכמי הגמרא ולגזור גזירותם וללכת בתקנותם הואיל וכל אותם דברים שבגמרא הסכימו עליהם כל ישראל עכ"ל ויעיין עוד שם ואין אני חלילה מטיל דופי ופגם בכבוד התנא אלדי ר' שמעון בר יוחאי כי הוא היה מחסידי עליון אלא אני אומר לאו גושפנקא דרשב"י ועזקתיה חתום עליה ומי שיש לו חצי דעת יגיד כן שהרי נזכרו בספר הזוהר כמה תנאים ואמוראי' שהיו אחר רשב"י שנים רבות במספר והארכתי בזה במקום אחר מפי סופרים ומפי ספרים כמבואר בס' מטפחת להגאון מו"ה יעב"ץ זצלל"ה שגזר אומר שחלו בו ידים מזייפים וחשד את החכם ר' משה /די לאון/ דיליון יעיי"ש. והינה /והנה/ מיום שנתחדש ספר הזוהר הרבה נכשלו ע"י כי כמה דברים סתומים וחתומים אשר המציאו האחרוני' להתעות בני אדם יושבי חשך השכל, צאו וראו כמה קלקולים רבים קלקלו מאמיני הכלב רע שבתי צבי שבור ואחוזת מרעהו ברכי מסאלנוקא /משלוניקי/, ויעקב פראנק שם רשעים ירקב, ותלו דבריהם בספר הזוהר אשר בודאי לא יאונה לצדיק ר' שמעון בר יוחאי כל און"

chim chim

New member
תתפלא אבל לא

כתב את זה רבי אליעזר(לא זוכר את שם משפחתו) רבה של העיר פראג אחרי הנודע ביהודה בשו"ת באהבה ובאמונה.

למעלה