שאלות מסקרנות.

סיסונית

New member
שאלות מסקרנות.

שלום מספר שאלות אם אפשר לשאול ברצינות, 1-מה זאת אומרת "ויתור על סודיות רפואית" קראתי זאת במאמר. 2-מתי ההרשמה לתלמידי כתה יא" שכרגע רותים להגיע ללימוד עתודה באוניברסיטאות בסוף יב" כלומר ב 2004?מתי אם כך צריך לעשות את המבחן הפסיכומטרי? 3-האים לומדים רפואה באמת 7 שנים?כתבה מסויימת סתרה ואמרה שלומדים רק 3 עד לקבלת תואר(איזה תואר?) ואז מי שמצליח מעל 80 מתקדם עודץהאים מי שלא הצליח יצא בלי תואר? ואם כן-של מה התואר? 4-מה הקשר של דוקטורט פילוסופיה לרפואה? בברכה ותודה. סיסונית.

Blue Tooth

New member
תשובות חלקיות.

היי, 1. ויתור על סודיות רפואית = הרשאה לגורם כלשהו (למשל אוניברסיטה) לברר מידע על עברך הרפואי (מחלות, אשפוזים...). 3. סה"כ לימודי הרפואה כוללים 7 שנים: 3 שנים של לימודים קדם-קליניים (בעיקר עיוניים), בסופן מקבלים תואר ראשון ב"מדעי הרפואה", ואחריהן ממשיכים לעוד 3 שנים של לימודים קליניים (=סבבים במחלקות בבתי חולים). המעבר משנה ג' ל-ד' מותנה בהשגת ממוצע מסויים בתואר הראשון. כעקרון, מי שלא השיג את הממוצע הנדרש - לא יוכל להמשיך לשנה ד', אבל בפועל זה מאוד נדיר... לאחר 6 השנים האלה ממשיכים לשנה 1 נוספת של סטאז' בבית חולים כלשהו. 4. אין קשר מיוחד, יש אנשים שבנוסף לרפואה לומדים גם לתואר ד"ר לפילוסופיה (PhD), כמו שניתן לעשות גם במסגרות אחרות.

סיסונית

New member
מענה לכותב.עוד שאלה פיצפונת

שלום תודה רבה אם אפשר עוד שאלה קטנה..... מה עושים אם חלילה אי אפשר להמשיך לעוד 3 שנים אז......התואר למעשה שמקבלים כתואר ראשון-מה ניתן לעשות עמו ובמה לעבוד? מה ההבדל בין תואר 1 לשני ולשלישי?עד איזה תואר יש והאים זה משנה לגבי סוג הרפואה בה עובדים? חג שמח תודה ו.דרך אגב-הפורום הזה הא לא רק פורום רפואה?כי אני רואה שאלות אין ספור שבכלל לא קשורים לרפואה והדסה זה ביח" לרפואה לא?

Blue Tooth

New member
סיסונית, סיסונית...

הפורום הזה מנוהל ע"י מכון הדסה ולא בי"ח הדסה, ועוסק בייעוץ בתכנון קריירה (כפי שמעיד שמו), אין לו קשר לבי"ח ורפואה. ולעניין. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - זה די נדיר שמישהו שרוצה להמשיך בלימודים לאחר התואר הראשון לא מצליח לעשות זאת, אבל האפשרות קיימת, ואז הבנאדם הזה נשאר עם תואר ראשון במדעי הרפואה. זה תואר שניתן ללמוד אותו גם בלי כוונה להיות רופא. ניתן להמשיך איתו לתואר שני בתחום קרוב, ולעבוד במחקר רפואי למשל. את יכולה להכנס לפורום "מקצועות הרפואה י-ם", שם תמצאי (בין השאר) אנשים שלומדים לתואר ב"מדעי הרפואה". בלימודי רפואה מקבלים תואר ראשון לאחר 3 שנות הלימודים הראשונות, ובסוף הלימודים - מקבלים תואר ד"ר לרפואה - M.D (זה לא בדיוק תואר שני ולא ממש שלישי...). בנוסף, לאחר סיום הלימודים (לאחר שנת הסטאז') יש לעשות התמחות, שגם היא אורכת 3-4 שנים... חג שמח גם לך!

סיסונית

New member
כותב יקר!בהמון הערכה-ראה מענני.

שלום כותב יקר....... חג שמח ותודה אתה יודע זה קורה שלפעמים לא יודעים דבר מסויים וצריך לקבל זאת בהבנה.אני חדשה באנטרנט וגם לא שמעתי על מכון כזה בגלל זה אלו שאלותי ותאמין לי שרק מתוך סקרנות ורצון לדעת עוד!!!! אז...כמו שהבנתי תואר 1 זה גם משהו נכון?ובדכ" הציונים מאוד גבוהים. מה אתה הייתה מעדיף-עתודת רפואה?להיות בצבא חובש או אחות וזה ..או שבכלל לעזוב את חייל הרפואה ואחכ" בהמשך לגשת אחרי הצבא" למקצוע זה?כלומר בצבא להיות בממרמ" או משהו כמו הוראה וגו? 2-הייתי רוצה לשאול גם(סליחה כן-אני גם לא רוצה להיות נודניקית) מה עדיף יותר לדעתך?להיות כלומר לעשוק ברפואה בביוטכנולוגיה בבוטניקה במיקרוביולוגיה בביוכימיה בכמיה ממש או בהוראה של 1 ממקצועות אלו? מה עדיף יותר מחקר או להיות רופא? ממש ממש המון אבל הממממממון!המון תודה......אגב איך מוסיפים סמיילי וכמו שאנשים שמים בהודעתם?

Blue Tooth

New member
קודם כל...

אני בחורה
... חוץ מזה, ממש אין לי תשובות לשאלותיך... לא הייתי בעתודה ולא עסקתי בתפקיד הקשור לרפואה בצבא. לא חשבתי על זה הרבה זה פשוט לא יצא... נסי להכנס לפורום "עתודה" ולחפש שם אנשים שלומדים רפואה במסגרת העתודה, וגם בפורום "מקצועות הרפואה י-ם" יש עתודאים שלומדים רפואה. בקשר למחקר לעומת עיסוק ברפואה או מחקר לעומת הוראת מדעים - זה תלוי בתכונות שיש/אין לך, שיגרמו לך להתאים יותר לרפואה ופחות להוראה נניח, וכמובן זה תלוי גם מה את רוצה. לדוגמה, במחקר יתכן שתעבדי שעות רבות במעבדה עם מספר קטן יחסית של אנשים בסביבה. בהוראה, לעומת זאת, תצטרכי לעמוד ולדבר מול קהל גדול של אנשים (אני מניחה שמחר יענו לך מנהלי הפורום ואולי הם יוכלו לתת לך תשובה טובה יותר, או להמליץ לך לפנות לייעוץ בבחירת מקצוע). ובקשר לסמיילים - אין פשוט מזה: מתחת לחלון כתיבת ההודעה מופיע קישור שנקרא: "סמיילים וסימנים לתוכן ההודעה", לחצי עליו ויפתח לך חלון ובו אייקונים להוספה להודעה (לחצי על האייקון שאת רוצה להוסיף). אם את רוצה להוסיף אייקונים לכותרת ההודעה - לחצי מעל לחלון ההודעה על "סמיילים וסימנים לנושא" (הקישור נמצא בהמשך לשורת הכותרת).

סיסונית

New member
וואו תודה מותק........

שלום את צודקת בהחלט והיום גם ענו לי ותשובותיכן דומות הסמיילים-ווא-גיליתי כבר אתמול לבד אבל תודה כנראה מעייפות דילגתי אם למשל אותר לך מה תכונותי תעזרי לי?אני קצת מודה שאני חסרת ביטחון ואקווה שזה ישתפר עם הזמן.........

רפואה...?

אני מצטרפת לתשובות שקיבלת... מכון הדסה - פיתוח אישי וארגוני, עוסק בתחומים של פסיכולוגיה תעסוקתית. ייעוץ בבחירת מקצוע הוא אחד מהם. בחירת מקצוע היא החלטה חשובה בחיים. לימודי רפואה בפרט, הם לימודים ממושכים. אם תלכי לעתודה, תחויבי לשירות ארוך בצבא שכולל גם שירות בקבע. מדובר, אם כן, במסלול ארוך. האם את מרגישה שמחוייבות כזו מתאימה לך? אם אינך בטוחה לגבי רפואה, יתכן שרצוי להתנסות קצת בעבודה עם חולים/פצועים. אפשר דרך מד"א, או בצבא - כחובשת. ציינת מקצועות שונים: רפואה, ביוטכנולוגיה, בוטניקה ועוד. מקצועות אלו די שונים אחד מהשני. כדאי לך לברר קצת עליהם לפני שאת מחליטה. מידע תוכלי לקבל במרכז המידע של מכון הדסה בירושלים. טל.: 02-6244344. רוב האנשים אינם מודעים למספר הרב של מקצועות שניתן ללמוד. למשל: האם חשבת על מקצועות פארא רפואים כגון פיזיותרפיה? אין תשובה אחת לגבי "מה עדיף". התשובה תלויה בך: בתכונות שלך, נטיות, כישורים, צרכים, שאיפות וכיוב'. מה דעתך לפנות ליעוץ בבחירת מקצוע?

סיסונית

New member
../images/Emo6.gif אפשר עוד שאלה?

שלום אני לא רוצה פיזיוטרפיה מראש!!!!!!!!!!!!!! לגבי יעוץ!אני לא ככך" מעונינת כי לא ביכולתינו הכספית כרגע-היועצת כבר בביהס" תעזור כשהזמן יגיע באמצע יב" אבל-באופן כללי אם אגיד את תכונותי תוכלו לעזור לי?

יעוץ ע"ס רשימת תכונות

יעוץ בבחירת מקצוע הוא תהליך מורכב ואינו יכול להתבסס רק על רשימת תכונות. אי לכך, נראה שטוב תעשי אם אכן תפני בתחילה ליועצת בבית הספר, כפי שהצעת. יש להניח שהיא מכירה אותך ותוכל לעזור לך בהחלטה, או להפנות אותך למי שיוכל לעזור לך.

למעלה