שאלות מסוכנות ....

only4you

New member
שאלות מסוכנות ....

כשמישהו אמיץ עולה על הקטע הכספי .... בדרך כלל לא עונים ברור ואף אחד לא רוצה שיחשבו אליו שהוא/היא מתלונן/ת על המחירים. ברור ששני המועדונים הם חברות פרטיות, מסחריות, שקיימות ע"מ להרוויח. אבל למה תמיד משהו לא ברור בקשר למחירים ??? האם לפי התקנון של הפורום אסור לכתוב על מחירים ??? אני רואה שני מועדונים שיכולים להתחרות בצורה הוגנת ובריאה. גם ברור לכולנו שהספורט הוא לא הכי זול, ומותר למועדונים לגבות מה שהם רוצים, אבל תסבירו בבקשה איך, כמה ולמה.

WRK

New member
אין מה לעשות, זה ספורט יקר, ו...

מועדון צניחה זאת חברת בע"מ שמוכרכה להרויח ע"מ לשלם משכורות, לטפל בציוד, החזקת המטוס וכו" וכמובן רווחים לבעלים. פשוט מאד, מי שאין לא כסף לא צונח. ואם הצנחנים (צרכנים) לא צונחים חודש מלא, המועדונים (ספקי שירות) פושטים את הרגל, וזה גם לגיטימי. האם אני טועה ???

yyogev

New member
לגבי המחיר - משהו מנסיוני האישי...

למי שלא יודע, בעבר הייתי המזכיר של עמותת "פריזמה". קיימנו פעילות צניחה במנחת עין-שמר, והשתמשנו במטוסי Islander של מספר חברות. אז נכון שהתנאים לא בדיוק זהים - המטוס אחר, כמות הפעילות שונה, יש צניחות טנדם לשיפור החור בכיס של המפעיל. מצד שני יש גם אנשים שצריכים לקבל משכורת - חלקם אפילו מתקיימים רק מהשכר שהם מרוויחים במועדון הצניחה. כבר אז ידענו שהמחיר שגבינו הוא גבולי (גבינו אז 117 שקלים, לפי שער דולר שהיה נמוך בהרבה מהנוכחי - משהו בסביבות 3). אז לכן היום כשמעלים מחירים זה אמנם מצער אותי אישית (גם אצלי מצב החשבון לא משהו), אבל אני מרגיש שזה היה בלתי נמנע. מה לעשות - זה אכן לא ספורט לכל אחד, מכמה וכמה בחינות. כאחד שעסק בזה, בהחלט יהיה נחמד לראות פה את המפעילים מסבירים את העלויות, אבל אני לא באמת מצפה שזה יקרה... ולגבי צניחות בחו"ל כתחליף - אין ספק שזה טוב שיש אלטרנטיבות, אבל לא לכולם זה ריאלי, מסיבות שונות. אז בואו לא נכרות את הענף שעליו אנו יושבים (או נופלים על הבטן, במקרה שלי
) שמיים כחולים ואוויר קר בחינם לכולם, ירון יוגב

OhadNir

New member
מעניין...

איפה כל המורדים (REBELLERS, לא מורדי ברבים...) כשמעלים לכם את המע"מ ל-18%, כשהדולר עולה כמו בארגנטינה ודרום אפריקה, כשמחיר הדלק עולה כל 72 שעות, כשמקצצים את שעון הקיץ 3 שבועות לפני מה שסוכם ונחתם, כשלא נותנים לכם לראות סרט כחול כשבא לכם... איפה? איפה כולכם ? כל כך הרבה אנרגיה, ראוי שתופנה למטרות חשובות באמת... בהצלחה בכל אשר תפנו! אוהד שד שגם לו יש חור בכיס.

amir y

New member
לא קשור במיוחד... ../images/Emo13.gif

אכן כל כך הרבה אנרגיה, ובצדק... דווקא בגלל המצב הכלכלי הייתי מצפה שתהיה הוזלה במחיר הצניחות ולא עלייה, על מנת לאפשר לאנשים גם להנות קצת ולא לקחת משכנתא נוספת רק בשביל ההנאה. הרי בסוף זה בשביל ההנאה... שורה תחתונה, לדעתי הוזלת המחירים תועיל גם לצנחנים וגם למועדון.

קשור במיוחד....

חבר´ה האם פעם חשבתם לעצור לרגע ולשאול את עצמכם ,מהם עלויות התפעול של מועדון צניחה לדוגמא : רכישת מטוס,רכישת ציוד,השכרת או רכישת מקום,תשלומי עתק לביטוחים,משכורות,עלויות תפעול שוטפות-דלק,ציוד משרדי,תחזוקת המטוס וכ"ו. ולהזכירכם אנו לא גרים בארה"ב (ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות),ששם מחירי הדלק והתחזוקה נמוכים בהרבה וקהל היעד גדול מאוד. אנו בעצם גרים בארץ המיגבלות הבלתי אפשריות. אז אנו צריכים להודות לבעלי המועדונים אשר נושאים בנטל ומאפשרים לנו במחיר כזה או אחר לצנוח. ומה לעשות שלכל אחד ואחד מאיתנו יש תקופות כלכליות טובות ותקופות פחות טובות. אז באמת תשתדלו לראות את הצד החיובי שבעניין, שיש לנו כרגע היכן לצנוח . נסו לדמיין לעצמכם שבשביל לצנוח הייתם צריכים לנסוע לחו"ל ,ואז כמה זה יעלה?????!!!!! בברכת שמיים כחולים אופיר

a d i o s

New member
יהיו יתרונות להוזלת מחירים.

השאלה היא אם יהיו יתרונות להוזלת מחירים האם זה יביא יותר טנדמים? יותר תלמידים לקורסים? ומה ההסבר שלפתע אנו הגענו ל-32$ כפול 2 כמעט מכל מקום אחר? השאלה אם יש מה לעשות אם אפשר לעשות? במי זה ייפגע או האם זה יועיל? לאוהד אין ספק שאנו נדפקים במדינה שעון הקייץ החרדים הדולרים הדלק המע"מ המחירים המשכורת ומס הכנסה. אך כמו שאמרתי כבר לפני אנו אוהבים לשכוח אוהבים לאכול חרא. העניין הוא לא לתקוף ולא לחפש אשמים או רודפי בצע. כשהתחלתי את הנושא הזה המטרה הייתה להבין אם ניתן להגיע למצב מאוזן שיועיל לנו לקדם את הספורט אני לא מצפה מאף מועדון שיבוא ויגיד אוקיי רימינו מעכשיו עולה 18 דולר, ממש לא, אבל השאלה גם אם יש איפה לקצץ? לדוגמא: סוללות לסייפרס בדרך המקובלת 590 שקל אבל לפי מה שהבנתי מצנחנים אחרים (אני לא יודע עד כמה זה נכון), לקנות סוללות לבד עולה 330 שקל אז כן כנראה שיש איפה לקצץ במיוחד שאתה קונה בכמויות. אנשים אל תקחו את הנושא הזה לחלק המלוכלך שלו המטרה היא לא זו. עדי.

למעלה