שאלות ממתלבט

iceviper

New member
שאלות ממתלבט

א)מה הקו המנחה של מרצ לגבי תגובות לפיגועים? אנ י לא מדבר על מדיניות לטווח הרחוק כמו מדינה וכו´ אלא לתגובה מיידית לפעולות כמו הפיגוע הרצחני היום? ב)מה יחסה של מרצ לגלובליזציה וכלכלה חופשית?

ronen1981

New member
מרצ היא מפלגה סויאליסטית בגישה הכלכ

הכלכלית ולכן היא מתנגד לכלכה חופשית . זה רק אחד ההפדלים המהותיים בין שינוי למרצ שינוי בעד כלכלה חופשית ומרצ נגד.

Black dog

New member
כל כך לא נכון

עד ששקיפות המטרה להמיד מול שינוי היא ברורה . מרצ היא לא סוצאליסטית ולא קפיטלסטית אלא סוציאל דמוקרטיה. לכן אין שום מקום השוואה בין שינוי למרצ שתי מפלגות השונות מבחינה מדינית, כלכלית, חברתית, אכות סביבה, זב"ח וכו. הדבר היחיד שאפשר לראות גישור בינו לבין שינוי הוא המאבק נגד הכפיה הדתית שגם בו השנוי הוא כל כך מהותי שהן לא חופפות בכלום.

dar האחת

New member
וחשוב להדגיש ששינוי בדעותיה

המדיניות משיקה לימין ולא לשמאל! קראו במוסף לשבת של ידיעות אחרונות על שינוי. לא רק שאף חקיקה שלה בנושא דת לא יצאה לפועל. היא מורכבת מאנשים שהרעיון לא כל כך חשוב העיקר להיבחר. הם כל כך שיכורים מהתחזיות ל-12 מנדטים שכל מה שהם אמרו על ש"ס אפשר לומר עלהם היום!! כולם שם מסתובבים אצל החיטים ולא עושים כלום לקדם רעיונות חשובים

ronen1981

New member
אוי לכי תאמיני לתשקורת.

שכל כך האמינה לתעמולה של מרצ וש"ס לגבי שינוי כמפלגה של דגל אחד שקשה להם להאמין ששישה שבעיות (120 במספר) מהחקיקה שלנו לא קשורות בכלל בסוגית הדת והמדינה. לגבי הצעות החוק שלנו בדבר דת ומדינה ראוי לציין כמה דברים האחד הינו לכל אוחרך הכנסת ה15 באופוזציה ושתיים נלאצנו להתמודד אם גוש חרדי של 22 מנדטים (גדול מאיתנו פי 3 וחצי) כששתי הממשלות היו בנות ערובה לו ולכן לא הצלחנו להעביר את החוקים שלנו. (ראוי לציין שמרצ לכאורה מפלגה שחרטה על דגלה מאבק בכפיה הדתית לא פעם נמנעה בהצעות חוק שלנו ואף קרה שהתנגדה העיקר בכדי למנוע משינוי הסגים בחקיקה,שלא לדבר על כך שהפרה את ההסכם אם שינוי בדבר אי כניסה לממשלה עם ש"ס והאגודה.) כעת בתוך שינוי יש מאבקים בין אנשים שונים שחושבים שהם ראויים יותר ומוכשרים יותר למלא תפקיד של ח"כ וזה קורה בכל המפלגות. (בליכוד הולכים להיות 15 ח"כ חדשים אבל משום מה בפוליטיקה הפנימית שלהם לא בחרו להתעסק ותאמיני לי שם יש הרבה יותר בעיות ...) ותראו מי מדבר תומכת מרץ מפלגה שמכרה את הציבור החילוני בלבד שתוכל להביא עלינו את האינטיפדה השניה. (ושלא תבלבלי לי בשכל האינטיפדה החלה בתקופתו של ברק ראש הממשלה לשעבר שמרצ היתה שותפה בכירה למדי בקוהוליציה.)

Black dog

New member
אני לא יודע מה איתך

אבל היא לא צוטטה שום לתעמולה (שעד כמה שאני יודע עוד אין) של מרצ ואף של ש"ס אלא דברה על כתבה של ידיעות/מעריב . שני עיתונים שאני בטוח שאהבתם למרצ היא לא ..... ולפסקה האחרונה, מרצ לא מכרה שום ציבור חילוני . מרצ מראש אמרה שהיא תשב עם ש"ס היא תראה לנכון ששם היא יכולה להלחם בצורה היעילה ביותר וכך גם עשתה . שמח להכיר אותך לא ידעתי שאתה מכיר את הקונספירציה הגדולה של מרצ שבעצם תכננה את האינטפדה, נו באמת נגמר לך הדרך לתקוף אותנו אז אתה מתחיל לרקום מזימות ? (ורק שתדעה שכל אחד רואה את זה אחרת אני למשל, רואה את תחילת האינטפדה ב 4.11.95 ובטעויות של פרס, נתניהו, ברק וממשיכה בטעויות של שרון.

dar האחת

New member
עם מי שבוחר להצביע ולהגדיל את

התמיכה במפלגת שילטון שכשלה , שהביאה (בעזרת שותפים לא אכחיש זאת ) את מדינתנו לפי התהום הכלכלית החברתית ומדרדרת אותנו במדרון החלקלק, אני לא רוצה אפילו להתיחס. זה כל כך בלתי מובן שנראה לי שבוחרים מהסוג הזה אין בכלל יכולת לשכנע, אצלהם כנראה יעזור רק טיפול תרופתי או הלם חשמלי. אני בוחרת להדבר רק עם אנשים שיש תחושה שניתן לדבר עמם במידת ההגיון וההגינות. .

Black dog

New member
מכיוון שאין

אתה שואל את דעתי או דעת הכותבים אלא העמדה הרשמית של מרצ הכי טוב ומדויק יהיה להפנות אותך למצע מרצ שם בטוח תקבל תשובה ואם תרצה להרחיב אתה מוזמן להתעדכן במאמרים האקטואלים באתר ואף להשתמש בשרות המייל לחברי כנסת שעונים ממש מהר. תהנה ואם יש לך עוד מחשבות אל תהסס לשאול פה שוב.

koby83

New member
מצע שוב?

כל קשר בין המצע למציאות הוא מקרי בהחלט, הדבר נכון לדביי רוב המפלגות. כמובן יש מפלגות שמבטיחות ומקיימות, פשוט לא תמיד מבטיחות דברים חיוביים, ומקיימות. עמדה רשמית אינה אומרת דבר, מעשים, מעשים ורק מעשים מדברים. מחבל מוכן למות למען ארצו אבל לא מוכיח את רצונו לחיות בשבילה

Black dog

New member
למי שאוהב לזרוק

ססמאות אני ארחיב בדברי . באתר מרצ קיים גם לקט פעילות הסיעה בכנסת משנת 99 כך שאפשר לראות שם את כל הדברים שמרצ פעלה בהם . לקט זה מחולק לנושאים . שם אפשר לראות שמרצ נלחמה ובצורה גורפת בענייני המצע .

בלההההה

ה"יד החופשית" שניתנת לח"כים של שינוי בהצבעות הרות גורל (כמו בנושא פינוי ההתנחלויות) משקפת את העובדה שלמפלגה הזו אין שום צביון ברור בנושא המדיני. כשיש לך את מודי זנדברג מימין ואברהם פורז משמאל, חיכוכים ומשברים תוך-מפלגתיים הם רק עניין של זמן, לטעמי. בכלל, אני חושב שמצביעי שינוי הנוטים שמאלה לא יהיו מרוצים מכך שהם נותנים את קולם למודי זנדברג הידוע באהבתו הרבה למאחזים הבלתי-חוקיים ולדרים בהם, בדיוק כשם שהנוטים ימינה לא יאהבו את החקיקות היוניות של אברהם פורז. אני לא יודע. שינוי היא ערפל אחד גדול ומפחיד, ודווקא לכן אסור להצביע בעדה. עדיף להצביע מרצ, ולדעת בוודאות מה האנשים שבעדם אתה מצביע הולכים לעשות בכנסת. חבל לבזבז את הקול.

למעלה