שאלות ממתחילה :)

sivi28

New member
שאלות ממתחילה :)

שלום לכולם. בזמן האחרון התעניינתי מאוד בלקנות פאזל גדול ויפה שאוכל להרכיב ולתלות בחדר. יש לי כמה שאלות בגלל שאף פעם לא עשיתי משהו כזה ואני לא ממש מבינה בזה. 1. איך הולך כל תהליך המסגור? ראיתי אנשים מדברים על דבקים ומסגרות? מה אני עושה אחרי שאני מרכיבה את הפאזל ומעוניינת לתלות אותו על הקיר? 2. חיפשתי באינטרנט פאזלים שיעניינו אותי, ללא הצלחה /". אם תוכלו להמליץ לי על חנות/אתר כלשהו לקנות ממנו פאזל? 3. מהו טווח מחירים ממוצע שיכול לעלות כל הדבר הזה? 4. כמה חלקים אתם ממליצים לי לקנות? אני רוצה משהו מושקע ומוכנה להשקיע אז אני לא מפחדת מפאזלים עם הרבה חלקים, מצד שני אף פעם לא הרכבתי פאזל עם יותר מ...200 חלקים אולי? כמה זמן לוקח בדר"כ להרכיב פאזל גדול ומלא חלקים בשבילכם? תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור :)

orel אוראל

New member
שלום לך תשובות

1. תהליך המסגור כמה אפשרויות. אם את קונה פאזל קטן עד 1500 חלקים את לא צריכה להתעסק עם דבקים פשוט תיקחי 2 קרטוני ביצוע שימי תפאזל בינהם כמו סנדוויץ ולכי עם זה למסגראי תבחרי מסגרת ... מקסימום 150~220 שקל מסגור.. אם הפאזל 3000+ חלקים רוכשים דבק לפאזלים מיוחד שעולה 50 שקל לכמות מספקת של 4000 חלקים ,אחרי ההרכבה מורחיםפ את הדבק על הפאזל ואחרי שמתייבש הפאזל ניהיה כמו פוסטר אז אין חשש שיתפרק ... ולוקחים למסגראי ... ניתן גם עד פאזלים של 3000 חלקים ישנו שטיח מתגלגל שמיוע דלפאזלים ובאים עם השטיח למסגראי 2. חנות + אתר מעולים אני את כל הרכישות האחרונות שלי עשיתי רק שמה http://www.puzzleland.co.il/ ממליץ על חברת educa /revensburger 3. תלוי כמות החלקים ... פאזל של 1000 עולה 150 שקל בערךך.. של 2000 אני מאמין 230 ... תלוי בפאזל/ או אם יש מבצע של פאזלים במקרה בחנות... 4. בשבילך, אם את אוהבת אתגרים פאזל של 1500~2000 חלקים לא הייתי מציע 1000 כי החוויה מהירה מידיי ... ממליץ על פאזל עם המספר חלקים הנ"ל שהוא לא יהיה לך יותר מידי קשה תחפשי משהו עם צבעים מוגדרים. אני הרכבתי פאזל של 8000 חלקים ב 20 יום אבל הוא היה מחולק ל 4 פאזלים של 2000... אז כאילו כל 5 ימים 2000 חלקים. פאזל של 1000 3~4 ימים, פאזל של 500 יומיים .. תלוי בסוג של הפאזל וברמה שלו .. למשל יש לי פאזל של 1500 של שקיעה וזה היה בהתחלה שהרכבתי ובגיל צעיר יחסית לקח לי חודשיים וחצי (הכל היה כתום!!) מוזמנת לראות את הפאזל שאני הרכבתי בחופש הגדול של ה 8000 חלקים , לצערי הוא עדיין במסגור בשל תקלות מצד המסגראי. http://imageshack.us/g/806/p1030060z.jpg/

sivi28

New member
תודה על העזרה :)

רק בשביל ההבהרה, אם בחרתי פאזל של 1500 חלקים או 2000, ואני רוצה לשים את הדבק ליתר ביטחון אני מרכיבה את הפאזל על איזשהו משטח מיוחד ואז מורחת את הדבק מחכה שיתייבש ומביאה למסגור?

jocie1

New member
מומלץ להרכיב על קרטון ביצוע

קרטון ביצוע הכי גדול שיש 70X100 אך יש אפשרות להדביק עוד קרטונים עם מסקינגטייפ רחב וכך להגדיל את משטח העבודה שלך. תבדקי את המימדים הסופיים של הפאזל מופיעים בדכ על הצד הצר של הקופסא. כשהפאזל מורכב תניחי על קרטון ביצוע מעליו תהדקי עם אטבי כביסה....בעזרת חבר/ה תהפכי את הקרטונים ואז תוכלי להדביק את הפאזל. תדאגי שיהיה מתחת לפאזל נייר עיתון שתוכלי להזיז מדי פעם כדי שלא ידבק לקרטון עם המיקום שלו לא סופי בהצלחה נשמח לראות תמונות

123נעמי

New member
ממליצה על פאזל 1000 מקסימום 1500 חלקים

לא יותר מזה ודבר הכי הכי חשוב ביחרי לך פאזל שלא יהיו בו אזורים גדולים בצבע אחד אחרת השבירה תבוא מהר מאוד והפאזל ישכב מתחת למיטה לא גמור. בקשר למיסגור והדבקה נתנו לך עצות ואין לי מה להוסיף שיהיה בהצלחה נשמח לראות ולשמוע מה קנית ואיך מתקדמת ההרכבה חג שמח

orel אוראל

New member
לא ממליץ לגבי ההדבקה..

יש דבק מיוחד לפאזלים ששמים על התמונהו לא צריך להפוך , שאת הולכת לקנות פאזל אם את קוהנ בפאזלנד תבקשי קרטון ביצוע ... 5 שקל בערך .. ותדבק ב 50 שקל.. אחרי שאת גומרת תפאזל על הקרטון את לוקחת את הדבק ובשימשו הראשוני מרטיבה את הפייה שלו במים , ואז את עושה שכבת דבק על הפאזל , שכבה יחסית עבה אבל שלא תראי לבן ... כאילו למרוח יפה .. אחרי כמה שעות לקחת סרגל/ מרית ולהפריד בין הפאזל לקרטון ביוצע בעדינות , 100% את תראי חלקים שעוד יוצאים לך אז עושים מריחה נוספת של שכבת דבק... ומתמקדמים במקומות הבעיייתים.. אחר כך זה מסתדר.. אני בפאזל שלי עשיתי 3 שכבות הדבקה פאזל של 8000 לקח לי דבק של 4000 ועוד 3/4 דבק של 4000 =] ..

למעלה