שאלות מחדשה בעסק

sagiti

New member
שאלות מחדשה בעסק

כשנכנסתי להריון גילו אצלי ערכי סוכר גבוהים (אני שבוע 12 סה"כ),שלחו אותי להעמסה ומאז הכל הסטוריה- נכנסתי לדיאטה כסאח ושוקולד ,קרואסונים עוגות וכל מה שפינטזתי עליו שאני אוכל בהריון נגוז. כנראה שיש לי איזשהי סוכרת חבויה. בכל אופן-כרגע אני רק עם דיאטה. הדיאטנית נתנה לי דיאטה מחמירה, שאני מקפידה לשמור עליה, עם קפיצות קטנות פה ושם. (המקסימום היה 190 כשאכלתי יותר מדי קוסקוס מתוך אמונה שהוא לא מקפיץ את הסוכר
) אחרי ארוחה אני בד"כ בין 100-120. יש לי כמה שאלות : על מה אני צריכה להסתכל כשאני קונה מוצר כלשהו- כמות פחמימות? שומנים? מהי מנת פחמימות בכלל? ריבות לסכרתיים- מה ההבדל בינהן לרגילות חוץ מהסוכר? הרי הפרי מתפרק בסופו של דבר לסוכרים? נכון? קמח מלא באמת טוב יותר? רמת ה- hb1ac שלי הייתה 5.5 . מה זה אומר? אני יודעת שזה בתחום הנורמה אבל מה זה אומר על הסוכר? חוץ מזה - איזה נשנושים מותר לי שלא מעלים בחדות את רמת הסוכר (הרופא יכעס אם זה יקרה....) אני מרגישה שאני כל הזמן רעבה !!! מקווה שהגעתם עד הסוף ומצטערת על האורך......

sagiti

New member
עוד שאלה קטנה?

איפה אפשר עוד לדקור במקום באצבעות? אני צריכה לבדוק 6-7 פעמים ביום והן ממש כואבות ומחוררות

עמית 29

New member
תשובות...

1. מה שמעניין אותך הוא פחממות! ישנם מורכבות ופשוטות. המורכבות הן אותם מאכלים כמו פסטה, אורז, לחם, תפוחי אדמה וכו' שתהליך הפירוק שלהם ארוך יחסית וגם איטי... מה שמאפשר לגוף "להסתדר" עם קצב בניית רמת הסוכר בדם. ממול ישנם כל אותם הפחממות הפשוטות : כל אותם הדברים המתוקים למינהם - שבהם יש סוכר פשוט. שם הספיגה מהירה ורמות הסוכר עולות מהר בדם... 2. אם את אחרי ארוחות 100-120 .... כשעתיים אחרי תום הארוחה אז את ממש בסדר. כנ"ל גם ההמוגלובין שלך H1AC. ההמוגלובין נותן לנו מידע על ממוצע רמות הסוכר שלך בדם בשלושה החודשים האחרונים - מעין תמונת ראי של מה היה. הרמה שלך תקינה לחלוטין. אולי ניתן להסביר זאת שאת רק בראשית ההריון (הרי זהו ממוצע). 3. ריבות ומוצרי דיאט אחרים: כל המוצרים הללו מאופיינים בתוספת של ממתיקים מלאכותיים כמו הסוכרזית ודומיה במקום סוכר. עדין זה לא אומר שאין בהם סוכר!!!!!! יש אבל פחות מאשר במוצר הרגיל. כך שריבה דיאט תעלה לך את רמת הסוכר בדם אבל פחות מריבה רגילה. 4. לגבי נישונים - תעשי בדיקות של ניסוי וטעיה. ותמדדי יחסית הרבה . אז תגלי מה משפיע עליך איך , כי כל אדם מתנהג קצת אחרת. אני לא אדכא אותך ואגיד לך לנשנש מלפפון... ביי

סכרת הריון

1. מצ"ב קישור למחשבון A1C. המחשבון מחשב את כמות הסוכר הממוצעת בדם ע"פ תוצאות A1C. תחום 80-120 הינו תחום הנורמל. שימי לב כי מדובר בממוצע של 3 החודשים האחרונים... 2. במצב של הריון חשוב מאד לשמור על איזון הסוכר בדם למען התינוק. לכן חובה לשמור על איזון. בעיקרון כל פחממה הופכת בדם לסוכר לכן יש הכרח ללמוד את טבלת הערך הפחממתי של כל המזונות. כל דיאטטניקנית במח' סוכרת תשמח לתת לך את הטבלה. 3. מצ"ב קישור למאמר ממתיקים טבעיים ומלאכותיים בסוכרת. 4. ממליץ לך לקרא את הספר של ד"ר קנטור סוכרת לחיות עם ולהרגיש בלי. 5. ישנו מכשיר למדידת סוכר בשם פרייסטייל אשר באמצעותו ניתן למדוד את ערכי הסוכר בדם ע"י דקירות שאינן כה כואבות כפי שאת מתארת וניתן למדוד סוכר באמה ברגל וכד'. החיסרון של המכשיר הינו עלות השימוש הגבוהה במדידים. אנחנו חברי מכבי והקופה מסבסדת את המכשיר והמדידים ניכללים בסל הבריאות. אולם עליך לבדוק את זכאותך בקופת החולים שלך. מצ"ב קישור לפרייסטייל. 6. ישנו מושג נוסף הנקרא אינדקס גליקמי האומר בתוך כמה זמן הפחממה הופכת לסוכר בדם. אני מפנה אותך לאתר של לזר שם תוכלי להבין נושא חשוב זה. בעיקרון רב הדברים המכילים סוכר לבן כגון סוכריות שלגונים ריבות וכו' מעלים את הסוכר בדם מידית! כנ"ל לגבי סוגי לחם העשויים מקמח טחון דק כדוגמת בגט, ג'בטה וכו'. המלצתי להמנע מזה לא בגלל שהרופא יכעס אלה לטובת התינוק. 7. קמח מלא ואם הוא גם אורגני, עדיף על קמח לבן לכל האנשים. מאחל לך לידה מוצלחת והרבה בריאות לנולד, כמוכן מאחל שבתום ההריון הסוכרת תעלם.

למעלה