*********שאלות מוזרות********

sahr12

New member
*********שאלות מוזרות********

מה היא רוח???(לא זו שבפורום) איך היא נוצרת???? מה גורם לה לשנות עוצמה??? נו......נו.....יאאלה....

גל26

New member
אוף,, הספר של הילדה שלי

שאלות ותשובות בבית.... יאללה הייתי ברחתי.. ביי

sahr12

New member
את קונה לבת שלך ספרים.....

בלי תוכן????חחחחחח..... לא נפתח הלינק......

גל26

New member
יא גנוב.....

זה לא לינק... זה כתב כחול עם קו תחתון,,,

גל26

New member
תושבי ראשל"צ...../images/Emo8.gif

סתם סתם בצחוק.. למרות שאין לי כוח לצחוק הרבה היום..(לא לפתוח
)

אפרסק 28

New member
תשובות...*********לשאלות

למה אתה שואל שאלות על הבוקר ולמה אני מציק לך סתם כי בא לי לדבר

../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif

מילון אבן שושן מפרש רוח: תנועת האויר כתוצאה של חלוקת לחץ בלתי שווה של האויר באיזורים שונים על פני הארץ. בבריטניקה לנוער נאמר על הרוח ש: פירושה אוויר נע. את תנועת הרוח מציינים לפי הכיוון שממנו באה. כך למשל, רוח המגיעה מדרום היא רוח דרומית, רו המגיע ממערב, היא רוח מעריב וכן הלאה. הסיבה הבסיסית להיווצרותה של רוח, היא השוני בלחץ האטמוספרי במקומות סמוכים בהאותו מיפלס. בדר"כ נע האויר ממקומות שבהם יש רמה בארומטרית אל מקומות שבהם יש שקע ברומטרי, אבל על פני מפות של שטחים גדולים המראות איזובארים, שהם הקווים המחברים נקודות שבהן הלחץ הברומטרי שווה, תנועת האויר היא בעיקרה לאורכם של האיזובארים. אפילו אם אין שוני בלחץ בתוך איזור גדול, יכול שוני כזה להיווצר בתוך איזור קטן ביחס על ידי התהליך הידוע בשמו "הסעת חום". זהו השם הטכני להתנהגות האויר המתחמם ליד פני כדור הארץ ומתפשט שם. כך פוחתת צפיפותו, כיוון שאותה מאסה של אויר תופסת מעתה נפח גדול יותר. על כן מתרומם אויר זה וצף באטמוספירה. חימום פני הקרקע בקרני השמש בשעות היום גורם איפוא לאויר שיתרומם ואת מקומו תופס האויר המגיע מעל שטח הים (רוח ים). בשעות הלילה מתקררת האדמה מהר יותר מן הים, ולכן נושבת רוח מהיבשה לים.

המשך...

התחממותה של יבשת אסיה בקיץ גורמת לאויר שיזרום לעבר מרכזה של יבשת זו. זהו הסבר חלקיל מערכת המונסון. בדומה לכך, האויר ליד קו המשווה חם מהאויר שמצפון לקו זה או מדרומו ועל כן הוא מתרומם, ואת מקומו תופס אויר קר ממנו, הזורם משני אגפים לעבר קו המשווה. הרוחות הקבועות הנוצרות עקב כך בכמה חלקי העולם, כונו לפנים "רוחות טרייד" (רוחות מסחר, כיוון שסייעו לספני אוניות הסוחר) וזה שמן עד היום. ישנן גם רוחות הרים (שאת ההסבר להן יתן סער). סולם הבופור - הספנים נהגו לאמוד את עוצמת הרוח לפי סולם בופור, על שמו של האדמירל סיר פראנסיס בופור, שעיבד סולם בן 12 דרגות לשימוש באוניות מלחמה. עיקרו של סולם בופור מופיע בטבלה. המהירות הממוצעת המתאימה לדרגות שבסולם בופור מובאת הן בקמ"ש והן בקשרים (קשר פירושו מיל ימי בשעה, שהוא 0.5 מטר בשניה). המדובר במהירותה של רוח בגובה 10 מטרים מעל פני הקרקע, כיוון שליד פני הקרקע ממש, המהירות פחותה מכך תמיד. מדידת הרוח נמשכת דקות אחדות, והיא ההמוצע של מהירותה וכיוונה בזמןזה; הרוח בכל שניה ושניה בפרק זמן זה עשויה לגבור ולהיחלש לעומת הממוצע הזה כשהיא נושבת במשבים.

הפנתי את שאלת לדני רופ

והוא ביקש למסור לך: שתלך לכל הרוחות !!!!!!!!!!!!!!! וניתק לי את הטלפון. מקוה שהתשובה הזאת תספק אותך. בוקר טוב ישראל.

טליה34

New member
רוח רוח...בפרדס נפל תפוח

זה קשור לשקעים הברומטריים.......ככל שהשקע עמוק יותר כך הרוח תהיה חזקה יותר......

למעלה