שאלות מגוונות

HassiD

New member
שאלות מגוונות

השבת לדאבוני גם לא הצלחתי להתקדם יותר מידי בספר הרביעי, אולם לשמחתי (החלקית) זה נבע גם מהעובדה שהקראתי לבת-דודתי מהארי-פוטר הראשון, אז יש לי כמה שאלות על 2 הספרים: אבן החכמים 1. מוזכר שפרופ' מקגונגל ראתה את דאדלי בועט באמו וצורח שתקנה לו ממתק (או משהו כזה) באותו היום בו הארי מגיע אליהם לראשונה. לפי החשבון שלי הוא אמור להיות באיזור גיל שנה. בשביל ילד טיפש, הוא ממש מפותח!! לבקש מאמא לקנות ממתקים, ולבעוט בה? באמת מפתיע.... 2. למה לכל הרוחות ההורים של הארי שומרים בכספת ערימות של גוזים וחרמשים? הם לא חשבו להמיר את זה לאוניות? זה יותר נוח... (לפחות לאחסון...) 3. ב"סבב לחיצות הידיים" בקלחת הרותחת, האגקיד מכיר את קווירל עוד לפני תחילת השנה, ויודע עליו די הרבה. אבל אנחנו יודעים שכל מורה שרד במשרה בקושי שנה. אז מאיפה הוא יודע עליו הכל? חשבתי שאולי הוא לימד משהו אחר, אבל האגריד אומר שהוא "התיל לפחד מהמקצוע אותו הוא מלמד", אז מסתבר שזה דווקא מדובר על התגוננות... גביע האש 4. מודי הופך את דראקו לנמיה. איך זה עובד? ז"א זה כמו אנימאגוס? מי שיכול להיות אנימאגוס, יכול לבצע זאת גם על אחרים? כי ג'יימס סיריוס ולופין יכלו פשוט להסתדר כך שרק אחד מהם ילמד את זה (במקום שלושתם), כ"כ האם היה ניתן להפוך את לופין לחיה? או שלפחות הוא יהפוך לאנימגוס, ואז לא יהיה איש זאב בירח מלא? 5. בערב ההגעה של בתי הספר, מטלים את חצי השעה האחרונה של היום, אולם השיעור האחרון עדיין מתקיים, למה לקיים שיעור של בקושי רבע שעה? זה בקושי מספיק להקראת שמות.. 6. איך בדיוק דורמשראנג עלו מהאגם? אם זה אגם, מאיפה הם בדיוק הגיעו אליו? ועוד עם ספינה כ"כ גדולה... ובכלל, למה לעבור בתוך המים? זה לא שמוגלגים לא יודעים מה זה ספינות שהם יתפלאו אם הם יראו משהו כזה שט (מה גם שבובאטון לא טורחים להסתתר יותר מידי עם הכרכרה שלהם...)

אוהבת את השאלות שלך

אבן החכמים 1. שנה ו-5 - הוא יליד יוני והארי מגיע אליהם ב31 באוקטובר - יש ילדים שכבר מדברים בגיל הזה למרות שהתקפי זעם בד"כ מגיעים חצי שנה אחרי... אבל כמו שאמרנו - ילד מפותח 2. אולי הם לא הספיקו... 3. רולינג אמרה בפוטרמור שהוא לימד לימודי מוגלגים לפני כן. גביע האש 4. א. להפוך מישהו לחיה זה כישוף שינוי צורה מסובך אבל אפשרי, עובדה שאיפשהו באחד הספרים מתואר ילד עם פסים של גירית (שחור לבן) בשיער שיוצא מהכיתה של מקגונגל. ב. אנימאגוס זה משהו אחר, עוד יותר מסובך, עובדה שלא מלמדים איך לעשות את זה וצריך לחקור באופן עצמאי כדי להגיע לזה. ג. סביר להניח שכל הכשפים הנחמדים האלה פשוט לא עובדים על אנשי זאב לצערו של ירחוני. 5.
6. הם קוסמים...

מוסיף משהו קטן על אנימאגוסים:

לדעתי מה שמבדיל בין אנימאגוסים לבין כישוף שינוי צורה רגיל, והופך את זה ליותר מסובך, הוא שלאנימאגוסים יש גם מודעות של בני אדם כשהם בצורת החיה שלהם. ז"א, לדעתי כשמודי הפך את דראקו לנמייה, הנמייה לא הייתה עם התבונה והמודעות של דראקו- אלא הוא באמת פשוט היה נמייה רגילה. אנימאגוסים שומרים על ה"אני הפנימי" שלהם..

Mor L

New member
תשובה חלקית על 6

ב"עולמות הקסומים של הארי פוטר" המחבר של הספר אמר שהספינה שעולה מן המים היא "ההולנדי המעופף" כל מה שאני יודעת על זה הוא מהסרט השני והשלישי של "שודדי הקריביים", שזו ספינה שעולה ממעמקי הים, ששם נמצא הקפטן של הספינה שהוא זה שמעביר את הנשמות של המתים מהעולם הזה לעולם הבא, ואם מה שבסרטים זה נכון, אז הוא גם משעבד אליו נשמות של אנשים על סף מוות כדי שישרתו בצוות של האונייה למשך מאות/עשרות שנים או לנצח במקרה הגרוע ביותר, וככה הם והקפטן יכולים לשרוד מתחת למים אבל כאמור אני מדגימה מהסרטים ולא מהמקור עצמו של הסיפור על ההולנדי המעופף

HassiD

New member
הבעיה שלי היא לא השהיה מתחת למים

אלא העובדה שדי קשה להגיע לאגם בספינה גדולה, כי אגמים לרוב תחומים ביבשה (לפחות לפי הגדרתם המילונית...), ובנוסף, אין צורך לכך, כי זה רק מאט אותך (כידוע מהר יותר לנוע באוויר מאשר במים....)

timetraveler900

New member
לסטייל והפוזה...

תחשוב על האופי שלהם... דווקא מתאים להם הסגנון הזה להשאיר כמה שיותר רושם

hollypop girl

New member

בדיוק כתבתי שזה תמיד הזכיר לי את הספינה של ההולנדי המעופף בתגובה למטה ועכשיו אני קוראת את זה ו...המחבר של "עולמות קסומים" אומר את זה כי זה רשמי או שהוא סתם חשב שיש דמיון בין שני הסיפורים?

HassiD

New member
הספר אינו רשמי

ז"א הוא כותב בתחילת הספר שהדברים נאמרים על סמך כל מיני השערות וחצאי מילים פה ושם, אבל שזה לא דבר רשמי של רולינג...

hollypop girl

New member
חיכיתי לשאלות האלה

1.חחח...לא נראה לי שרולינג חשבה בזמן כתיבה "אממ... ומה אם ילדים בני שנה לא יכולים להגיד משפטים כלכך ארוכים ולבעוט באמא שלהם....?
". אגב, הוא אמור להיות גדול מהארי במשהו כמו חודש חודשיים (לפי ההבדל בין תאריך היציאה לגן חיות וההגעה של האגריד) אבל הארי לא היה בדיוק בן שנה כשהביאו אותו לדראסלים. הארי נולד ביוני והובא לדראסלים בליל כל הקדושים (כלומר ב-31 לאוקטובר), כלומר בערך בן שנה וארבעה חודשים. תוסיפו לזה עוד חודש חודשיים ודאדלי יוצא בן שנה וחצי. על השאר אני אענה בצהריים

hollypop girl

New member
אנחנו בראשי!

בהתחלה לא הבנתי מה זה "מגלים את כל הסודות של ה"פ" ואז...

hollypop girl

New member
ממשיכה...

2.למה את שומר שקלים בארנק? לא עדיף להסתובב עם שטרות של 200 (טוב אולי הגזמתי...אבל נראה לי שלפי השווי 200 שקל זה בערך חצי אונייה? לא?) כי קל יותר עם כסף קטן, כי מה הטעם להעביר את כל הכסף לאוניות? נכון, אם למישהו נאגר הרבה אגורות הוא הולך להחליף אותם אבל למה? ברגע שיגמרו כל האוניות אז נצטרך לשבור את הראש לגבי ההמרה. 3.כן, וגם פרסי מציג אותו בפני הארי עוד לפני שדמבלדור קם לנאום השנתי שלו. אולי הוא היה מורה למקצוע אחר? 4.לא, אין קשר לאנימגוסים. זה קסם שינוי צורה מסובך, כמו לצבוע את השיער בעזרת לחש רק יותר מסובך (כי יש המון איברים שצריכים להתחלף, וזה הרי כולל איברים פנימיים שבנויים אחרת מחיה לחיה...איך זה בעצם עובד?
) אני חושבת שלופין יהפוך לזאב לא משנה באיזה מצב הוא יהיה, זאת הסיבה שזה נחשב ל"קללה" כי זה לתמיד ואין מזה מנוס. מממ...אולי הקונדסאים לא היו צריכים להפוך לאנימגים, מספיק שרק היו משנים צורה... 5.אין לי מושג...לכו תבינו אותם...
למה בעצם יש כלכך הרבה חדרים בהוגוורטס? הרי יש שם מקסימום 400 תלמידים + מגורים + מטבחים ומקומות אחסון + כמה מורים וגמדוני בית. הרי לא באמת צריך בשביל זה טירה שלמה של שמונה קומות והרבה אגפים... אם אני זוכרת נכון היה אמור להיות שיעור שיקויים כפול, מה שאומר שהתלמידים פשוט המשיכו בשיעור שלהם לעוד רבע שעה במקום ל-45 דק'. 6.לא חשבתי על זה...איך באמת? מילא זה היה ים או משהו... (תמיד דמיינתי אותה כמו בספינה של דייוי ג'ונס משודדי הקאריביים
) אני חושבת שפחות אכפת ממוגלגים ויותר מלעשות רושם (או שזה עניין של מסורת)

HassiD

New member
לגבי 2

זה נכון כשאתה מסתובב עם זה, אבל כשאתה מאחסן - אתה מחפש את הדבר שהכי קל לאחסן. בימינו, לא מאחסנים כלום בעצם, ככה שזה בכלל לא משנה, אבל אצלהם, אם כבר מאחסנים, אז למה לעשות את זה בצורה כ"כ מוזרה....

timetraveler900

New member
צריך לזכור שהם היו רדופים

וולדמורט חיפש אותם והם ירדו למחתרת. אם הם היו צריכים כסף לא היה להם זמן להעביר לחרמשים וגוזים...

HassiD

New member
לא התכוונתי הם ספציפית

התכוונתי לעקרון שהבנק שומר כסף כמו שהוא קיבל אותו, בלי לחשוב לעשות המרה...

timetraveler900

New member
אבל יכול להיות שזה רק הם ספציפית

שהם החליטו בכוונה לא להמיר אותו בעוד שבכל שאר הכספות ממירים לאוניות...

Superboi

New member
דווקא נשמע לי הגיוני שכולם ככה

לקוח בא, יורד לכספת, מכניס או מוציא מה שהוא רוצה משם, והולך. הבנק לא מתערב במה שיש בכספת. כמובן שזה לא סותר את זה שלבנק יש אפשרות לצרף כסף (מסתבר שזה ההפך מ"לפרוט כסף"), אם הלקוח מבקש.

hollypop girl

New member
אני לא חושבת שהעיניין הוא בהם. אל תשכחו

שג'יימס לא עבד ולילי עבדה (אם בכלל) רק עד שנכנסה להריון (שזה יוצר בערך שנה של עבודה מהתאריך סיום הלימודים) כניראה שכל הקסם בא מהמשפחה של ג'יימס שהייתה (ככל הנראה) משפחה טהורת דם ועשירה כמו המשפחה של סיריוס. אני חושבת שאצל כולם זה ככה, פשוט מגיע לכספת ולוקח קצת מכל סוג של כסף ואז משתמש בזה במקרה הצורך.

לגבי 5

תקנו אותי אם אני טועה, אם נראה לי שבשום מקום לא כתוב כמה זמן נמשך שיעור. בהתחשב בכך שיש להם רק איזה 4 שיעורים ביום נראה לי יותר הגיוני ששיעור הוא משהו כמו שעה וחצי אחרת הם היו מתים משיעמום שם.

hollypop girl

New member
אני דווקא חושבת שכן הוזכר באחד

הספרים ששיעור זה 45 דק' אבל אני לא זוכרת איפה...
וגם אני חשבתי פעם ששיעור בהוגוורטס כפול מאצלנו כי הם לומדים עד הערב למרות שאין להם הרבה שיעורים ביום. בהוגוורטס לא מתים משעמום

למעלה