שאלות לרמי..

שאלות לרמי..

שלום רמי קראתי את המאמר שלך בנושא "כוח", ונהייתי מודאג ממספר דברים שהופיעו שם. בין השאר היה מוזכר את הסיבות לירידה בכוח של השריר באימונים: 1. התדלדלות במאגרי האנרגיה האינארובים - atp,cp. 2. התעייפות מערכת העצבים. 3. הפרשת חומצת חלב כתוצר לוואי של פעילות אינארובית. 4. ירידה באספקת דם דבר הגורם לפחות חמצן להגיע לשריר. 5. יוני סידן בתוך תא השריר פחות זמינים. 6. טמפ´ כגורם חיצוני שמשפיע על התפקוד: • קור מאט את הגירוי החשמלי. • חום מזרז את הגירוי החשמלי. עכשיו יש לי מספר שאלות אליך רמי: 1- ראשית, חשבתי שאם מתאמנים כוח השריר עולה ולא יורד, אז האם כשאני מתאמן כוח השריר יורד למעשה ולא עולה ? או שלאחר מנוחה הוא עולה ובזמן האימון הוא יורד ? 2- איך נוצרים 6 הסעיפים הללו, וכיצד אוכל למנוע אותם ? עוד סעיף במאמר שהדאיג אותי עסק בחסרונות באימון איזומטרי: 1. חיזוק רק בזוית ספציפית שבה עבדתי (ניתן לעבוד במספר זוויות). 2. תופעת ולסלווה תופעה שנגרמת עקב עצירת הנשימה בזמן מאמץ (ניתן להוציא אוויר בשעת מאמץ על מנת לא ליצור לחץ בבית החזה שיכול לגרום לעצירת אספקת הדם לגוף ולמוח). 3. חוסר יכולת להעריך את העבודה שאני מבצע ואת שיפור הביצועים. 4. משעמם - שיטת אימון זו לא נותנת מוטיבציה. 5. לא ניתן למדוד את קצב ההתקדמות. מה שהדאיג אותי בעיקר היה סעיף מספר 2. חשבתי שבזמן מאמץ לא צריכים לנשום, אלא כשמסיימים ת´מאמץ, לדוגמא, בשכיבות שמיכה בזמן שיורדים למטה ומתאמצים לא נושמים אך כשעולים למעלה נושמים. אז האם בזמן המאמץ של התרגיל (כפיפת בטן,ירידה של שכיבת שמיכה,עלייה של מתח וכו´) צריכים לנשום?או רק מתי שמסיימים את החזרה המסוימת..? אודה לך אם תסביר לי טוב יותר את סעיף מס´ 2. עוד דבר... האם אימון (ע"י תרגילים של משקל גוף- בלי משקולות) לא טוב ומנוחה לא מספקת,יכול לפגוע בתהליך הגדילה שלי (אני בן 16) ?? ואיזה סוג אימון נחשב לאימון ע"י תרגילים של משקל גוף (אקצנטרי, איזומטרי וכו´) אודה לך אם תוכל לתת לי תשובות נרחבות על השאלות ששאלתי... תודה רמי. תודה רמי.

למעלה