שאלות לרופאים שפה...

• פותח הנושא noamm
  • פורסם בתאריך

noamm

New member
שאלות לרופאים שפה...

אני לוקח גם קונסרטה וגם פאקסט רשום בשני הכדורים שאסור לשתות אלכוהול במזמן הטיפול אפשר הסבר למה? זה הזהרה כללית או שזה ממש מסוכן? דבר שני לפעמים אני מרגיש מין לחץ בראש שעובר אחרי דקה שתיים יכול להיות שזה בגלל השפעות הכדורים? ועוד דבר קטן. האם יש דרך לבדוק זיכרון? אם אני אלך לנוירולוג יש איזה בדיקה יעודית? תודה מראש . נועם.

תשובות מרופאים

שלום רב. אלכוהול הוא סם מרגיע שבהחלט משפיע על המוח (למרות שהוא טבעי...), ולכן ערבובו עם תרופות שגם להן השפעה על פעילות המוח אינו רעיון טוב. זה עלול להיות מסוכן אם יהיה מדובר בכמויות גדולות. לא מדובר בשתיית כוס בירה או כוס יין אחת עם החברים אלא בשתייה מסיבית יותר. האזהרה הזו רלוונטית במיוחד (ובעיקר בחו"ל) היות והרבה אנשים הנוטלים תרופות צורכים אלכוהול בכמויות גדולות בגלל האפקט המרגיע והמנתק שלו, ואז זה באמת מסוכן. לגבי הלחץ, כן הוא יכל להיות בגלל הכדורים, והוא יכול להיות גם בגלל לחץ או מתח. אם הוא מציק לך, אנא התייעץ עם הרופא המטפל בך. לגבי זכרון, האבחון אינו אצל נוירולוג אלא אצל נוירופסיכולוג, המעריך את תפקודי החשיבה.מדובר באבחון לא זון, אך כדאי לבצע אותו אם אתה מוטרד. בברכה, ד"ר איריס מנור

למעלה