שאלות לפורום

nirk_aikido

New member
שאלות לפורום

שלום לכולם. לאחרונה החלטתי להוסיף לשעורי האייקידו גם שיעורים בשיטה אחרת. הלכתי להסתכל על שעור של קונג פו - שאולין נאם פאי (צפון-דרום), שמלומד על ידי מר יהודה אופנר. היה שעור מעניין (שעסק בעבודת קרקע), וקיבלתי קצת רקע בעל פה על השיטה. ועתה לשאלות: 1) איך להסתכל על שעור של שיטה אחרת, מורה אחר? מה לחפש? האם בכלל יש טעם להסיק מסקנות כלשהן משעור אחד? 2) מישהוא מכיר את יהודה אופנר? את שיטת נאם- פאי? 3) הצעות למורים טובים לשיטות שונות (ביחוד שיטות ששונות כמה שיותר מאייקידו) בירושלים (רצוי אזור גבעת רם)? תודה נירק

אני מכירה אותו קצת

יהודה אופנר (שכבר שנים אני מכנה אותו "אופניק" מטעמים מנמוניים) מלמד קונג פו וטאי צ´י בירושלים כבר הרבה שנים, ונחשב למורה רציני שמלמד שיטה קשה יחסית (גם בטאי צ´י). לדעתי הוא גם נורא נחמד, אבל אני לא פגשתי אותו בשיעורים. ידיד שלי למד אצלו טאי צ´י פעם, אבל עזב אחרי שאחד התלמידים האחרים כמעט שבר לו את המפרקת בהפלה בלתי מוצלחת. מכר אחר שלי למד אצלו קונג פו במשך שנים והגיע למצב של אימונים שבעה ימים בשבוע, 4-7 שעות ביום (עד שהתגייס, המסכן). שניהם היו מאד מרוצים משיטת ההוראה של יהודה.

ניר

לדעתי, אתה לא צריך לחפש שיטות ש"שונות כמה שיותר מאייקידו". אם עיתותיי היו בידי, והייתי לומד שיטה נוספת, לא הייתי מחפש משהו שהוא שונה מהעיסוק שלי, אלא משהו שיתרום להתפתחותי. למשל, לי באופן אישי, יש צורך להגיע לזרימה יותר יותר גבוהה. לכן, הייתי לומד משהו מסגנונות אייקידו או אולי טאי צ´י, אבל בטח שלא הישרדות או משהו שיעצור (בצורה קיצונית), את המטרה שלי - להגיע לזרימה יותר גבוהה.

החתול.

New member
שיטות שונות לגיוון ../images/Emo54.gif

לדעתי ומתוך נסיוני, הרצון לשפר דבר שבחסר ביכולות שלך, צריך פשוט להתאמן ולהתאמן ו"להתעלק" לורידים של המורה שלך וכך תשפר את החסר. לנסות לפתור בעיה של משהו שלא הולך לך בכך שתתאמן בעוד שיטה, לא יפתרו את הבעיה. כאילו, אתה לא יודע ולא מבין ספרות אז תלך ותלמד שיעורים בתיאטרון, זה לא לא קשור, אבל זה לא פותר את החסר. תקדיש יותר לאמונים (אני מקווה שבבית ספר שלך יש את האפשרות) ותקדיש מאמץ רב להבין מה הבעיה, תתאמן תחת פיקוח של מורה איכותי ותראה שתתקדם. אגב לעיתים, כשתלמיד מחפש פתרון בשיטות אחרות, זה איתות, שעדיין לא מצא את מקומו או חוסר יכולת המורה לתת, לקדם ולכוון. מקווה שזה לא המקרה שלך,אבל כמובן, תעשה מה בראש שלך.

amir_aikido

New member
אח שלי ... אני אסביר

ראשית, אני מתנצל שאני לא כ"כ מגיע לכאן בזמן האחרון, יש לי כמה דברים לוחצים ... אני מקוה שאוכל לחזור לכתוב יותר בתוך שבועיים שלושה
לגבי ניר, הוא לא צריך את הגנתי אבל אני אסביר. ניר לומד בירושליים וגר שם בימי החול והמורה שלנו לאייקידו הוא בת"א. לכן הוא מחפש לעצמו מקום נוסף ללמוד אמנות לחימה. בשנתיים האחרונות הוא התאמן שם בסיידוקאן אייקידו, במקום להתאמן בקורינדו אייקידו. השנה הוא החליט לנסות ולראות מורים אחרים ואמנות אחרת, לא רק סגנון אחר. המורה שלנו דווקא מעודד את הגישה הזו, כי היא מעודדת פתיחות של המתאמן. מכל מורה אנחנו לומדים משהו אחר, גם אם למורה יש ידע בדברים נוספים. במקרה שלנו סנסאי שלמה מלמד גם ג´ודו וקראטה ולא רק אייקידו, ובכולם הוא מורה בכיר ואנציקלופדיה של ידע. למרות זאת, הוא מעודד תלמידים ותיקים לא להסתפק המורה טוב אחד, אלא, ללכת באותו המסלול בו הוא הלך, וללמוד מספר אמנויות נוספות. כדי להעשיר את הידע הכללי מצד אחד וכדי לחדד את הידע שיש לנו באמנות האייקידו דווקא על ידי העמדתו מול גישות וסגנונות אחרים. לצורך העניין, אם תחשוב על הדוגמא שלך, שחקן קומי שילך וילמד גם משחק טרגי, או ספרות. בהחלט יכול להעשיר בכך את יכולת המשחק וההבנה שלו. גם את הבנת הסיטואציות הקומיות... לכן, אין צורך לחפש איתותים במקום שהם לא נמצאים. ואם תוכל אתה או מישהו שאתה מכיר לעזור לניר למצוא מורה טוב, ורצוי בסגנון ששונה מהאייקידו ובעל תפיסה שונה של המציאות הקרבית. שנינו נודה לך. בהצלחה בהמשך הדרך
אמיר

החתול.

New member
המלצה ../images/Emo54.gif

ממליץ על מיקי דותן או אלי כהן מאגודת שוטוקאן קרטה דו בירושליים. ותיקים וטובים מאד. ממליץ.

בירושלים מלמדים כמה מורים טובים

(בסוף יש הערה חשובה) אישית אני יכול להמליץ על הסניף הירושלמי של המרכז הישראלי לטאי-צ´י, כמובן, יש שם שיעורים כמה ימים בשבוע, שמועברים ע"י מורים שונים, כולם "היישי" כלומר תלמידים בכירים במרכז. ביניהם רופאים, מהנדסים ו"סתם" דוקטורים, לא לרפואה... בנוסף לשיעורים רגילים, יש גם "קבוצת יוהו", שבה מתרגלים בעיקר עבודה בזוגות - לא ממש לחימה, כלומר לא "הולכים מכות", אבל בכיוון. שיעור נסיון חינם, כמובן. שמעתי שצבר ארם מלמד גם בירושלים, אבל אני לא יודע בדיוק איפה - הוא מלמד נינג´יטסו ואסקרימה, אולי עוד כמה דברים - הוא אנציקלופדיה מהלכת, ולא רק באמנויות לחימה. זהירות: הוא נראה כמו "בלוק", נוקשה ולא גמיש, איטי ומסורבל... אל תיתן לזה להטעות אותך! והנה ההערה: לדעתי, עם הנסיון והוותק שיש לניר, הוא באמת צריך לחפש מורה, ולא שיטה. אבל זו רק דעתי, כמובן

אסף2

New member
דויד

ארם צבר מלמד בירושליים? אם יש לך טלפון או כתובת אודה לך מאוד אסף

לפני כ-10 שנים הוא לימד ברחוב

שטראוס, אם אינני טועה זה היה במרתף של בנין ההסתדרות; אני לא יודע אם הוא עדין שם, או אפילו אם הוא עדין מלמד בירושלים - ממה שידוע לי, הוא אדם עסוק מאוד. עם זאת, אני יודע שהוא העמיד כמה תלמידים ברמה יפה מאוד. כתוב כאן את האי-מייל שלך, ואשלח לך את מספר הטלפון שלו - אני לא בטוח אם הוא מעונין בפרסום כאן, או בכלל.

אסף2

New member
לגבי ארם צבר

טוב עד כמה שידוע לי כיום ארם אינו מחפש תלמידים נוספים(למרבה הצער) כאשר קראתי את הודעתך פשוט הנחתי שהמצב השתנה ואולי נפתחה קבוצה בירושליים.נו טוב חבל תודה בכל אופן.

היי אמיר

אני בטוח שלאורי נצר ( המאמן לטאקוונדו ) יש פתרונות רבים . הוא עסק שנים בתחום בירושלים ויש לו מערכת היכרות ענפה בתחום באזור זה . בכל אופן הוא יוכל לקשר ביננו ואשמח לסייע ככל הניתן לאחיך . המשך אימנוים מהנים ופוריים ממני

nirk_aikido

New member
גיוון

כרגיל, אמיר מכיר אותי מספיק טוב כדי להסביר את כוונותי, אך אני אוסיף כמה מילים, לגבי הצורך העקרוני בגיוון בעיני (חוץ מהנסיבות של מיקום). כל אומן לחימה מגבש לעצמו תפיסת קרב ומציאות מסוימת. בעולם המודרני בו אנו נמצאים תפיסת הקרב מתגבשת כמעט רק במזרון (מתי לאחרונה הייתם בקרב לחיים ולמוות, ועוד בלי נשק חם?). לכן תפיסת הקרב שלנו מושפעת מאד מהמורה ומהשיטה שבה אנו נמצאים, ומעט מאד מעומתת עם המציאות. כאשר אתה נפגש עם אנשים משיטות אחרות, אתה לפעמים מגלה שיש גישות אחרות לכל מיני מקרים. אני אתן דוגמא: האידיאל של אייקידו (ולמיטב ידיעתי לא רק אייקידו) הוא להגיע לקרב של מכה אחת. מתקיפים אותך, אתה מיד מגיב בטכניקה ומנטרל את היריב. מנסים להתאמן כדי להגיע לאידיאל הזה. כמובן שאנו לא תלויים בו ומתאמנים גם על מצבים בהם הטכניקה הראשונה נכשלה, או לחלופין מבצעים טכניקות נגד. אך בעיני זה האידיאל. בשיטות אחרות תפיסת הקרב מניחה מראש שקרב לא נגמר בטכניקה אחת. למשל בשעור קונג פו נאם-פאי המורה הסביר שלדעתו דברים אף פעם לא מסתיימים בתנועה אחת. לכל תנועה שלך היריב יגיב וינסה לבצע טכניקה אחרת. קרב מורכב מחיבור אינסופי של טכניקות וטכניקות נגד, כשבסוף אחד הצדדים מצליח להגיע לנעילה מושלמת, ואז אין המשך. גישה דומה ראיתי גם בבה-גוה שהודגם באימון הפורום הראשון. ולשאלה ששאלתי על התרשמות ממורה. אני לאט לאט מגיע למסקנה שמהסתכלות על שעור בודד ניתן ללמוד רק תחושות קיצוניות- זה ממש לא מתאים לי, או ממש מתאים לי. הדרך היחידה להגיע למסקנה שוות ערך לגבי הרצון ללמוד במקום מסויים היא פשוט ללמוד שם מינימום של 2,3 חודשים. בברכה נירק

ranil

New member
אין שיטה מושלמת

במשך רוב חיי, עד היום, התאמנתי באומנויות לחימה. במהלך השנים התאמנתי במגוון שיטות שונות – קרטה, טקוונדו, איקידו, קפוארה – ובכל אחת מהן התאמנתי פרק זמן שהספיק לכל הפחות בשביל להבין היטב את היסודות של השיטה. ברור לי כיום שאין שיטה משלמת, ואין מורה מושלם. כל שיטה מובנת היטב מתבססת על "תפיסת על" (פרדיגמה) המכתיבה אופני פעולה, שיטות ויעדי אימון מוגדרים. לכל שיטה הפגמים והחסרונות שלה, וכך גם לכל מורה. ניתן להפיק הרבה מלימוד שיטה אחרת, ומלימוד עם מורה אחר. לא כדאי לקפוץ ממורה למורה ומשיטה לשיטה, אבל כן כדאי, משנגיעים לרמה טובה בשיטה ספציפית ועם מורה אחד, לבדוק גום צורות עבודה ודרכי חשיבה שונות.

איך לבחון מורה של שיטה לא-מוכרת

בדיוק כמו שבודקים אם המורה טוב או לא טוב... כלומר, קשה מאוד. אבל, עם הרקע שלך, ניר, אתה יכול להסתכל על הקבוצה ולהתרשם לא רק מהמורה, אלא מהתלמידים שלו - האם הם מראים יכולת ששווה להתאמץ בשבילה? האם הם מראים משהו מעבר ליכולת טכנית - ה"משהו" הבלתי-ניתן-להגדרה שמבדיל בין טכנאי לאמן? מה היחס בין התלמידים והמורה, ובין התלמידים הותיקים למתחילים, ובין התלמידים הותיקים לבין עצמם? מעבר לענין הטכני, עליו אין טעם לדבר בלי לראות, נראה לי שהתשובות לשאלות הנ"ל חשובות מאוד. חוץ מזה, בהצלחה!

למעלה