שאלות למתמצאים\ות.

suspicious

New member
שאלות למתמצאים\ות.

שלום לכולם\ן. להלן מספר שאלות בנוגע לנכויות הנקבעות ע"י המוסד לביטוח לאומי, שאודה למתמצאים\ות שבניכם\ן על תגובה עניינית. 1. האם דרגת נכות של 20% יציבה מעבודה הינה דרגת נכות שבגינה הנכה מקבל מענק חד פעמי או שמא קיצבה חודשית ? 2. במידה והנכות היציבה של 20% מפגיעה בעבודה מזכה בקצבה חודשית ובמקביל, ישנה דרגת נכות כללית קבועה של 75%, כיצד מתבצע התשלום (?) והאם מאחדים את שתי הקצבאות ? 3. במקרה דנן, האם ישנה אפשרות לבצע היוון בגין קיצבה של הפגיעה בעבודה ? בתודה מראש על כל תגובה מצדכם\ן.

suspicious

New member
סליחה על החוצפה אבל...

חשוב לי לקבל תגובות בגין הנושא הנ"ל בהקדם האפשרי ועל כן הקפצתי את ההודעה. אם חרגתי מפרופורציות מקובלות בפורום אני מתנצל.

suspicious

New member
עוד צפורה גנן...

תודה בכל אופן על הכוונה. אני עדיין אשמח ונזקק לקבל פידבקים בנושא.

zimzum

New member
מנסיונו של מבוטח

נכות כללית מחושבת בגמלאות בנפרד מנכות עבודה. ניתן בהחלט לתבוע בדין אזורי צירוף נכויות כזה, אך הסיכוי, נו.... גימלה המשולמת בעקבות 20 אחוזי נכות עבודה צמיתה מהוונת אוטומטית על יד המוסד ואתה מקבל מענק, תרצה או לאו. אתה מקבל 20 אחוז נכות עבודה על בסיס הכנסתך בעת הארוע. לעומת זאת, אתה מקבל 75 אחוז ממקסימום גימלת הנכות הכללית הקבועה בחוק. לדוגמא, אם שכרך בעת ארוע תאונת העבודה היה כ15 אלף, תקבל 20 אחוז מכך, כ 3000 שח לחודש, מהוון ל 70 חודשים (יתרת עבודך) או פחות, בהפחתת ´רווחיך´ על חשבון המענק וחישובי הפחתה נוספים, העיקר שתצא מופסד (זו המדיניות!). במקרה של נכות כללית, לא תקבל 75 אחוז משכרך. היושבים על קופת המל"ל לא פראיירים. הם מעדיפים לתת לבני דודנו, עם 20 ילדים, קיצבאות ילדים בשווי עשרות אלפי שח, מעדיפים לתת לקרובינו הדוסים מרובי הילדים, גם כן עשרות אלפי שח בחודש, אך לדפוקים כמונו, שעבדו ונפגעו, הם זורקים שיירים. נכון, יש לי מטען כלפי המל"ל. אני נכה עבודה, 32 אחוז. אחרי תאונת דרכים 50 אחוז. וגם חולה סרטן עם 100 אחוז. קיבלתי מהם משהו, איזה גרגר לכסות את עלויות התרופות... נאדא. אז אני נאבק בהם עם סוללה של עורכי דין וגם זה נימשך כבר 6 שנים. אז אל תתלה תקווה גם לא בדין האזורי. נותנים לך, תיקח ותברח כל עוד נפשך בך. בהצלחה.

למעלה