שאלות למתחילה

adiss90

New member
שאלות למתחילה

הרשו לי להפציץ אתכם בשאלות מטופשות של מתחילה. ממ סליחה מראש(?) -איך למדתם לתיאוריה? אני קוראת את הספר "חינוך תעבורתי", זה מספיק? מה העלות שלה? איפה עושים? מתי,איך וכ'ו..? -לכמה זמן תופסת התיאוריה? תשובה מדוייקת מאלה שיודעים בוודאות, אני מבקשת! -מורים לנהיגה, כמה הם עולים בערך? כמה זמן שיעור? האם כדאי לקחת פעם בשבוע או יותר? כמה שיעורים כדאי לקחת לפני טסט? -תפציצו אותי בטיפים. מה שבא לכם. -כמה זמן לקח לכם להוציא רישיון? בהתחשב במספר הטסטים והשיעורים שעברתם, כמובן... יו, תודה מראש :]

חן המלך2

New member
שאלות למתחילה

אוקיי אני למדתי לתאוריה מספר נהיגה נכונה 2006 ומהאינטרנט...דרך אגב הספר נהיגה נכונה אחלה ספר העלות של התאוריה 116 שח יש במשרד הרישוי דואר שם את משלמת אגרה וניגשת תבדקי מהו סניף משדר הרישוי הקרוב לביתך ושם תעשי........ את עושה בימים שכתוב בעצם אני חושב שבכל יום אפשר בחיפה לפחות...מאיפה את? התאוריה תופסת לשנה אני חושבת מורים לנהיגה שיעור כפול עולה בערך 80 שח אצל המורה שלי אחרים לא יודע והשיעור הוא או 40 דקות או שיעור כפול 80 דקות אין לי מושג כמה זמן לקח להוציא רישיון כי עוד לא הוצאתי

ahbarfilez

New member
שיעור כפול 80 שקל?!

מה לעזאזל?! פה בכרמיאל אצל כל המורים שיעור בודד עולה 85!!!

Haunted

New member
אחי אתה מתבלבל בצורה קשה

או שאתה לומד נהיגה על סוסיתא. אין מצב שהמורה שלך לוקח 80 שקל לשיעור כפול. המחיר הכי זול לשיעור בודד שראיתי זה 75, ומעטים הם מורי הנהיגה שלוקחים סכום כזה לשיעור בודד. אז אין מצב שהמורה שלך לוקח 80 לשיעור כפול. מחיר ממוצע לשיעור בודד כיום הוא 80 שקל. יש כאלה שפחות יש כאלה שיותר. מחיר שיעור כפול יעלה פי 2. בשיעורי נהיגה אין הנחות. אין קח שיעור אחד קבל שיעור נוסף בחצי מחיר. זה לא שבשיעור כפול הדלק עולה פחות למורה. בקשר לשאלה של המתחילה... בעיקרון אין הבדלים משמעותיים בין ספרי התאוריה, כל עוד הספר לא ישן מדי.. אני אישית למדתי מספר של 2003, ועשיתי תאוריה ב-2006. קראתי את כל הספר בשעתיים, עשיתי את המבחנים ועברתי תאוריה ראשונה. באמת שאין צורך ביותר מזה. כמו שכבר אמר הבחור מעלי, עלות התאוריה היא 116 שקל, שאותם את משלמת בדואר. את צריכה להגיע לדואר עם טופס תשלום אגרת תאוריה (ניתן להשיג אותו בכל בית ספר לנהיגה, לעיתים רחוקות גם בדואר עצמו). את התאוריה את עושה במשרד הרישוי. לגבי מתי.. תבדקי את שעות פעילות משרד הרישוי בעיר שאת גרה בה. לגבי כל הדברים שאת צריכה לעשות עד שאת ניגשת לבחינה עצמה אני יכול לכתוב לך מאמר שלם, כי זה מסע כומתה קטן. אז עדיף שתחפשי פירוט על העניין בפורום, או שתדברי איתי במסרים כדי שאני אחסוך הודעות ארוכות. לגבי תוקף התאוריה.. התאוריה תקפה כל עוד תקף הטופס הירוק של מ.מ.ס.י. והתוקף שלו מתחיל מהתאריך שבו הוא הוחתם ע"י רופא משפחה ואופטימטריסט, ונגמר שנתיים מתאריך הבדיקות. כאמור, שיעור סטנדרטי נמשך 40 דקות. יש כאלה שעושים 45, אבל זה תלוי כבר במורה עצמו. תקחי כמה שיעורים שבא לך בשבוע. אם יש לך את הכסף אז תקחי בפרקי זמן כמה שיותר קצרים. שלא תאבדי את ההשתפשפות בכביש... עדיף לסיים עם זה כמה שיותר מהר. לפני טסט, את בכל מקרה חייבת לקחת 28 שיעורים, זה המינימום. מעבר לזה - זאת כבר החלטה של המורה שלך. הוא לא יגיש אותך לטסט לא מוכנה. כמובן שבסופו של דבר ההחלטה היא שלך, כי הכסף הוא שלך. אבל המורה ייעץ לך לקחת שיעורים עד שהוא ירגיש שאת מוכנה. אני אישית סיימתי עם הרישיון בחודש. תאוריה ראשונה, טסט ראשון. השתחררתי מהצבא וקיבלתי את המענק שלי, והחלטתי להפציץ עם זה. עשיתי שיעורים ממש כל יום בשבוע, לפעמים אפילו כפולים, וסיימתי עם זה תוך חודש. אז אני ממליץ לך לקחת שיעורים לעיתים יותר תכופות. שיהיה בהצלחה
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול..

החישוב שלך דפוק מאוד יש לציין

שעה וחצי זה 2 שיעורים וקצת!!!! אז אין מצב שעשית ב50 שקל אוקי עשיתה שיעור ב75 שקל....אז אל תגיד שטויות ..... כי אף מורה לא לוקח 50 שקל אלה אם זה קומבינה או חבר... כל מורה נורמאלי לוקח בין ה80-90 שקל לשיעור של 40 דק' שיעור כפול עולה כפול לדוגמא 80 שקל שיעור אז 160 שיעור כפול.. די לדבר שטויות

ב18

New member
אתה טועה.

המורה שלי עושה שיעורים של חצי שעה. ולמרות שחצי שעה עולה יותר הוא עושה לי ב50. כאמור, קומבינה.

zoeyb

New member
וואו

שיעור ב67 שקל. שווה. אבל בשביל זה באמת צריך קצת תוספת ויטמין P. המורה שלי הוא מעולה והוא לוקח 75. והוא גם לא גונב פה ושם כמו מורים אחרים- לא הייתי צריכה "לשכור" את האוטו שלו לטסט, או לשלם יותר ממחיר של שיעור רגיל על טסט פנימי, או לשלם יותר על השיעור שלפני הטסט כמו מורים אחרים. מורים הגונים הם בדרך כלל גם הכי טובים, ואלה שהכי כדאי ללמוד אצלם. לפעמים הזולים יותר (ומידי פעם גם היקרים) דופקים אותך בקטנות, ובסוף יצא ששילמת יותר על כל שיעור. העצה שלי אלייך- חפשי מורה הגון, שגם חברים שלך ממליצים לך עליו. בנוסף, אם באים כמה ילדים ביחד שרוצים להתחיל ללמוד, יש מורים שאפילו עושים קצת הנחה על כמות. עוד טיפ חשוב אלייך שהייתי צריכה ללמוד בדרך הקשה- לא כדאי ללמוד אצל מורים קומיקאים, כלומר כאלה שכל השיעור רק מספרים בדיחות, ובסוף השיעור את יוצאת מהאוטו, מרגישה שממש נהנת, אבל לנהוג יותר טוב לא למדת. אה ועוד דבר אחד- אל תפחדי להחליף מורה. בסופו של דבר אם לא הולך לך איתו, אל תחכי כמוני 40 שיעורים ותקבלי שכל- תעברי מיד, אפילו אם בשיעור השלישי את כבר מרגישה שהוא לא מתחבר איתך. בסופו של דבר זה אפילו ישתלם לך יותר. לשאר השאלות כבר ענו לך למעלה (ותוקף התיאוריה הוא שנתיים לפי מיטב ידיעתי). מקווה שעזרתי, זואי.

ב18

New member
אני בן!!!

וכל המורי נהיגה אצלנו קומיקאים זה בעייתי...אולי 3 מהדודים שלי למדו אצל הורה שאני לומד..הוא גם שכן שלי ולנו ולדודים שלי יש יחסים מאוד מאוד טובים איתו..חברים לגמרי..ולא נראה לי שהוא ידפוק אותי..

Haunted

New member
חחח איזה חרטה

מה זה שיעורים של חצי שעה ?! אין דבר כזה ! לפחות לא ששמעתי על זה.. אתה מחוייב לעבור מינימום 28 שיעורים של 40 דקות כל אחד. או שתיקח שיעור אחד של 19 שעות. אם המורה שלך עושה שיעורים של חצי שעה, אז זה אומר שאתה צריך לעשות 37 שיעורים. קיצר אין דבר כזה ומספיק לבלבל את המוח. אתה סתם מבלבל פה בחורה שמתחילה רישיון.

ב18

New member
עובדה...

ואתהסתם מתוכח עם עובדות הוא עושה שיעורים של חצי שעה וזהו להתוכח על זה לא יעזור..

adiss90

New member
לא עניתם ככ..איך הספר חינוך תעבורתי

? אני פוחדת שאין שם את כל החומר. מישהו למד דרכו?

למעלה