שאלות למתחילה

שאלות למתחילה

שלום בנות, אני חדשה בפורום. .
אני ובעלי מנסים מזה תשעה חודשים להיכנס להריון. המחזור שלי סדיר. במעקב זקיקים שכבר התחלתי לעשות דרך רופא פריון רואים זקיקים כמו שצריך להיות-לפיו. בכמה אולטראסאונדים שעשיתי היתה הערה שחלה שמאל אנדומטריוזיס??
שאלתי את הרופא השבוע מה ההערה הזו הוא הסביר בצורה ברורה ואמר שראה את זה כמה פעמים ורצה לראות האם זה משהו סיסטמטי, וכעת אצטרך לעשות צילום רחם על מנת שנבין האם באמת יש חסימה. כששאלתי ובמידה ובאמת יש חסימה אז ענה שאצטרך לבצע הזרקות.
כמה שאלות:
1. עד כמה צילום רחם יכול לכאוב, וגם האם זה קריטי שאעשה צילום רחם אצל מישהו ספציפי או לא קריטי איפה?
2. מה הצעד הבא, זריקות? מה זה אומר זריקות?
3. מבחינה סטטיסטית האם מישהי יכולה להעריך לדעתה מה משך הטיפול? כלומר ברור שזה אישי לכל אחת וגופה אך בכל זאת האם זה משהו שיכול להיות על פני שנים, כי מבחינה כספית אני מניחה שנצטרך להיערך ..
אשמח לתשובות. תודה מראש.

לואי84

New member
שלום לך

איזה הסבר קיבלת לגב האנדומטריוזיס? האם את סובלת מכאבים בזמן מחזור ו/או בשאר החודש?
אם יש חשד לאנדומטריוזיס מומלץ דבר ראשון להתייעץ עם מומחה בתחום.
בנוסף, למי שיש אנדו', הטיפולים עלולים להחמיר את המצב. ולכן מומלץ להתייעץ עם מומחה פריון שגם מבין במחלה (ולא, לא כל אחד מבין)
הרבה פעמים הטיפול יהיה שונה מלבחורה ללא אנדו'!
צילום רחם יכול לכאוב ויכול לא. משתנה מאחת. תשאלי אם כדאי לקחת משכך לפני. יש גם בנות שמקבלות אנטיביוטיקה כי להן נטייה לזיהומים.

לואי84

New member
אה, ועוד שאלה

האם רשום לך גודל האנדומטריומה בשחלה? (זו ציסטה של אנדומטריוזיס שאני מניחה שזה מה שראו באולטרסאונד)

תשובה

אני מטופלת אצל רופא פריון. לאחר כמה חודשי מעקב זקיקים הרופא ראה שבאופן קבוע ישנה הערה של טכנאית הרנטגן אנדו... שחלה 30*21 גודל. ממה שהבנתי צריך לעשות צילום רחם כדי להבין האם יש חסימה בחצוצרה. בנוסך אני מתכוונת ללכת לרופא דר שיינמן או אחד המומלצים שעובדים עם קופת החולים כדי לקבל תשובה מהימנה וכן ספסוד...ו

למעלה