שאלות למר לפיד.

yaelsss

New member
שאלות למר לפיד.

שלום. א. הייתי מאוד רוצה להצביע למפלגה שלך, אבל יש בעיה קטנה, אני מרגישה, שאני, בתורה אדם דתי, לא יכולה לתמוך במפגה כמו "שינוי", אני יודעת ש"שינוי", יכולה לעשות ובעז"ה תעשה המון, לנכים, ולמשפחות החד-הוריות, ולעניים, וכו´, אך, איך אני יכולה להצביע למפלגה שלך, אם אני מרגישה, שחלק ניכר מהמצע שלכם, הוא נגדי, נגדי ונגד כל הדתיים. מה אחי לא משרת בצבא? אבא שלי לא שירת בצבא ועשה מילואים? ואל תגיד לי עכשיו שאתה רק נגד החרדים, כי אתה בעצמך יודע שאין זה נכון, אתה נגד כפיה דתית, וכל הקשור בזה. כל העולם אינו עובד בימי ראשון, אז למה בישראל אי אפשר לשבות ביום שבת?! אויבנו, לא מעניין אותם, אם אתה שומר מצוות ואם לאו, הם שונאים אותנו כי אנחנו יהודים. ואתה אמרת פעם ש"אלוקים מת באושוויץ", אתה באמת חושב שזה נכון? הרי אם אלוקים מת באושוויץ, אתה לא היית נולד, ילדיך לא היו נולדים, ומדינת ישראל לא הייתה קמה בכלל, אז איך אתה יכול להגיד דבר כזה? נענשנו, כי ניסינו להיות ככל הגויים, ועכשיו צריך לשנות את זה. אנחנו שונים, אנחנו עם סגולה, אנחנו מיוחדים. הארץ הקטנה שלנו מסובבת את כל העולם על האצבע הקטנה, אומרים ארה"ב בנשימה אחת עם ישראל, המעמצה הענקית הזו, בשם "ארצות הברית", עם הארץ הפצפונת שלנו. לך תמצא עוד מדינה שלבדה יכלה לעשות את מה שישראל עשתה מכלום ב50 שנה. אין כזה דבר, אלוקים עזר לנו לבנות את הארץ המיוחדת שלנו. אז רציתי להגיד לך, שמפלגה שמבוססת על שנאה לאחים שלנו, אם תרצה וגם אם ללא תרצה, הם האחים שלך, כולנו יהודים. וצריכים לעמוד איתן ב-י-ח-ד נגד האויבים שלנו מבחוץ. ולא ללבות את השנאה מבפנים. אשמח לקבל תשובה ממך בתודה מראש, -יעל-

ZivBr

New member
תיקון טעות ליעל שלא הייתה בחו"ל

בכל מדינות המערב עובדים כל השבוע כולל יום ראשון. כמובן שלא אותם עובדים. הם עובדים במשמרות כמובן.

amidanr

New member
תשובה לשאלות של יעל

יעל שלום, איני טומי לפיד, אך בכל זאת יש לי מה לומר לך... דבר ראשון אני שמח לשמוע שבתור אישה דתיה את שוקלת להצביע בעבור שינוי, זה מוכיח שהמצע של שינוי אינו מצע שבנוי על טהרת "שנאת הדת", אלא שהמפלגה עוסקת בראש והראשונה במעמד הביניים ורווחתו, וכך הצליח למשוך את תשומת לבך. מה שצריך להבין ולהפנים, זה שמפלגת שינוי אינה נגד דתיים, ואינה נגד דת בכלל. כולם יודעים שישנם דתיים רבים שמשרתים בצה"ל, ישנם דתיים רבים שעובדים למחייתם, ועובדים קשה, משלמים מיסים כמו כולם, הולכים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה, וההבדל היחיד למעשה בינם ובין החילוני הממוצע הוא שהם שומרים על מצוות הדת היהודית ביתר אדיקות. מפלגת שינוי לא מעונינת להפוך את ישראל למדינה שאין בה זכר ליהדות, להיפך. שינוי מעונינת להגיע למצב שבו כל אזרחי המדינה נוטלים חלק שווה בנטל החובות של האזרח - משמע תשלום מיסים, שירות בצבא וכל חובה אחרת. מבחינה אובייקטיבית. במרכז הכוונת של שינוי עומדים החרדים - לא "הכיפות הסרוגות". במפלגת שינוי אין שמץ של טינה או כעס על אותם דתיים שנוטלים חלק מעול החובות האזרחיות כמו כל אזרח אחר. גם אותם חרדים שמשרתים בגדודים החרדיים בצה"ל לא מהווים בעיה עבור שינוי. הבעיה נעוצה באותה קבוצה גדולה מאוד של תלמידי ישיבות ומשפחות חרדיות (לא רק, יש עוד קבוצות בעייתיות, אבל הדיון כרגע הוא כללי), שמהוות נטל כבד על אזרחי מדינת ישראל. החשוב ביותר להבין הוא שאין שנאה ואין כעס, אנחנו רואים בכל אזרחי מדינת ישראל שווים, גם חרדים, גם ערבים, גם אתיופים, גם עולים חדשים מרוסיה. אנחנו רוצים שכולם יתרמו את חלקם, וכולם יקבלו את מה שמגיע להם. לשרת בצבא כולם צריכים, לא?! למה בני החילונים/כיפות סרוגות צריכים לסכן את חייהם בעוד אלפי תלמידי ישיבות יושבים לבטח במדרשיהם? למה הם צריכים לקבל קצבה מהממשלה? מה תרומתם למדינה? יאמרו החרדים ש-"תורתם אמונתם", ושתלמוד תורה תורם לבטחון הרבה יותר מרובים וכן הלאה וכן הלאה, אבל זה לא משכנע ולא מקובל על רוב העם. כתבת בהודעה שלך, ואני מצטט: "אנחנו שונים, אנחנו עם סגולה, אנחנו מיוחדים". הגאווה הדתית הזו היא, לעניות דעתי, טעות גדולה. עמי העולם לא קטנים מאיתנו, ולא שונים כ"כ. אנחנו קיימים אך ורק בזכות תמיכתה של ארה"ב, שעם כל הכבוד, האינטרסים שלה בישראל הם לא רגשות ציוניים נלהבים, אלא לובי יהודי חזק בארה"ב, יריבות מול רוסיה בשנים עברו, ועוד אינטרסים נייטראלים כאלה. נשמע לי די מתנשא להסתכל על כל אומה אחרת מלמעלה ולומר "אנחנו מיוחדים", "ישראל מסובבת את כל העולם על האצבע הקטנה"...נכון שעשינו הרבה, נכון שעמדנו במבחנים קשים, אבל עדיין אין לנו שום סיבה לגאווה שכזו, יש לנו עוד ה-מ-ו-ן מה לשפר. טוב, כתבתי המון, אני מקווה שהקדשת את הזמן לקרוא, ואשמח להתייחסות בין אם שאת מסכימה עם דברי או לא. אני מקווה בסופו של דבר שתגיעי למסקנה שמפלגת שינוי היא אכן המפלגה הישרה ביותר בממשלה, מפלגה שדואגת בנאמנות לאינטרסים של ציבור בוחריה, ולמעמד הביניים בכלל. שנאה ואיבה אינם עומדים כלל על סדר יומה של שינוי, להיפך, אנחנו רוצים להרגיש שאנחנו שווים לאחינו החרדים, ושהם מטים את שכמם בדיוק כמונו לקדם את מדינת ישראל לעתיד טוב יותר. המשך יום טוב, עמידן.

meirkl

New member
את דנה את שינוי על בסיס הסתה

שמופצת בחדווה, לא על בסיס נתוני האמת. אין לשינוי מאום נגד הדת היהודית, או נגד הדתיים. בטח שלא נגד הדתיים הציוניים. הבעיה היא עם החרדים, והבעיה היא לא של שינוי, אלא של כל עם ישראל, כן, כולל הדתיים הציוניים. לכן אין בעיה ליהודים להצביע שינוי אם מטרתה לשוויון לכל האזרחים בכל המישורים מתאימה לתפיסת העולם שלהם. זה המבחן, שוויון לכל, הן בזכויות, הן בחובות.

liza28

New member
איך את מחשיבה את עצמך לאישה עם

מחשבה עצמאית שמעיזה בכלל לחשוב להצביע שינוי אם את אומרת "נענשנו" על שואה ? איך את מעיזה להגיד דבר כזה? זאת ההוכחה שלך שיש "אלוקים" ? כנראה שהקשבת יותר מדי טוב לשיעורים של רב עובדיה יוסף. אפילו הרב הראשי לישראל(שבעיניי אדם מתון יחסית) אמר שאסור לחשוב כך ולהסביר את האסון הנורא הזה בהתנהגות של אנשים. אני הייתי מציעה לך להתיחס קצת יותר בכבוד לשואה ולאנשים שהיו בשואה, ולא לזלזל תוך שימוש בביטויים: "טעינו, נענשנו, למדנו לקח". את אומרת "נענשנו" - את "נענשת" שיש לך חוצפה לדבר על זה בקלילות שכזו?

למעלה