שאלות למקצועני TFS

שאלות למקצועני TFS

היי,

1. האם יש אפשרות מבלי להשתמש בסקריפטים שה TFS יבצע ZIP לפני הפיבלוש לשרתים? אני משתמש בקו אינטנט איטי לשרת מרוחק מאוד והפיבלוש לשרת לוקח זמן.

2. חוץ מהפבלוש הרגיל, ה TFS מעתיק את הקבצים גם לתיקייה _PublishedWebsites. חבל לי לבזבז זמן מיותר על העתקה כפולה. האם ניתן להגדיר את ה TFS שלא לפבלש ל _PublishedWebsites?

תודה!

אין לי מושג

אבל תבדוק דבר שנקרא קרוז קונטרול
http://www.cruisecontrolnet.org/
&nbsp
הרעיון הוא שאתה עושה צ'ק אין, והוא לבד מקמפל, פבליש, שם את הקבצים במקום, וכן הלאה.
פלוס עוד יתרון מאד גדול בסביבת פרודקשן: הוא שומר את הגרסאות המקופלות. כך שאם קרה אסון והתגלה בג בפרודקשן, אתה לא הולך לחפש את הבג, לתקן, צ'ק אין, קומפילציה, (דבר שיכול לקחת בין דקות לימים), אלא מייד מעלה את גרסת הפרודקשן המקופלת האחרונה. יש לך רשימה של העלאות אחרונות, ואתה בוחר מתוכן. יכול להציל אותך לפעמים.

DevDevon

New member
כלי מעניין...

ידוע למישהו אם הקינפוג הוא פשוט או שצריך ללמוד שפת סקריפטים נוספת?

MyVirtualSelf

New member
תשובה

קודם כל תבין קצת יותר טוב על מה אתה מדבר:
ה-TFS הוא פתרון שכולל הרבה מרכיבים, כמו: Source Control, Team Build.

השאלה שלך יותר ממוקדת לכיוון ה-Team Build.
ופה הדברים נחלקים לשניים:

יש את ה-Workflow של ה-Team Build, שאפשר לקסטם אותו כאוות נפשך (להריץ קוד שלך כחלק מהבילד). מה שאומר שאתה יכול לכתוב קטע קוד שיבצע ZIP, שישלח לך אימייל, מה שבא לך.

החלק השני הוא MSBUILD שזה מנוע הבנייה של Microsoft. בלב ה-Workflow של ה-Team Build מתבצעת קריאה ל-MSBUILD, שהוא זה שמריץ את הקומפיילרים, הלינקר, ועושה את ה-Publish לתיקיית _PublishedWebsites. ל-MSBUILD יש שלושה אינפוטים עיקריים: רשימת פרמטרים שמעבירים לו ב-Command Line (ואפשר לשלוט עליה עד רמה מסויימת מתוך ה-Workflow של ה-Team Build), קבצי ה-SLN או ה-proj שמעבירים לו (csproj, vbproj וכו'), וקובץ ה-targets שנמצא על המכונה בה רץ הבילד. בשביל למנוע את ה-publish לתיקיית _PublishedWebsites אתה כנראה תצטרך להתעסק או עם קבצי ה-Proj או עם קובץ ה-targets (או אולי יש command line argument שאפשר להעביר ובכך למנוע את ה-publish). סביר שגיגול קצר ייתן תשובה.

למעלה