שאלות למחשבה...

סתם אור

New member
שאלות למחשבה...

שלום לכולם.. חדשה אני בפורום הנוכחי אך השתתפתי בעבר במס' פורומים בתפוז. יש לי שתי שאלות שהייתי רוצה לשאול אתכם. שאלה אחת שאלו אותי אך לא הספקתי להקדיש לה זמן רב למחשבה... האם אלוהים כל יכול, יכול ליצור אבן שהוא אינו יכול להשמיד?? והשאלה השנייה צצה לי באמצע שיעור היסטוריה.. והייתי חייבת לשאול אנשים כדי לפתח דיון ולראות מה יצא... האם יכולה ציון (ארץ של יהודים) להתקיים ללא ציון?? האם יהודים יכולים להתקיים בארץ שהיא לא קשורה לעבר ההיסטורי שלהם כמו אוגנדה ועדיין להישאר יהודים?? היא יכולה לקום מדינה של יהודים ללא ירושלים?? וכו'...?? אשמח לתגובות... אור.

ל נ צ ח

New member
א)אלוהים לא עוד אל אידיוט לו סוגדים

כל מיני בני אדם פתים שטופי-מוח ועובדי אלילים חסרי דעת אלוהים . ב) ארץ ישראל בציון היא הארץ של יהודים חד-וחלק זה קבוע מאלוהים! <<<< תוכנית אלוהים היא ארץ היהודים בציון ולא בשום מקום אחר! >>>> <<< נצח ישראל לא ישקר >>> אומר לנו אלוהים בתנ"ך דרך ספר שמו-אל. *שמואל א* (כט) וְגַם נֵצַח יִשְׂרָאֵל לֹא יְשַׁקֵּר וְלֹא יִנָּחֵם כִּי לֹא אָדָם הוּא להנחם ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אמיר96

New member
התשובה לשאלה

סתם בתור שעשוע אינטלקטואלי. אלוהים הוא מעל הזמן. אין עבורו עבר, הווה או עתיד. מכאן שאין משמעות לשאלה האם הוא יכול לברוא אבן שלא יוכל להשמיד בעתיד.

ehudt

New member
את צריכה קודם כל להגדיר את אלהים

אם את רוצה תשובה לשאלה הראשונה, את צריכה להגדיר מה זה אלהים. אם למשל אלהים לא מעל הזמן, אלא חווה זמן כמונו, והוא כל יכול, לא קיימת אבן שהוא לא יכול להשמיד.

למעלה