שאלות למאלף אורח

אבו-דני

New member
שאלות למאלף אורח

--- שאלות למאלף האורח שיופיע על שמי (אני אקליד את התשובות) בזאת מוזמנים הגולשים לשרשר את שאלותיהם גם בעניינים כלליים.

שאלות למאלף

הממ.. טוב, ישר לעניין: 1) מתי התחלת "להרגיש" סוסים? מה השתנה בך אז? 2) שימוש בחפצים שונים לאילוף - (בהקשר להודעה על רובה האויר) - האם ניתן להשתמש בכל חפץ או שיש גבול? 3) סוס שעשו עליו "פתיחות" - פיתח הרגלים מגונים כמו לא לעצור, להתחיל לדהור כשהרוכב נשען טיפה קדימה ולהזרים אדרנלין בשדות פתוחים. איך עוקרים את התופעה? איך מלמדים סוס שלא עוצר לעצור? האם אילוף לעצירה ע"י "מכות" בפה הוא נכון לדעתך? 4) ההבדלים בין רכיבת שטח לרכיבת מנז´ - במנז´ הסוס צריך לציית בדיוק להוראות הרוכב. רכיבת שטח היא חופשית יותר, ופתאום מותר לסוס לעשות דברים שהוא לא הורשה לעשות קודם. זה מבלבל את הסוס. מה צריך לעשות? 5) עליות על 2 - אפשר ללמד סוס לעלות על 2, אבל כשמדובר בעלייה לא מתוך פקודה זהו דבר אסור מיסודו. אם לסוס יש בראש שעלייה על 2 יכולה להועיל לו, איך עוקרים את התופעה? 6) סוס מאיים - או סוס לחוץ. סוס שנמצא בתא וכשעוברים לידו ומתקרבים אליו הוא מאיים, כשניגשים להבריש אותו הוא מאיים (אך לא בועט ונושך, ברוב המקרים). מה עושים? 7) סוסים לחוצים. למשל סוס שלא מפסיק לזוז כשקושרים אותו, הולך ימינה ושמאלה בלחץ, מרים את הרגל ובועט באויר, חופר עם הרגל, וכו´.. האם צריך לחכות שזה יעבור מאליו, או שיש דרך לפתור את זה? 8) מישהו זוכר את השאלה שהעלנו בשרשור של "חצי עצירה"?...

show jumping

New member
השאלה מהשרשור

לפני כמה זמן היה לנו כאן שרשור על סוסים שממהרים מידי מסיבות שונות. הוזכר גם השימוש בחצי עצירה. אנרכיסטית העלתה שאלה מעניינת:"אפשר גם לנקוט טקטיקה אחרת ופשוט "להוריד אמביציה" מהסוס לחלוטין, ז"א לשחרר כל לחץ ולתת לסוס לראות שהשד לא נורא כל כך." מה דעתך?

אבו-דני

New member
תשובות לשאלות הגולשים-מאיר אלעבוש

--- שאלה אנרכיסטית... שאלה ראשונה אסור לאמן סוס מתוך פחד רק מתוך קשר שכן יש ליצור דו-שיח רגוע ורק אז הוא נענה למאלף, דהיינו דו-שיח נטול פחד ומתוך חברות על מנת לבנות את בטחונו העצמי של הסוס

אבו-דני

New member
תשובה לשאלה 2 - מאיר אלעבוש

--- הבלם של הסוס נמצא במוחו , המתג הינו רק לסימון הטיפול הנכון להתפרצות הוא רק במנז´, רצוי לעבוד במעגלים, וכאשר הסוס נרגע יוצאים לקוים ישרים, ברגע שהסוס חוזר לסורו חוזרים למעגלים וחוזר חלילה.

אבו-דני

New member
תשובה לשאלה 3 -מאיר אלעבוש

--- לפני יציאה לשטח הסוס צריך אילוף במנז´ רק לאחר היותו צייתן ניתן לצאת איתו לשטח שכן החוקים בשטח ובמנז´ הינם אותם חוקים.

אבו-דני

New member
תשובה לשאלה 4 - מאיר אלעבוש

--- עלייה על 2 עליית הסוס על שתיים הינה סימן להתמרדות הסוס, דבר המעיד על אילוף התחלתי לקוי. יש צורך בעזרה מלמטה על ידי דירבון קדימה, הדבר חייב להעשות אך ורק על ידי מאלף מיומן ולא חבר כפעולת אגב. הסוס זקוק להרבה לונז´ על מנת לעייפו ולהכשירו לקבל מרות. הפעולות הבאות כמו רכיבה תביא אט אט להחלשת התנגדותו. הליקוי באילוף ההתחלתי נובע מאי עידודו של הסוס ללכת קדימה. חייב לציין שזו תשובה כללית ביותר ואין דינה תקף לכל סוס שכן סוסים כו בני אדם בעלי מבנה ,טמפרמנט ורגישות שונה ואי לכך התשובה אינה יכולה להיות חד משמעית...כל סוס לגופו של עניין.

אבו-דני

New member
תשובה לשאלה 5 - מאיר אלעבוש

--- סוס מאיים בתא פעולת הרתעת הסוס בתא לעולם לא תהיה במכות או בשוט אלא בעזרת אביזרים כגון רצועת לונז´ אבל צריך לזכור שיש קשר ישיר בין אילוף הסוס במנז´ לבין התנהגותו בתא ויש על כן לדאוג לאילוף תקין. חובה להזכיר שאפילו מפרזל לא מיומן או אלים שמכה את הסוס ומפחידו עלול להרוס את אופיו הנוח של הסוס ולגרום לו להיות עצבני או תוקפן. סוס חייב לבטוח בבני אדם כבסיס לקשר וקבלת מרות

אבו-דני

New member
תשובה לשאלה 6 - מאיר אלעבוש

--- שאלה זו מתייחסת כמו בשאלה הקודמת טיפול בסוס הינו דרך טיפול במנז´ עד להפיכת הסוס לבטוח, רגוע וצייתן למאלף.

אבו-דני

New member
תשובה לשאלה האישית- מאיר אלעבוש

--- סוסים נכנסו לחיי בהיותי בגיל 10 מאז הם מילאו חלל שהיה בי שכן היום הם מרכז הווייתי...סוסים הם מחלה ממארת שסופה- חיים. היום אני מאלף סוסים ומדריך בכפר שמואל.

אבו-דני

New member
תשובה לסיכום- מאיר אלעבוש

--- הענין עם חצי העצירה הגם אם לא כל כך ברורה השאלה הרי לכם תמצית. חצי עצירה נעשית רק בטרוט כאשר מאיטים את מהלך הסוס ומאיצים שוב וכל זה לשם מה? על מנת ל"אסוף" את הסוס וזה להנמיך את האחוריים של הסוס כך שהוא הופך ליותר "עגול".

וואי אתה מדריך בכפר שמואל???

אני מכירה משם ילד אחד שהוא אח של חברה שלי ... שמו הוא זיו...אולי אתה מלמד אותו או משהו...

מה הולך פה??!!../images/Emo2.gif

אוקי קודם כל! מה קרה לכל הבנים פה??? אז מה, אנחנו רוכבות, מה אסור לנו?? זה התענוג של החיים שלנו, ואם אתם מבקשים שנעבוד במטבח, הדלת פתוחה בפניכם, ואתם יכולים להתחיל לבשל, לנקות, לאפות ולעשות את כל מה שאתם רוצים שאנחנו נעשה במקום לרכב!!! תיכף תגידו לנו להתחיל להשתמש באוכף צד!!!תקשיבו לי טוב,ואם, לא-בא-לי???

מריושי

New member
והתשובה....

אוכף צד נועד על מנת שאישה לא תחשוף את המפשעה... מה? פעם נשים היו עם שמלות וכדי שמה שיש מתחת לשמלה לא יתגלה כשהאשה מרימה את רגלה מעל האוכף נוצר אוכף צד אבל מאז קוד הלבוש ברכיבה השתנה והאוכף יצא מהאופנה....

למעלה