שאלות לח"כ גילאון.

Goldust

New member
שאלות לח"כ גילאון.

לח"כ אילן גילאון שלום רב, ברצוני לשאול אותך שאלה בנושא המוניציפלי בעיר אשדוד. כתושב אשדוד אני מאוד חרד לאופיה החילוני והדמוקרטי של העיר. לפי הנתונים האחרונים של משרד הפנים שהתפרסמו במקומון ´שבוע באשדוד´ עולה כי בעיר אשדוד יהיה רוב חרדי בעוד 10 שנים שישפיע גם על הרכב המועצה וראשות העירייה. כיום במועצה אין יצוג לקול החילוני כאשר המועצה מורכבת מחרדים, ותקים ועולים שנכנעים לדרישות החרדים ואינם מקיימים את הבטחותיהם לציבור שבחר בהם. גם סיעת "אומץ" (מרצ בגירסתה האשדודית) אינה עושה דבר במאבק נגד הכפייה דתית והעובדה לכך היא ששני חברי הסיעה (שאחד מהם בכלל עריק של הליכוד) יושבים באותה קואליציה עירונית עם ש"ס ואגודת ישראל. ולפי כך שאלתי היא מה דעתך על המצב ומה אפשר לעשות ? האם עדיין נשארו כוחות שפויים בעירנו או שהיא הולכת להתאבדות עצמית ? תודה מראש, גרשון צ. , אשדוד

ezer

New member
שלום וברכה לח"כ גילאון.

שאלות המציקות לי הרבה זמן. אתם נלחמים למען העקרונות שאתם חושבים אותם לנכונים. והרי רק עבורם נבחרתם לכנסת. 1) הרי גם לחרדים יש נציגות שנבחרה עבור מטרותיה, וזה הרי משחק כוח פוליטי. מה ההבדל בין משחקי הכוח הפולטיים כאן בארץ לבין משקחי כוח אחרים בעולם. למה כאן החרדים נחשבים "סחטנים" הרי הם עושים את המטרה שלשמה נבחרו? 2) כיצד חברי מר"ץ מסבירים את האלימות הגואה בכל חלקי החינוך הממלכתי בארץ, בזמן שבחינוך החרדי גם אם יש בעיות, אינם כלל בסדר גודל יחסי למה שמתרחש בחינוך הממלכתי?? 3) הרי מכספם של משלמי המיסים ממומנים האוניברסיטאות והרבה מוסדות תרבות. מימונם עולה הון רב למדינה. למה אלו לא נקראים סחטנים ונצלנים, ואילו לישיבות, שאתם יודעים שנכללים בהם כל(הרבה מאוד) מוסדות המזרחי הם נקראים "נצלנים" "לחם חינם" ועוד ועוד ? אשמח על התשובות כאן!

baraksu

New member
מרץ היא מפלגה חרדית חילונית

עזר אני שמח על שאלתך הכנה אבל מרץ היא בדיוק כמו החרדים, חרדים לעצמם. ראינו כמה מרווחים חברי הבימה בכתבה. גילה אלמגור ובעלה מרווחים מליון ש"ח תראה לי רב, ראש ישיבה שמגיע לסכום כזה. לפעמים מדמה שמרץ מתנקלת לחרדים דווקא בגלל היותם חרדים ללא שום הבחנה, פשוט גזענות לשמה. לפעמים נדמה שלערבים מרץ דואגת יותר.

תשובת ח"כ אילן גילאון

עזר שלום, בתשובה לשאלותיך, עמדתי היא שהחרדים נחשבים ל"סחטנים" משום שהם משיגים הטבות מיוחדות לסקטור שלהם, בו בזמן שהסקטור החרדי אינו ממלא את כל חובותיו האזרחיות כלפי מדינת ישראל. באשר לקביעתך לגבי רמת האלימות בבתי-הספר, אינני חושב שרמת האלימות בחינוך הממלכתי שונה מרמתה בחינוך החרדי. בברכה, אילן גילאון

ezer

New member
אתה מתחמק מבדיקות של רואי חשבון

הדברים נבדקו כמה פעמים. ותראה כמה מקבל ילד בחינוך חרדי וכמה בחינוך חילוני. סתם לומר דברים ללא ביסוס, מהווה סתם הפרחות לאויר. ורק מראה עד כמה אינך אמין. אתה אך ורק מלמד את הבוחרים בך, לבנות האשמות שווא ויצירת מחלוקות בעם שנאה בין מגזרים ללא ביסוס נכון.

קראת בכלל את התשובה

קראתי את השרשור הנ"ל מספר פעמים ונסיתי להבין איפה בדיוק אמר ח"כ גילאון "דברים ללא ביסוס" שהראו על "חוסר אמינותו" וממש לא הצלחתי לראות. אולי בכלל לא משנה התשובה - תמיד מה שאילן יגיד יהיה ללא ביסוס ??? לא ראיתי שאילן טען שילדים בחינוך החרדי לא מקבלים יותר מילדים בחינוך הממלכתי - אני מציע לך לקרוא שוב את תשובתו של אילן

CHOFA

New member
אין פחות אלימות בחינוך החרדי???

בס"ד אני מצטערת לאכזב אותך מר גלאון אבל בחינוך החרדי יש הרבה פחות אלימות שלא כמו בחנוך הממלכתי והממלכתי דתי(וזו היתה הסיבה שכשאחי היו קטנים הם נשלחו לגנים של ש"ס ושל אגודה ןלא לממ"ד)

את בטוחה...

שהסיבה הייתה שיש בחינוך של ש"ס פחות אלימות (איך בדיוק את יודעת??) או שפשוט במערכת החינוך הזו אחייך זכו להסעה חינם, ארוחת צהריים חינם ויום לימודים ארוך יותר ?

CHOFA

New member
נדב

בס"ד היות שאני גרה בעפולה,והיות שבעפולה רשת החינוך של ש"ס היא מוכרת אבל לא רשמית(או משהו כזה...) הורי שלמו בדיוק כמו כל שאר ההורים ששלחו ת´ילדים שלהם לגנים רגילים כך שזה די מוריד ת´סיבה שרשמת...

CHOFA

New member
עוד תשובה...

בס"ד איך אני יודעת? היות שבחינוך החרדי הערכים מושתתים על מוסר אלוהי שהוא מחייב יותר(לצערנו) מהמוסר האנושי והיות שלחרדים ברב המקרים אין טלויזיה כך שגבורי הילדות שלהם אינם ספידרמן וון-דם וכיון שכך הם לא לומדים שהפתרון לבעיות הוא במכות והיות שעדיין לא שמעתי על נערים חרדים שמגיעים עם סכינים לישיבה מכאן אני יודעת שיש פחות אלימות. כמו"כ אחי לומד כעת בבי"ס ממ"ד ומשם הוא חוזר כל יום עם ספורי מכות(א´ הרביץ לב´ וכו´) אני העברתי חוגים בגנים דתיים וחילוניים וההבדל נכר

מוסר...?

לא בדיוק הבנתי את ההבדל בין מוסר אלוהי למוסר אנושי, אשמח אם תסבירי את עצמך. ועוד שאלה קטנה באותו נושא - לפי איזה מוסר גידלו לפי דעתך את אריה דרעי ?

CHOFA

New member
הסבר:

בס"ד ההבדל בין מוסר אלוהי לאנושי הוא שהמוסר האלוהי מחייב יותר ממוסר אנושי כיוון שהוא ניתן בידי סמכות גבוהה יותר,"שרואה את הכל",ואי אפשר לברוח ממנה,(ותאמין לי שמנסיון בתור ילדה הקטע של:אלוהים רואה ושומע הכל בהחלט גורם להתנהגות טובה יותר,כי גם אם הצלחת "לעבוד" על הגננת או על ההורים לדוג´ אלוהים תמיד שם...)הבושה על העובדה שאריה דרעי גנב לכן היא כפולה ומכופלת:היא גם בושה לדת -שאדם המתימר לדבוק בה עובר על אחד הצוויים ועוד הופך את זה לסמל,וגם בושה למדינה שאזרח ונבחר צבור מתנהג כך. ההורים שלי שלמו אותו כסף,וקבלו אותם שרותים כמו בגן רגיל-שום הסעות ושןם דבר אחר מי שרצה שילדיו יושארו בצהרון היה צריך לשלם כסף לצהרון.

maayan98

New member
החינוך החרדי

נכון, אין הרבה אלימות פיסית בין חברי כיתה חרדים. אבל יש משהו מסוג אחר. אני רוצה להבהיר שאני לא מתייחסת בהכללה לכל מוסדות החינוך החרדי, אבל להרבה מאוד מהם. ישנה אלימות מצד המורים ומצד ההורים כלפי הילדים. כמו שהפתגם אומר "חסך שבטו שנא בנו". במגזר החרדי קשה לעלות על מקרים שבהם המורים מכים תלמידים למען החינוך, כיוון שההורים, גם אם הם יודעים על כך, ברוב המיקרים מאמינים בשיטת החינוך הזאת, וגם אם לא, הם לא יתנגדו לשיטת חינוך של רבי מקובל מחשש לתגובות מצד חברתם. כמובן שגם אם עושים משהו בנידון, הידיעה לא תצא ברוב במיקרים מהסביבה הקרובה לה, ובטח שלא לתקשורת. חרדים אוהבים לטפל בעיניינים שלהם בינהם בלי לערב משטרה או כל גוף חילוני אחר. כנ"ל לגבי הורים מכים. ההורים החילוניים (רובם) לא מאמינים במכות למען חינוך (אלה שמכים, לא עושים את זה בשביל חינוך, אלא בשביל לספק את האגו של עצמם). קל מאוד לחנך ילד ע"י הטמעת פחד, הוא יודע שאם הוא יעשה משהו רע, הוא חוטף. הבעיה היא שכשהילד בוגר, זה יחזור כמו בומרנג, ויש אינספור דרכים שבהם התסכול של הילד חוזר בתור בוגר. חינוך הילד צריך להתבצע מתוך הבנה, הילד צריך להבין שמה שהוא עשה לא נכון. יש למצוא לילד דרכים אחרות להוציא את האנרגיה הזאת, כמו חוג. מה גם שבמגזר החילוני יום הלימודים קצר יותר, לכן יש לילד יותר זמן להתעסק עם תיסכולים ולא עם לימודים.

שמתי לב

"רשת החינוך של ש"ס..." פתאום שמתי לב באיזו עדישות אנו עוברים על כך שמפלגה מנהלת רשת חינוך... השאלה היא אם הוריך שילמו כמו כל שאר ההורים וקיבלו גם אותו דבר או שבתמורה לאותו סכום כסף הם קיבלו את יום הלימודים הארוך הארוחה וההסעה לביה"ס ?

El Duche

New member
פשוט מאוד

2. אצל החרידים אין אלימות כלפי חרידים. לעומת זאת חילוניים מקבלים ע"י מטר אבנים כל פעם שהם נוסעים דרך רחוב חרדי בשבת קודש. לכן חוסר האלימות אינו נובע מהומניות של הפנגוינים (סלחו לי על הביטוי), כפי שהיו רוצים מרצניקים, אלא מתוך דאגה סקטוריאלית ובדלנית, שכל מטרתה היא לחזק את החברה החרדית אל מול החברה הלא חרדית. 3. אוניברסטאות הן השקעה רווחית לממשל ולמדינה, בגלל שהן אחראיות למימוש הפוטנציאל האינטלקטואלי המצוי בכמעט כל אדם, ובכך הן מיצרות שכבת מדענים ותעשינים שמשלמים מסים גדולים יותר (מאחר ועבודתם רווחית יותר) ומסיעים לחוזק המדינה.

למעלה