שאלות לחברות הפורום (וגם לחברים, אם יש כאן...)

Mosha9

New member
תשובה

חדשה כאן, אבל תשובתי:

1. האם הדאגה שלכן כלפי הבת, זהה בשני המצבים?
כמובן שבאופציה ב' יותר, בגלל השכרות, והעובדה שהיא הולכת לבד. מצב א' לא בהכרח יהיה יותר טוב- תלוי מי החבר שלה.

2. האם הסיכוי שהבת שלכן תוטרד/תותקף מינית, גבוה יותר במצב ב' ביחס למצב א'? (במידה וכן, מדוע?)
לא. אנשים מטרידים ותוקפים מינית גם נשים שלבושות צנוע, וגם באור יום, וגם אם אתה לא שיכור. לבד. עם אנשים, זה עניין אחר... אבל יכול להיות שמי שמסתובב אותך דווקא יהיה זה שיטריד.

3. במידה והתשובה לשאלה הקודמת היא "כן", האם יהיה נכון להגיד שהבת שלכן במצב ב', מגבירה את הסיכויים שתוטרד/תותקף מינית, ביחס ל- מצב א' ?
-
4. במידה והתשובה לשאלה הקודמת היא "כן", האם הייתן מצפות/מקוות מהבת שלכן, שתנסה להתרחק מסיטואציה הדומה למצב ב' ?
להיות שיכורה ולבד זה אף פעם לא רעיון טוב, גם אם היא הייתה במקום ריק........

5. נניח שהייתן מבקשות מהבת שלכן להימנע מסיטואציה ב' (לשם בטחונה האישי), והיא היתה מסרבת בתוקף, בטענה שהיא חיה במדינת חוק ולכן לאף אחד אסור להטריד/לתקוף אותה, וגם היתה מוסיפה שאישה לא נחותה מגבר בשום דבר, ולכן אף גבר לא יוכל עליה גם אם ינסה לתקוף/להטריד.

אם היא קטינה אז לפי החוק מותר לי לאסור עליה לפי שיקול הדעת שלי לאן לצאת או לא, ובטח לאסור עליה לשתות. וזו האחריות שלי עליה. אם היא בוגרת, אני יכולה רק לקוות שחינכתי אותה טוב.
כמובן ש"אף גבר לא יוכל עליה גם אם הוא ינסה לתקוף\ להטריד" זה לא ממש משפט הגיוני. אבל זה יכול לקרות באותה קלות גם כשהיא לבושה צנוע, וגם במקום שהוא כביכול נחשב ל"טוב יותר".

-ונניח כתוצאה מהסירוב הזה, לילה אחד כאשר היא בלבוש פרובוקטיבי, לבד, שיכורה, בדרום ת"א, מישהו היה מטריד/תוקף אותה מינית, כיצד הייתן מגיבות לטענה הזו שלה כלפיכם: "אמא/אבא, אני מרגישה שנהרסו לי החיים בעקבות התקיפה/הטרדה מינית שעברתי, אך נכון שאין לי שום אחריות למה שקרה לי? ונכון שלא הבאתי את זה על עצמי בשום צורה? "

אז:
-הלבוש הפרובוקטיבי לא ישנה. לגבר רנדומלי בא לאנוס מישהי? הוא יכול פשוט להוריד לה את הבגדים. כל מה שהוא צריך זה להתעלם ממה שהיא רוצה.
-להיות שיכורה ולבד זה רעיון רע. אבל אם היא הייתה בפאב ושותה קולה, עדיין היו יכולים להטריד אותה, או להכניס לה משהו במשקה- או לאנוס אותה כשתצא.
גם אם היא הייתה לבושה חושפני, אדם שפוי יבין די מהר אם היא לא מעוניינת לדבר, ויכבד את זה.

קשה לי לומר אם היא "לא הביאה את זה על עצמה ***בשום צורה". אני חושבת שאם היא יחד עם חברים יש לה סיכויים טובים יותר להימנע מתקיפה או הטרדה מינית. אם היא קטינה בהחלט אי אפשר לומר שהיא הביאה את זה על עצמה, כי אין למתבגרים שיקול דעת טוב. היא למשל הייתה יכולה להיות מצוברחת אחרי ריב עם חברה ופשוט החליטה לשבת איפשהו ולשתות בירה, בלי לשקול את זה שמישהו יבוא ויפגע בה.

אם הייתי שומעת מישהו שאומר "כן, היא הביאה את זה על עצמה" זה היה ממש מכעיס אותי. זה לא הוגן להוסיף תחושת אשמה ואחריות אחרי שמישהו עשה לה משהו, שהיה עושה את זה בכל זאת למישהי אחרת אם לא לה, גם אם האופציות היחידות היו נשים מכוסות ופכחות לגמרי, כי התחשק לו...

לא יודעת אם ההקבלה נכונה. אבל האם נכון לומר שבן אדם מעצבן לא הביא על עצמו בשום צורה מכות\ רצח? (כי המכה\ רוצח הוא פשוט בן אדם עם פתיל קצר?)

אם התשובה לשאלה הזו היא שהוא כן הביא זאת על עצמו, אז טכנית היא כן הביאה את זה על עצמה, ואנחנו מביאים על עצמנו כל דבר בעולם.

-----אם יש קשר בין שיעור האלימות המינית לבין אזורים מסוימים, יהיה מעניין לדעת. אבל זה עדיין קיים בכל מקום.----

catchet

New member
הי mosha

.
&nbsp
אולי בכל זאת משהו טוב יצא מהדיון הזה. שמחה שהצטרפת

Mosha9

New member
תודה :)

-
ועכשיו, אחרי שיצא לי לחשוב על הששלות האלו עוד, הגעתי למסקנה שבאמת, כמובן שאי אפשר להגיד שזו אשמתה של הבחורה.

מותר לה לצאת, מותר לה לשתות, מותר לה ללכת לבדה איפה שהיא רוצה ולהיות בטוחה וללבוש מה שהיא רוצה. אסור לגבר להטריד, ואסור לגבר לאנוס.

אפשר לומר שהאנס מביא על עצמו מאסר וקלון כשהוא בוחר לפגוע במישהו אחר.

כי לומר שהיא הביאה את זה על עצמה זה כמו לומר שהאנשים משארלי הבדו הביאו את זה על עצמם אחרי שפירסמו קריקטורה על מוחמד...
זה משהו שחייב לחתור לשנות בחברה שלנו, ולא, זאת לא אשמתה בשום מצב, כי זו באמת זכותה.

נעם1211

New member
מוקדם יותר בשרשור עשינו הבחנה בין אחריות לאשמה

האישה לעולם לא יכולה להיות אשמה, כי בשביל אשמה צריך פגם מוסרי או עבירה על חוק, והיחידי שעובר עבירה מוסרית וחוקית זה התוקף.

אחריות אומרת, האם מעשה שאדם עשה, העלה את הסיכוי לסיטואציה X . במידה וכן, ובמידה והאדם שעשה את המעשה מודע לכך שזה יעלה את הסיכוי לסיטואציה X, אנחנו אומרים שלאדם יש אחריות בהגעה לסיטואציה X במידה והיא אכן קרתה בעקבות המעשה.

המקרה של שארלי האבדו, לעורך העיתון יש אחריות, אך אין אשמה.

נעם1211

New member
ואני רוצה להוסיף עוד משהו לגבי שארלי האבדו

המקרה הזה קצת מורכב יותר, מכיוון שלמרות שעורך העיתון לא עבר עבירה חוקית בפרסום האיור, מבחינה מוסרית יש קושי מסוים עם מעשיו, כי הוא פגע ביודעין בקהילת מאמינים גדולה. זה חס וחלילה לא מצדיק התנהגות ברברית, אבל עדיין הייתי מבחין בין המקרה הזה, לבין בחורה שיכורה שהולכת לבד בלילה ומותקפת או מוטרדת.

valery13

New member
מרוב מאמץ אתה מזיע

אלף פעם הלשון מתפתלת ובסוף אתה לא מבין מה אתה רוצה מעצמך.
כבר חמישה ימים אתה תקוע בלופ עם חישובים קוונטיים משעממים של מערכת שאינה הגיונית מבסיסה. אתה כל הזמן עסוק בלחשב חישובים מגוחכים ע"מ לטפח את המצב ולנסות לנרמל אותו - כן אמרת שאתה אוהב נשים חשופות, כן אתה רוצה לשמור שלא יותקפו, אבל "לפחות שיהיה סדר הוגן!" (פפחחח)

לחפש עקביות, לחשב חישובים ולנהל דיונים על צורות מטומטמות של אחריות- זה להכניס הגיון בדברים שאין בהם הגיון.
תמשיך, תמשיך עם החישובים האינפנטילים שלך.
טרול מאוס.

Berethor

New member
האנלוגיה שעשית בין סוטה מסוכן לבין רוצח עם פתיל קצר היא טובה

"A character with a hair-trigger temper flies into a rage at the slightest provocation. Masters of Disproportionate Retribution, they react explosively to the slightest annoyance. Unlike someone with a Berserk Button, who is generally calm until a specific button is pressed, characters with a hair-trigger temper can be set off by anything. This makes them far less predictable — and far more dangerous."

"In comparison to the "avoid the Big Red Button" approach with someone with a Berserk Button, conversation with someone like this is like trying to navigate a minefield without a metal detector. You know the danger is there, but you have no clue exactly where it is. At best he's tetchy and anxiety-inducing. At worst, he's a surly, dangerous, ticking time bomb. The very act of talking to them might be enough to set them off. Trying to joke with them is downright suicidal. Many of these characters don't need a reason; they want an excuse. Extra points if they then pull a Why Did You Make Me Hit You?, to make the "offender" look like the bad guy. Even just trying to stay away from them won't necessarily help; they're likely to take being ignored or avoided as a deliberate snub, and... well, you get the picture."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HairTriggerTemper[/URL]

למעלה