שאלות לורדה

AYELET1

New member
ארוח בפורום בנושא סמים, ביום חמישי

ביום חמישי, 21.2.02,בשעה 20:00-22:00 תתארח בפורום ורדה בר, ותענה על שאלות בנושא סמים. וזה הרקע של ורדה בר, כפי ששלחה אותו אלי: הסמים נפוצים היום בנוער והורים אינם מודעים לגודל הבעייה. גם אנחנו לא ידענו עד שזה פגע בנו.בעקבות מותו של בני לפני ארבע שנים, בגיל 18, עשיתי תפנית חדה בעיסוקיי והיום אני חוקרת, לומדת ועוסקת אך ורק בהסברה למניעת שימוש בסמים בקרב בני נוער ובקרב הורים. מבקרת בכל יום בבית ספר אחר ברחבי הארץ או בבוקר לתלמידים או בערב להורים. נותנת ייעוץ להורים מודאגים (ללא תמורה). אני נכחתי בהרצאה שהועברה על ידה. היה מענייןמאד (וגם מועיל וחשוב כמובן), והתרשמתי מאד לטובה. הנכם מוזמנים להכניס את שאלותיכם כבר היום, ואני אדאג להקפיץ אותן בערב הארוח.

AYELET1

New member
בפורום זכויות הורים, הכניסה זהבה

הנגבי, הודעה מעניינת מאד, בנושא סמים. מוזמנים לחוות דעתכם.

m_katzmann

New member
מריחואנה

שלום איילת, הרבה פעמים אני נתקלת בבני נוער שחושבים שעישון מריחואנה לא מזיק ואף מגביר את הזכרון ואת יכולת התפקוד. בתנאי שמדובר אך ורק בעישון מריחואנה. הייתי מאוד רוצה לדעת מה הנזק שהמריחואנה גורמת. תודה, מאיה

ורדה בר

New member
מריחואנה

אפשר לעיין בתשובות קודמות ואפשר גם לבקר ב"מרכז שחף" בבית אל-סם בתל אביב ולקבל מידע רב

m_katzmann

New member
לשוטט אני יודעת גם לבד

היי ורדה, ציפיתי לתשובה, קיבלתי לצערי מידע על אתר. לשוטט בין אתרים אני יודעת גם לבד. תשובה ישירה ממך לא קיבלתי. חבל, מאיה

ורדה בר

New member
לשוטט

מצטערת, לא מצאתי שאלה שלך ולא אני הפניתי אותך לאתר כלשהו. איני מפנה לאתרים. אנא שאלי שנית

פt

New member
קישקוש בלבוש../images/Emo3.gif

עשרות מחקרים כבר הוכיחו שהסיגריות גורמות יותר נזק ממריחואנה מריחואנה גורמת מעט, אם בכלל נזק, תנסה, קח שאכטה!!

ורדה בר

New member
קשקוש בלבוש

הסיגריה גורמת לנזק בריאותי והמריחואנה לנזק נפשי בעיקר. (גם בריאותי בשימוש מתמשך). שווה???

פt

New member
ושתייה מוגזמת של בירה?../images/Emo72.gif

רק תשאלי את עצמך, אם הדרך לעצור את השימוש בחומרים אלה, הם על ידי קמפיינים כמו," רוצה להשתתף בניסוי , רוצה להשתתף, בניסוי, להשתתף בניסוי,בניסוי, סוי... או על ידי חוקים מגוחכים (להזכירך שלפני כחודש אמר המפכ"ל "הפסקנו להילחם בשימוש קלים") שעולים למדינה כ220 מיליון שקל בשנה!! בכל פעם מחמירה "המלחמה בסמים" ואיתה גדל בכל פעם מספר המשתמשים בסמים מכל הסוגים, לא הגיע הזמן לשינוי מדיניות? מדוע אם אני בוחר לעשן ג´וינט במקום לשתות כוס בירה אני צריך למצוא לי איזה מקום מחבוא מרוחק כאילו שאני איזה פושע? מתי נצטרף כבר למדינות נאורות(כמו הולנד ובקרוב ,בלגיה ואנגליה) שאותם אנו מנסים לחקות כל הזמן?

תוותר על זה..

שאני הזרכתי את הנזקים של אלכוהול (הנזקים החמורים בהרבה יותר מאשר קנביס) אמרו לי שהנושא פה זה סמים ולא אלכוהול (בלי קשר שאלכוהול זה סם והם הסכימו עם זה..) אל תחפש הגיון.

פt

New member
ואגב

לא הוכח שום קשר ישיר בין שימוש בגראס לבין נזק נפשי..

פt

New member
שתייה מוגזמת ושאר ירקות../images/Emo97.gif

אני מקווה שאנחנו לא מתחילים להיתמם.. "צריך או לא צריך" כך או כך יש את זה, זה נמכר, ושותים את זה. רוב האוכלוסייה בעולם ובארץ צורכת אלכוהול אם זה בגלל בעיות רגשיות, בעיות חברתיות או בגלל "טעם אנין", זה לא משנה למה, אי אפשר לעצור את זה על ידי חוקים מגוכחים או על ידי קמפיינים מוזרים, צריך כאן שינוי דחוף במדיניות האטומה!! אז אולי במקום להמציא חוקים שונים ומשונים כדאי להתחיל להתאמת אם המציאות בצורה שונה? באמריקה כזכור לך ניסו לעצור את מכירת האלכוהול ע"י חוק מגוכך מכוון שהחוק לא היה ניתן לאכיפה ע"י רשויות החוק הוא בוטל אינך רואה דמיון בין המקרים?

ורדה בר

New member
שתייה מוגזמת

כל דבר מוגזם לא טוב. מעולם לא נגררתי ולעולם לא אגרר לקחת משהו כי "יש את זה". במיוחד לא משהו שיגרום לי לאבד שליטה. אני בהחלט אוהבת לשתות יין מדי פעם בארוחות חגיגיות או בארוחת שבת. את גיל 18 כבר עברתי ולילדי לא הרשיתי אפילו יין בארוחת שבת עד הגיעם לגיל 18. היום יש אופנה חדשה, שהתוודעתי אליה רק בשבוע שעבר ואני עדיין בהלם: בחגיגות בר מצווה מכבדים את הילדים בני ה-13 בטקילה. מעניין כמה מהם יהיו אלכוהוליסטים בעוד מספר שנים. מזעזע בעיניי.

AYELET1

New member
גניבות, מעשי שוד, אונס...

כל אלו דברים קיימים, וכנראה לא ממש עומדים להעלם בתקופה הקרובה, אז מה אתה מציע? לבטלל את החוק הקאוסר את המעשים הללו, רק כי הם קיימים ויהיו קיימים? הנימוק ,שהסמים קיימים ולכן צריך להפוך אותם חוקיים, לא ממש נימוק טוב...

טיעון מעולה באמת, רק שכחת נקודה אחת

כל עוד השימוש עצמו הוא של הפרט ואינו פוגע בחברה (שלא כמו - גניבות, מעשי שוד, אונס, רצח וכו) אין סיבה שהחברה תתערב בכך. ע"ע אלכוהול, סיגריות(לא כולל עישון פאסיבי, ופה יש חוקים אשר ננקטו לעצור את זה) ואף מריחואנה.

זהבה נ

New member
אני כבר כותבת שאלות:../images/Emo35.gif

1 בשיחותי עם נערים משתמשי מריחואנה עולה כי הם לא חושבים שזה לא בסדר וכמה שאני מנסה להסביר זאת זה לא מצליח לי, מה האוחרת חושבת באיזו טקטיקה אני צריכה לנקוט בכדי להסביר את הנושא מעבר לזה שזה לא חוקי בעליל לצרוך מוצר שהחוק קבע שהוא "סם"??? 2 שמעתי מאמא שסיפרה לי שקצינת מבחן של הבת שלה המליצה לה לבקש מבית משפט לאשר לבת שלה להשתמש במה שנקרא "גראס" כמטרה ל "טיפול עצמי" השתוממתי כמובן אבל זו שאלתי השניה: באלו מקרים מאשרים בישראל לאנשים שבהגדרה הם "חולים" להשתמש עם מריחואנה לשימוש עצמי??? והאם בכלל קיים דבר כזה???. 3 בשיחותייך עם בני נוער ודאי נתקלת בכמה מהם שממעיתים בהערכת הנזקים שיכולים להשפיע על מהלך חייהם כיצד את מסבירה להם הסבר בשפתם? והאם את משוכנעת שהם לא רק שומעים אלה גם באמת מקשיבים??? 4 איך את מתמודדת עם הקמתה של מפלגה תומכת לסמים הקלים כמו זו שרצה בבחירות "עלה ירוק" שמה, שמעתי שאחד מאנשי המפלגה היה עצור ועומדים נגדו חשדות בפלילים? מדוע כאשר הורים פונים ישירות לאגודות כמו "אל סם" הם אינם נענים ברצינות לדעתי גם כמה פסיכיאטרים נהגו עם הורים באותה צורה מה את חושבת על כך ??? האם כמוני שבמדינת ישראל מנסים בתי הספר והרשויות הממסדיות כולל משרד החינוך, משטרה וכד´ לא עושים כלום בענין???? זהו בינתיים. השאלות שלי הן מתוך מקרים שהייתי מעורבת בטיפול ובעזרה להורים חסרי אונים שגם הממסד עמד מול חוסר האונים שלהם!! ולא עזר לילדיהם ולו במעט היום אני כבר לא מופתעת משום דבר אבל בהתחלה כאשר פנו אלי הייתי בשוק!!! תודה זהבה פורום זכויות הורים

למעלה