שאלות לוטרינר

שאלות לוטרינר

באיזה גיל מחסנים נגד כלבת? אני רוצה לעקר ועדיין לא חיסנתי האם אפשר באותה הזדמנות או שיש להפריד? מדובר בגורה.אם אפשר המלצות על מקום טוב לעיקור קרוב לאור יהודה מקצועי ולא יקר או שבמבצע.תודה.

כלבת נהוג

לעשות בגיל 4 חודשים בערך, זה מגיע יחד עם שבב ורישיון. אין מניעה מלעקר ביחד. יש שרשור וטרינרים מומלצים בקישורי הפורום בקטגורית וטרינרים, ובקשר למבצע בטח מישהו תכף ישרשר את זה לכאן.

חוקית, יש לחסן בכלבת בגיל שלושה חודשים

גורה שפרסמתי בפורום לפני כמה שבועות אבדה, נאספה ע"י העיריה ועכשיו היא תשאר שם חודש שלם, כיוון שהיא לא מחוסנת. אין סיבה לחכות עד העיקור. לחסן החל מגיל שלושה חודשים ולא לחכות יותר, שבב אני ממליצה לעשות ברגע שהכלב מגיע אליכם.

שאלה

מדובר בשתי כלבות. קניתי אותן כשהיו בנות שלשה וחצי חדשים ולא ידעתי שזה החוק. האם אני יכולה לדרוש םי שמכרו לי את התשלום עבור החיסונים? עכשיו אני מבינה למה כלכך מיהרו ``להפטר``מהן וזה מרגיז אותי כי הייתי מאד תמימה.

לא הייתי מתעסקת עם השאלות האלה

אין מה לבוא אליהם בטענות, רק לחסן את הכלבות. קשה לי להאמין שחיסון כלבת הוא הוא הסיבה ל"העיף" את הכלבות. חשוב יותר מכלבת (לא מעוגן בחוק אבל הרבה יותר שכיח ומציל חיים) הוא חיסון המשושה, המורכב מסדרה של שלושה חיסונים, אותם מתחילים בד"כ בגיל חודשיים. אני מניחה שהבעלים רצה להפטר מהן כיוון שלא קל למצוא בתים היום.

הן קיבלו

שני משושה ועשיתי חשבון שלער פלוס כלבת ושבב יוצא בסביבות 400שח לכלבה מה גם ששילמתי עבורן כי הן גזעיות.בכל אופן אין ברירה לחסן חייבים.תודה לך.

שאלה

מדובר בשתי כלבות. קניתי אותן כשהיו בנות שלשה וחצי חדשים ולא ידעתי שזה החוק. האם אני יכולה לדרוש םי שמכרו לי את התשלום עבור החיסונים? עכשיו אני מבינה למה כלכך מיהרו ``להפטר``מהן וזה מרגיז אותי כי הייתי מאד תמימה.

לא מדוייק

עקרונית לא אמורים לעקר מבלי שיש חיסון כלבת, ולפחות בצב"ח ב"ש לא מתפשרים בעניין הזה ולא מוכנים לבצע עיקור מבלי שעברו לפחות שבועיים מחיסון כלבת.

katam

New member
נותנת לך קישור לתשובה מ YNET

תקראי את השורה האחרונה

למעלה