שאלות להשבוע

tweeg

New member
שאלות להשבוע

*האם יש חשיבות כלשהי לצורה של חללית בחלל? (אני יודע שיש בהמראה/נחיתה) חוץ כמובן מצורה של התחמקות מירי,מכ"ם וכו' אלא חשיבות מבחינת תנועה? *הגנה על כוכב/חללית עצם בחלל(תלת מימד) חייבת להתבצע בצורת כדור נכון? *הגנה התקפה על חללית:כדורים,טילים,האקינג/פיירוולס,ומטוסים קטנים יש עוד משהו? *אפשר להרוס חור שחור?חור שחור באותו גודל נגדי?פצצת מימן? *אין תורה עדכנית לקטע עם השדה המאוחד נכון?כלומר לא ניתן להשפיע על אור בעזרת חשמל/מגנטיות? *אם פליטת אור זה מעבר בין רמות אנרגיה,למה הוא לא מונוכרומטי? *מה היחס בין נפח הגז הדרוש בשביל להניע חללית(מימן,אטמוספרה אחת) לבין המסה של החללית,נגיד בשביל להאיץ מ0 ל1000 קמ"ש? ומה בשביל להסיט אותה 90 מעלות? אני מבין שיש לכם מתכונות/בגרויות,אבל מי שפה ויודע מתבקש לענות מי שתוהה מאיפה יש לי שאלות כל הזמן,אז זה מקריאה+סדרות+ויקי+דברים שעולים למי שתהה,אני חושב שאש פולטת uv,אז אפשר להשתזף ממנה (אני היחיד שתהה על זה כל הילדות?)

Snir2121

New member
ניסיון לענות:

1. מכיוון שעל החללית לא פועלים כוחות פיזיים מחוץ לאטמוספירה, אני לא רואה חשיבות לצורה. 2. לא הבנתי למה הכוונה. 3. שוב לא הבנתי. חוץ מזה, אתה מדבר על חלליות או מעבורות חלל? 4. אני מניח שיש מה שיכול להרוס חור שחור - והוא חור שחור מסיבי יותר. אם "תניח" שני חורים שחורים בעלי אותה המסה מספיק קרוב, הם ימשכו אחד את השני ויתלכדו לחור שחור אחד, מסיבי יותר. 5. אני לא בקיא בנושא הזה, אבל אני כן יודע שעדיין אין החלטה פה אחד על תיאוריה אחת גדולה, ולכן לא נראה לי שיש כאן תשובה חד-משמעית. 6. הפוטון שנפלט מאטום מעורר בודד הוא בעל אורך גל מוגדר - כלומר בצבע מסויים. יש מקורות אור שבהם יש סוגים שונים של אטומים, או גדלים שונים של צבירי אטומים, צורות פיזור שונות, ועוד גורמים שמשפיעים על תדירות האור הנפלט. כשתדירויות רבות (שלושת צבעי היסוד של האור) מתחברות מתקבל צבע לבן. 7. זו שאלה שאין עליה תשובה משום שחסרים הרבה נתונים. ראשית, גז לא שומר על הנפח שלו. נפחו כנפח המיכל בו הוא שרוי. שנית - התאוצה, בכמה זמן? האם מתרחשת תגובת בעירה? אם כן, כמה חמצן יש? באופן כללי: F=ma. הכוח המופעל על החללית הוא F, אחרי שתשלים כמה נתונים תוכל לקבל תמונה כללית לגבי F, ואז תראה את הקשר בינו לבין שאר הנתונים. 8. אין לי סימוכין ומעולם לא פגשתי את השאלה הזו - אבל אם אתה שואל אותי יש סוגים רבים ומקורות רבים לאש ובעירה בכלל, ואני די בטוח שברוב המקרים אש לא פולטת UV, להיפך - היא פולטת IR ואולי אפילו תדרים נמוכים יותר.

tweeg

New member
הבהרות לשאלות

1)אני מסכים,חוץ מהגנה אין חשיבות 2)נגיד אתה רוצה להגן על חללית אחת עם 20 חלליות,אתה תעשה מסביבה כדור של חלליות נכון? יש עוד צורה גאומטרית יעילה אסטרטגית 3)השאלה היתה איזה סוגי נשק אתה צופה שישמשו בהגנה/התקפה של ספינות חלל לא זוכר מה ההבדל בין חללית/מעבורת/ספינת חלל 4)אין דרך להרוס בלי ליצור חור שחור אחר? אם מדענים יצרו חור שחור בכדור הארץ לא יהיה שום דרך להציל את כדוה"א? 5)אוקי 6)אממ,אתה מדבר על כמה סוגי כרומופורים באותו מולקולה? אז איך מולקולות בולעות נגיד 200-400,אין מצב שיש להם 200 כרומופורים שונים נכון? שאני חושב על זה,הקשרים בתוך המולקולה לא קבועים(האטומים זזים) אז הגיוני שבכל רגע נתון נשברים ומתרכבים כרומפורים,ככה שבכל רגע יש לי מס' שונה של קשרים מצומדים ככה שיש לי מס' שונה של אורכי גל ואז בגלל מס' גדול,אז טכנית תמיד יהיו לי את הבליעה בכולם (תודה,הבנתי את זה עכשיו,עזרת לי לחשוב) 7)אממ,דחיסה הגיונית,לא יודע יחידות,נגיד של מכלי צלילה,בעקרון הזמן לא נראה לי משחק בתאוצה כן יש בעירה ,יש חמצן ביחס מיטבי לכמות המימן אני אנסח את זה אחרת,לחללית בגודל מטוס נוסעים,שחוץ מכל הציוד הנחוץ כל שאר הנפח מוקדש לחמצן+מימן(ביחס אופטימלי,בדחיסה אופטמלית לפי תנאים אפשריים) כמה פעמים היא תוכל נגיד לבצע פניות של 90 מעלות?או כמה אנרגית תנועה כללית היא תוכל להפיק? האם זה מספיק לקרבות חלל מהירים?(נגיד 50 פניות בשעה,מהירות גבוה) כמה אנרגית תנועה בערך אפשרי יהיה להפיק מזה?ביחידות של פניה/האצה וכו' 8)כפי שהבנתי מהשאלה הקודמת(6,ואני חושב שזה נכון) אז יש בכל רגע נתון את הכרומפור המקסימלי של המול' וכל שאר הכרומופורים הקטנים יותר,לכן פערי אנרגיה קטנים יותר ואורכי גל ארוכים יותר לכן אם אש פולטת בנראה היא פולטת בכל אורך גל קצר יותר מהנראה כולל uv יש לי חורים בתאוריה,כי אז היא הייתה פולטת גם באורכים קצרים יותר כולל קרינות למינהם אממ,אני צריך לחשוב על זה 9)לא עונים לי בשאלה קטנה,כמה עולה פרה? תודה על התשובות

Snir2121

New member
תגובה

2. אם אנחנו נמצאים באמצע שומקום, הייתי מפזר את החלליות באופן שווה סביב החללית (זה בעצם לא כדור אלא דודקהדרון). המצב משתנה אם יש שתי חלליות קרובות או יותר שצריך להגן עליהן - במרווחים בין החלליות ההגנה תהיה "דלילה" יותר. 3. אני בעיקר חושב על טילים, אע"פ שנראה לי שזה יהיה עסק לא זול בכלל. חוץ מזה, גופים כמו חלליות או לווינים עשויים להיות רק אמצעי. 7. ברור שהזמן משחק תפקיד בתאוצה = "שינוי מהירות בזמן", אם אין זמן הנתון של התאוצה הוא חסר משמעות (אתה יכול להאיץ מ-0 ל- 1000 בשלוש שעות ואתה יכול לעשות את זה בחצי דקה. יש הבדל). השאלה שלך מצריכה פשוט חישובים, שאין לי מספיק נתונים ונוסחאות כדי לבצע אותם. אני מעריך שכמות הדלק היום לא מספיקה לדברים כאלו, ולכן כדי שאותם קרבות חלל יתקיימו יהיה דרוש מקור אנרגיה שונה, אולי גרעיני. 8. אם מה שאתה אומר נכון, ליד אש היינו חוטפים בערך 10 סוגים שונים של גידולים. משום שכך היא פולטת גם קרינת גמא, רנטגן ואולטרא סגול. מצד שני, אתה צריך לחשוב על הכיוון השני של הספקטרום - האש הרי פולטת IR ("קרינת חום"). 9. אין לי מושג
.

tweeg

New member
תגובה

2)גם כדור זה פיזור באופן שווה של החלליות,ונראה לי שבמצב שאתה תארת אפשר לחתוך מאחת הפינות (כי היא חדה,אז אין הרבה חלליות) ואז פשוט להיכנס פנימה נראה לי כדור עם כמה חלליות בתוכו כדי לשמור מבנה,וכמה קרובות יותר לחללית במקרה שקצת יחדרו יהיה הכי טוב 3)אני מוסיף לרשימה פצצות,כי טילים זה לא מספיק,אבל זה נראה לי הכל 7)כן גם לי נראה שהשיטה הזאת לא מספיקה,לכן שאלתי אתה יכול להסביר איך אתה משתמש בארגיה גריעינית להנעת חללית בריק? 8)אכן יש לי חורים גדולים בתאוריה,אני כנראה אשאל במדע פופולרי גם האור הנראה מיצר חום בבליעה,למה ir קשור? 9)חישבו לי 1500 ע"י מחיר של קילו בשרxמשקל ממוצע אבל קצת לא חישוב טוב כי הרבה חלקים לא אוכלים,ופרה חיה שוה יותר(חלב וכו') מה עם 5? אין דרך להרוס חור שחור בלי לסכן יותר את הסביבה? (במונחים של סביבה זה אנשים מתים)

Snir2121

New member
תגובה

4. חור שחור - האמת היא שאין לי מושג. המחקרים שמתבצעים סביב הנושא הזה הם עדיין שקטים, ועוד לא הייתה תגלית מסעירה, כשתהיה אני מניח שתגיע התשובה, או הכיוון. 7. אני לא מכיר את המנגנון הספציפי, משום שהוא עדיין לא בשימוש, אבל ברגע שהפקת אנרגיה - השגת את המטרה, כי כידוע אתה יכול "לגלגל" אותה לצורה שתועיל לתאוצה. אפשר למשל לייצר חשמל (תחנות כוח גרעיניות) ומפה להמשיך למנגנון חשמלי. 8. התכוונתי שבלי קשר לאור הנראה, אני די בטוח שאש פולטת IR. תודיע לי אם תקבל תשובה
. 9. המחיר של קילו בשר מבוסס על ערך הבשר, שהוא נמוך משמעותית ביחס לערך של הפרה השלמה: יותר בשר, חלב, והכי חשוב - יכולת התרבות. אני מעריך שהיא עולה כמה אלפי שקלים, אם לא יותר, וסביר להניח שנקבה שווה יותר מזכר.

the Sman

New member
בקשר ל-7

אם אני לא טועה, בשביל להאיץ בחלל לבדך אתה חייב לאבד מסה.... ז"א לזרוק גז במהירות לכיוון הנגדי שלאליו אתה רוצה להאיץ, ו"להרוויח" את התנע שלו. עוד אנרגיה יכולה לעזור אם היא נותנת עוד מהירות לגז שאתה זורק. אבל אני חושב שלפחות עד עכשיו, השתמשו באנרגיה הכימית הפנימית של הגז בלבד (בעזרת בעירה). להשתמש באנרגיה חשמלית למשל, כדי להוסיף מהירות לגז, זה יכול להיות די מסובך

tweeg

New member
בתאי לכתוב את זה,זה מה שאמרת לי בדיון קודם

the Sman

New member
שתי תשובות

*האם יש חשיבות כלשהי לצורה של חללית בחלל? כמובן שלא מבחינה אווירודינמית. אבל אני מניח שתרצה חללית שתוכל למקם בצורה נוחה את המנוע בנקודת מרכז המסה (לכן למשל חללית בצורת חישוק לא תהיה הבחירה הכי טובה). אתה בטח גם תרצה שמומנט ההתמד של החללית יהיה נמוך ביחס לציר שבו יפעל המנוע (ובכיוון התאוצה שהוא יתן לחללית). זה כדי שהחללית לא תעוות את צורתה/תיסדק/תישבר בזמן תאוצה גבוהה. אש פולטת uv? נראה לי שעניתי לך בשאלה קטנה, ואז אמרתי שאני חושב שכן.... התחרטתי מאז P=. בעירה של פחמן, שזה הדבר שאנחנו קוראים לו אש כנראה, היא נראית לנו בצבע אדום... אם אני זוכר נכון, לפעמים האש נראית יותר בהירה, אבל היא כמעט תמיד בתחום של הצבע האדום. הסדר הוא: אינפרא אדום, אדום, ירוק, כחול, אולטרא סגול, כשירוק לוקח תחום אורכי גל גדול ביחס לאדום או כחול. אז נניח שהאש פולטת אור אדום ואינפרא אדום. אם היא הייתה פולטת גם uv, סביר היה להניח שהיא הייתה פולטת גם אור ירוק וכחול. תעשה ניסוי, ותראה שאם היא פולטת אור ירוק/כחול, אז זה זניח ביחס לאדום. ככה שנראה לי נכון לחשוב שגם כמות קרני ה-uv זניחים, או לא קיימים.

tweeg

New member
אממ

*כן זה גם שיקול,למרות שלא נראה לי שזה משנה עם חוזק החומרים של היום *כן יש מצב שהיא פולטת גם אינפרה רד,אבל זה פחות מעניין אותי,אבל ההסבר שלך הגיוני (למרות שבד"כ יש קפיצות בתוך ספקטורמים של בליעה/פליטה) השאלה שלי עכשיו היא כבר: עם יש לי בפליטה מעבר אנרגיה בין שתי רמות אז איך התחום אורכי גל מגיע ל200? היתה לי תאוריה: #בגלל שהקשרים בכרומופור זמניים(בגלל תזוזת אלקטרונים) אז אורכו במול' משתנה ובגלל שיש לי המון כאלה אז יש לי טווח של אורכי גל (לא הגיוני כי באור הנראה יש לי בערך 14 קשרים,ואז האורכי גל יהיו הכרומפור המקס ומטה)

the Sman

New member
מוסיף שאלה אחת. אשמח אם תענו לי [=

מתוך ויקי: "טמפרטורת פני השטח של השמש היא כ-6000 מעלות צלזיוס. בהתאם, ספקטרום הקרינה מתפלג דומה לקרינת גוף שחור באותה טמפרטורה, וכחצי מהקרינה נפלטת בתחום הנראה. עקומת הרגישות של העין זהה לעקומת ההתפלגות הספקטרלית של קרינת השמש, ושיא הרגישות שלה הוא באור ירוק, שהוא גם שיא הפליטה של קרינת השמש." שיא הפליטה של השמש הוא אור ירוק. אז למה אנחנו רואים אותה כצהוב? האם זה בגלל האטמוספירה (ירוק פחות כחול שווה צהוב?)? אם נצלם את השמש מהחלל החיצון בלי שום פילטר של קרניים (בהנחה שהמצלמה מסוגלת להתמודד עם קרני ה-uv), האם בתמונה שתתקבל השמש תהיה ירוקה? האם יש תמונה כזאת?

tweeg

New member
אממ

דבר ראשון אולי שיא הפליטה הוא בירוק אבל נפלטים עוד צבעים ולכן יש התאבכות בונה/הורסת שתתן צבע שונה מאשר ירוק (שאין לי מושג מהו) כמו כן יש את הקטע של פיזור ריילי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A8_%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99 שמשפיע על איך שאנחנו רואים את השמש לא מצאתי תמונה של השמש מהחלל,אם תמצא תודיע

..

בקשר ל1 יש מה שנקרא סופות חלל הן סופות מגנטיות בחלל אבל אני לא יודע אם זה צריך להשפיע על צורת החללית. לגבי חור שחור בטוח שפצצת מימן לא תזיז לחור שחור, מה שכן מדענים בעולם יוצרים מדי פעם חורים שחורים על כדור הארץ לממש זמן מועט כך שלא קורה כלום.

למעלה