שאלות לגבי Sequence Diagram

m e i r 7

New member
שאלות לגבי Sequence Diagram

יש לי שתי שאלות לגבי Sequence Diagram.. 1. מה ניתן לבנות בצורה אוטומטית לאחר שבונים את כל ה-Sequence Diagram של המערכת ? א. עץ ההורשה ב. כל הפעולות (methods), ג. כל היחסים ד. כל השדות ? 2. ב-Sequence Diagram רואים את: א. כל המחלקות ב. כל הפעולות,ג. כל המאפיינים או ד. כל המצבים ?

m e i r 7

New member
לפני מבחן :)

מדובר על שאלות ממבחנים קודמים ואין פתרונות..

עידו פ

New member
-->

מאחר ו-sequence diagram מציג את זרימת הלוגיקה במערכת ומציג את הפעולות שכל מחלקה מפעילה, בין אם על עצמה או במחלקות אחרות, נראה שהתשובות הן : 1. ב. וזאת מאחר ומה שמצויין בדיאגרמה הן המתודות המופעלות בכל שלב ושלב (בין אם במחלקה עצמה או במחלקות אחרות). הדיאגרמה לא מגדירה את הירושה בין מחלקות, או את היחסים ביניהן וכמובן שלא את השדות של המחלקות - בשביל זה יש Class diagram, ולכן תשובות א,ג ו-ד אינן מתאימות 2. אני די מתלבט בין א ו-ב. מה שבטוח זה לא מאפיינים ולא מצבים (הראשון זה class diagram והשני זה state diagram). בין אם כל המחלקות או כל הפעולות : 1. כל הפעולות - אומרים שאם פעולה לא מופיעה ב-sequence אז כנראה אין צורך בה, אבל כנ"ל לגבי מחלקות (אם אין שימוש במחלקה, אז כנראה אין צורך במחלקה). ב. כל המחלקות - מנגד, זה שפעולה לא מופיעה ב-sequence זה לא אומר שהפעולה לא פעולה פרטית שמופעלת ע"י פעולה אחרת במחלקה, ואז הפעולה לאו דווקא תבוא לידי ביטוי בדיאגרמה (לא חייבים לרדת לרמת פירוט שכזו). לכן אם הייתי חייב לבחור בין א' ו-ב', הייתי הולך על א' (כל המחלקות).

m e i r 7

New member
תודה! ואם אפשר עוד שאלה קטנה..

תודה ! ואם אפשר עוד שאלה קטנה.. למה מתכוונים כשאומרים שמערכת ERP כלשהיא היא "מערכת פתוחה" ? א. המערכת "אדישה" למסדי נתונים ולמערכת הפעלה. ב. המערכת כתובה בהרבה שפות. ג. תוכניות המקור של המערכת פתוחות לשינוי. ד. קיימות במערכת תתי-מערכות של חברות צד-שלישי ששולבו לתוך המערכת. אני מתלבט בין ג' ל-ד'. הבעייתיות ב-ד' שזה נראה כאילו בהכרח משולבות תתי-מערכות של חברות צד-שלישי.

עידו פ

New member
נראה שהתשובה הנכונה היא ד

מערכת פתוחה היא מערכת אשר ניתן להתממשק אליה. לגבי ג' - המונח העברי המתאים הוא "קוד פתוח" (open source)

למעלה