שאלות לגבי INTERFACING (פליזלין?)

מצלתיים

New member
שאלות לגבי INTERFACING (פליזלין?)

בוקר טוב

1. כשכתוב בגיזרה INTERFACING האם הכוונה לפליזלין או שיש היום משהו אחר?

2. נקרא לזה בינתיים פליזלין. נניח שאני צריכה לגזור גימור למפתחי השרוולים והצוואר.
האם הפליזלין צריך לכסות את כל פיסת הגימור או שיש להשאיר שוליים ללא פליזלין, שאותם אחבר בתפירה לשמלה?

3. יש טיפים להדבקת הפליזלין?

4. איך פליזלין מתנהג בכביסה? האם אפשר לכבס את הבגד במכונת כביסה כרגיל?

5. עוד טיפים על גימור?

6. בלי קשר - האם אתן נוהגת לכבס את האריג לפני שאתן תופרות?

טרהקוטה

New member
לפעמים, לפחות באנגלית של בורדה,

המילה הזאת מתייחסת לא רק לפליזלין אלא גם לעיבוד עצמו.
אני מדביקה את הפליזלין על כל שטח החתיכה, כולל ה-seam, לא כי אי אפשר אחרת אלא מטעמי נוחות (עצלנות?)- אחרת יש לי עוד חתיכה (הפעם של פליזלין) למדוד ולדייק ולמרכז באמצע הבד וכו'.
טיפים להדבקה? אני בטוחה שלתופרות המנוסות יותר יש המון, אני בעיקר משתדלת לשמור את החלק עם הדבק בכיוון הנגדי למגהץ... הגיהוץ הוא יבש, בלי אדים. המפגש הראשון עם המגהץ הוא פשוט בהנחה של המגהץ על היחידה בד+פליזלין, בלי להזיז אותו, כדי למנוע מצב שהפליזלין שעוד לא לגמרי נדבק יתחיל "לטייל", ורק אחרי שהחום המיס את הדבק אפשר לעבור בתנועות גיהוץ על היחידה.
בכביסה בגד עם פליזלין מתנהג רגיל לגמרי, אם הבד מתאים לכביסה במכונה אפשר לכבס אותו כרגיל. היוצא מהכלל הוא פליזלין דו-צדדי, אבל ממילא לא משתמשים בו לעיבודים אלא לאפליקציות.
ובקשר לשאלת ה"בלי קשר" - אני קצת משוגעת בקטע הזה, של לכבס בד לפני. הסיבה הכי מעשית היא שבדים הרבה פעמים מתכווצים אחרי כביסה ראשונה, ואני רוצה שהם יתכווצו לפני שאני גוזרת ותופרת אותם, ולא אחרי; אבל מעבר לזה, פשוט לא נוח לי להכניס בד לא מכובס לארונות שלי... הוא עמד בחנות, צבר אבק, טיילו עליו "חרקי בדים", עשרות ידיים מיששו אותו - אני רוצה שיהיה נקי וידיף ריח של מרכך לפני שהוא נכנס אלי לארון.

טרהקוטה

New member
וואו...

כשהתחלתי לכתוב תשובה הכל נראה רגיל, וכשסיימתי הכתב בפורום הפך לענקי!!!

מצלתיים

New member
תודה על התשובה המפורטת, הכתב נראה רגיל לגמרי

היום הייתי באיזור הבדים בת"א וקניתי בטיסט, כי ראיתי בפורום יש העדפה לבטיסט על פני פליזלין. חוץ מזה יש לי קצת פליזלין בבית מלפני עשר שנים, אנסה גם אותו.
גם אני מכבסת נגד התכווצויות, הבאסה זה הגיהוץ ...

שרון 115

New member
גם אני מכבסת לפני אבל באמבטיה של הפיצקים עם

טיפלה סבון או שמפו או מה שבא לי ליד באותו רגע
דווקא מכורה לריח של בד חדש
זה ריח שמרגש אותי
לא קונה בלי להריח אותו קודם חחח

למעלה