שאלות לגבי GPS

• פותח הנושא zax3
  • פורסם בתאריך

zax3

New member
שאלות לגבי GPS

מה כדאי לבדוק לפני שקונים GPS איזה פונקציות חשובות? כרגע יש לי כמה אופציות והן: garmin 76 eTrex: camo \ Legend \ Venture meglan meridian gold חוץ מהCamo אני מבין שכל השאר מתאימים לשימוש בליגה (לא שאני מבין למה) תודה וסו"ש נהדר (אל תאמינו לחזאים שמספרים שירד גשם...) נחום

טוב אז ככה...

כמו כל דבר זה תלויי בתקציב ובמטרה. למטרת תחרויות: 1. לבדוק שה GPS נמצא ברשימת ה GPSים שאפשר להתחרות איתם. ברשימה המעודכנת סימנתי בעיגול אדום את אלא שלא מומלצים. אם קונים GPS חדש, בשום פנים לא לקנות מאלה. (או שאין להם מספיק נקודות TRACK או שלא ניתן לשנות אצלם את קצב הדגימה. 2. לבדוק שיש מספיק נקודות TRACK ושניתן לכוון את זמן הדגימה (חשוב מאד) 1024 נקודות בקצב דגימה של נקודה כל 15 שניות יספיקו לטיסה של 4:16 שעות שזה מספיק עבור תחרויות בארץ (וגם בחו"ל אם מכוונים לקצב דגימה של פעם ב 20 שניות או שמכבים את ה GPS לחלק מהטיסה). לכל הדגמים עם 2000 נקודות ומעלה למעשה אין מיגבלה ואפשר אף לכוון לקצב דגימה מהיר יותר. 3. אם הGPS רושם גם גובה בנקודות הTRACK זה מצויין ביחוד לתיחקור טיסות. 4. באופן אישי אני לא אוהב את דגמי ה eTrex בגלל שכפתורי התפעול שלהם קטנים ובצדדים ולכן יותר קשה לתפעל אותם בטיסה. למרות זאת זו דעה שלי ויכל להיות שלמישהו אחר זה דווקא יותר נוח. לתקציב נמוך 170-220$ הייתי ממליץ על GPS12 או GPS76 לתקציב של 400-450$ הייתי ממליץ על GARMIN GPSMAP 76S. ישנם גם GPSים כמו GALILEO ו MLR שהם במיוחד עבור טיסה ותחרויות אבל אין לי כל נסיון איתם. אני מקווה שאיתי לנואל או איתי אלמוג יגיבו לשאלה כי יש להם יותר נסיון מאשר לי יש בנושא והם יכולים לתת עצות טובות.

אהלן עכסן הקטן.

השאלה היא מה הן המטרות ומה גודל התקציב. מהרשימה שלך עדיף 76, ויותר עדיף (בסלנג עם מבטא כבד בבקשה) 76S. הכי נוח זה גלילאו או בשמו השוויצרי FLYTEC 5030 (עולה קצת יותר מ - 1000 יורו). MLR XC24 פותח ומעודכן כל הזמן לצורכי טיסה ותחרות, אך ב - 76S יש פונקצויות דומות + אופציות להכנסת מפות. בהצלחה וד"ש לעכסן הגדול (מתי אתה נוסע לבקר?).

zax3

New member
תודה רבה על העזרה

והד"ש יגיע אילו בשבוע הבא - אישית אגב : משהו מכיר את המגלן "meglan meridian gold"? הוא עולה כמו ה76 סו"ש נהדר ופעיל לכולם נחום

harlev

New member
../images/Emo23.gifGPS 76 S

מחירו של GPS 76 S של גרמין 3023+מע"מ ניתן להשיג ב עגור 03-5067467 03-6580144 058-791079 AGUR.CCC.CO.IL

harlev

New member
../images/Emo23.gifFLYTEC 5030 וריו+GPS

מחירו של 5030 FLYTEC 1928 SFR השווה בערך 3.5 שקל ל 1 SFR, כך שיוצא מחירו של המכשיר כ 1500$ + מע"מ ארנון

agolan3110

New member
מפת ישראל לGPS עולה חדש

איתי - HELP איך אפשר להוריד מפת ישראל ל-GPS שנרכש בארה"ב? כתובת, מחירים וכו' יתקבלו בברכה

אהלן עמרם.

עולה חדש מאיזה דגם? רוסי, אתיופי, אמריקאי..... שם החברה ודגם יעזרו לי לגבי תשובה. אתה יכול גם באימייל [email protected] ד"ש חם לדוקטור ותמסור לו שעבודה זה לא תירוץ מספיק טוב

agolan3110

New member
חוזר אליך במייל

אעביר את המסר. חוזר אליך במייל עם פרטים.

למעלה