שאלות לגבי Cowon O2

שאלות לגבי Cowon O2

נתקלתי בנגן והתרשמתי יחסית - זיכרון מבוסס FLASH בגדלים הולמים, אפשרות הרחבה עם כרטיס SD, מסך שנוח בו לראות וידאו ובכלל נראה די מגניב (שלא נדבר על התמיכה בעברית). בכל זאת נותרתי עם כמה שאלות שאני אשמח אם תוכלו לסייע לי בהן... 1) האם כשאני מכניס את הכרטיס SD בחריץ הרחבת זיכרון אני יכול לראות סרטים/לשמוע מוסיקה ישירות דרכו? -השאלה נובעת מכך שלמשל בנגני הקריאייטיב עם אפשרות ההרחבה עם כרטיס SD לא ניתן לעשות כלום חוץ מלראות תמונות... 2) האם ניתן להשתמש בכרטיס SDHC של 32 GB של סנדיסק, אפילו שלא מצויין כך באפשרויות הנגן? (יכול להיות שהכרטיס חדש יחסית והם עוד לא עידכנו...) 3) האם נעשה שימוש בתוכנה כדי להעלות את המוסיקה/סרטים/תמונות ואם כן האם היא פשוטה ולעניין (כמו למשל זו של קריאייטיב) או מעיקה ומבזבזת זמן (כמו אייטונז)? 4) בכללי על התצוגה - האם הנגן מציג את המוסיקה לפי ה-ID3 של הקבצים או לפי תיקיות? והאם זה אותו דבר כשמדפדפים בהרחבת כרטיס הזיכרון? 5) האם ישנה דרך שמסך יכבה בזמן שמושמעת מוסיקה באופן אוטומטי כדי לחסוך בבטריה? (כמו למשל לחיצה על לחצן הולד) ושאלה כללית נוספת - האם אתם ממליצים (מניסיון) על הנגן? האם יש לכם רעיון לנגן דומה, כלומר - מסך סביר (2.5" ומעלה), זכרון מבוסס FLASH של 32GB עם אפשרות הרחבת זיכרון נורמלית וחיי סוללה טובים. תודה, דניאל

מושו 21

New member
...............

הנגן הוא נגן חדש בארץ ובחו"ל ככה שניסיון ממשתמשים אין יותר מדי ממנו - אבל רוב הנגנים של קוון עובדים באותה הצורה כך שאפשר לענות לך על השאלות - 1. אפשר לנגן כל מה שתרצה מכרטיס ההרחבה - מוזיקה, וידאו, תמונות, קבצי טקסט וכו' - כרטיס ההרחבה מזוהה כזכרון נוסף מעבר לזכרון המכשיר (אבל בנפרד ממנו) ואתה יכול לבחור לנגן קבצים שנמצאים על הזכרון הפנימי או על הזכרון החיצוני. 2. כמו שאמרתי - לא משהו שנוסה - אבל לא אמורה להיות בעיה - 8 ו-16 בוודאות אפשר (אני בכל מקרה לא ראיתי מקום גם בחו"ל שמוכר 32GB .. גם אם כן לא הייתי לוקח את הסיכון והייתי מחכה לניסיונות של אחרים). 3. העלאת הקבצים היא בשתי השיטות הרגילות - או באמצעות תוכנת סנכרון לבחירתך (WMP למשל) או בהעברה ישירה (העתק-הדבק) - אין צורך בהמרת הסרטונים אך אפשרי במידה והם לא ברזולוציה המתאימה (או שרוצים להקטין גודל קובץ ע"י הקטנת רזולוציה) ע"י התוכנה של קוון - שמה JetAudio. 4. הנגן מציג את הקבצים ומסדר אותם עפ"י תיקיות - ברוב הנגנים של קוון יש את האפשרות לסדר גם עפ"י תגיות ככה שאני מאמין שגם את האופציה הזו יש - והדבר תקף גם לכרטיס הזכרון - ברגע שמסדרים עפ"י תגיות הנגן מכליל גם את כרטיס הזכרון ואת הקבצים שבו. 5. אפשרי לקבוע זמן כיבוי מסך (לאחר כך וכך שניות), ובכלל העברה למצב הולד תכבה את המסך למספר שניות ושום לחיצה לא תדליק את המסך עד לשחרור ההולד. הורדת בהירות מסך מתי שלא צריך גם עוזרת לחסוך בסוללה. כמו שאמרתי, מניסיון אף אחד לא יוכל לדעתי עדיין להמליץ לך - איכות הוידאו שלו מביקורות יורדת ברמתה מנגנים של קוון שקיימים כבר הרבה זמן (A3, Q5, ואפילו D2). חיי סוללה זה פונקציה של מסך בעיקר - ככל שהמסך יותר גדול כך הסוללה תחזיק פחות - יש פשוט עניין של עדיפות -סוללה מול וידאו. אני הייתי שוקל את הA3.

תודה, ושאלה נוספת

הבנתי שיש במכשיר בעיה לנגן קבצי פלייליסט (M3U). האם יש דרך בכל זאת לנגן פלייליסט במכשיר? וחוזר על שאלתי האחרונה - אני לא נעול על נגן זה אבל מאוד חשוב לי זכרון מבוסס פלאש וחיי סוללה טובים (לא כמו ה-A3). אני ממש לא מחפש שיהיה עם מסך נגיעה וגדול כ"כ - אם לא היה בעיה עם כרטיס זכרון בקריאייטיב ZEN 32 הייתי הולך עליו... יש דברים נוספים בסגנון שאני פשוט לא מודע להם?

מושו 21

New member
............

לגבי פלייליסטים M3U - לא יודע - אבל הבנתי שיש אנשים פה עם D2 שהצליחו ליצור רשימת השמעה (לא יודע אם באמצעות הווניאמפ) - אם ב-D2 יש את האופציה אז רוב הסיכויים שגם בO2 יהיה. מה שכן יש זה DPL - רשימת השמעה בתוך הנגן - זאת אומרת שאתה יכול לארגן לעצמך רשימת השמעה של שירים שאתה מעדיף, גם מזכרון הנגן וגם מזכרון הכרטיס. חשוב לך וידאו ? אתה מתכוון לראות בנגן סרטים באורך מלא ? אם לא - החזק ביותר היום עם מסך מעל 2.5 זה הD2 שיש לו 45 שעות של מוזיקה ובאזור 8-10 שעות של וידאו. (אבל ממש לא נוח לראות סרט באורך מלא על מסך 2.5 ) אחריו - פחות או יותר - רובם אותו דבר מבחינת סוללה .. זה הרבה עניין של נוחות ... לקריאייטיב אין עברית, הוא עובד על תגיות, הסוללה שלו חלשה בחצי משל הD2. הD2 עובד על תיקיות ולא סנכרון כמו הזן. אני מעדיף את הסאונד של הD2 מאשר של הזן.

שמע ממה שאתה אומר

הD2 הוא מושלם בשבילי והוא באמת מושלם בשבילי חוץ מדבר אחד חשוב מאוד - הוא עד 16GB ואני רוצה 32 (גם זה לא מספיק לי אבל חשוב לי מאוד זיכרון מבוסס FLASH). יש סיכוי שCOWON יוציאו גרסה נוספת לD2 שהיא תהיה 32 גיגה?

One Echoe

New member
מה הבעיה?

לפי מה שאתה מחפש, הD2 באמת מושלם בשבילך. בD2 יש חריץ הרחבת זיכרון SD\SDHC- יש כרטיסים כאלה של 32 GB אפילו.

מושו 21

New member
...........

לא נראה לי שהם יוציאו D2 בנפח כזה .. בשביל זה הO2 יצא. (יותר לכיוון הוידאו פחות לכיוון המוזיקה) אבל כמו שאמרו - 16+כרטיס הרחבה (או כמה כאלו) ואתה מסודר. (16+2X16)

or121210

New member
אני לא רואה אותם מוציאים D2 32GB

לפחות בינתיים. אפשר גם לקנות הרבה כרטיסי זיכרון של 8/16/32GB

ועם הכרטיס זכרון זה עובד כרגיל?

לא איטי יותר? לא זולל יותר בטריה? כי אם לא, אז תכלס זה לא כזה קריטי לי...

מושו 21

New member
עובד רגיל.

זמן עליית הנגן מתארך ב-4 שניות. לא זולל יותר בטריה (למרות שיש כאלה שאומרים שכן - בדקתי ככה פחות או יותר - אם כבר משהו זולל זה המסך) להאט ניגון קבצים בנגן בכל מקרה זה לא מאט.

למעלה