שאלות לגבי community college

inbar280

New member
שאלות לגבי community college

שלום רב וסליחה מראש על השאלות הרבות שאני אציג כאן, כי אין לי מושגגגגג מהיכן להתחיל
אני שוקלת לימודים ב- community college בניו יורק.
1. יש רשימה ענקית של מוסדות community college. איך אדע כיצד לבחור? יש איזשהו מוסד מומלץ במיוחד? והאם המחיר זהה לכולם?
2. האם community college (שהם לא ממש אוניברסיטאות) דורשות בגרות מלאה? כלומר, סיימתי כמובן 12 שנות לימוד וחסרה לי בחינה אחת או שנתיים להשלמת הבגרות. האם הם "מקלים" כמו האוניברסיטה הפתוחה אצלנו למשל, שלא דורשת בגרות מלאה, אלא רק 12 שנות לימוד?
3. אוטוטו מחילה שנת הלימודים וסביר להניח שלא אספיק להתארגן, מבחינת apply וויזה. האם ניתן להתחיל את הלימודים בסמסר חורף או קיץ?
או שאבוד לי ואצטרך להמתין לספטמבר 2016?
4. מלגה- יש אופציה לבקשת מלגה ב- community college?

תודה מראש לעונים

Philip Jr

New member
אחרי שקראתי את כל השרשור שלך בפורום המקביל

אני לא כל כך מבין מה התוכנית שלך..
&nbsp
לגבי 1 - לשים במשפט אחד community college ומוסדות מומלצים זה קצת.. משעשע. אני לא חושב שאת מבינה למה את נכנסת, אבל לפחות את מודה בכך. אני אומר לך בפשטות - אני לא מבין למה לך ללכת על מסלול כזה ולבזבז את הזמן שלך כך, אם בכלל תתקבלי ותצליחי לקבל ויזה.
&nbsp
לגבי הסיפא של 1, 2 ו - 3 - זה תלוי מוסד, ותצטרכי לברר באתרים שלהם.
&nbsp
לגבי מלגות - הסיכוי אפסי.

John the Savage

New member
אעיר שאני זה שהמלצתי לה

לבדוק את האפשרות של קולג'ים קהילתיים.

היא כתבה שהיא מעוניינת לעבור לארה"ב לתקופה מסויימת. לא יודע למה ולאיזו מטרה, אבל זה גם לא ענייני. מכיוון שדובר בתקופה של עד שנתיים, ומכיוון שהשיקול של עלות שכר לימוד נמוכה יחסית היה חשוב לה, קולג'ים קהילתיים נראים האפשרות המתאימה ביותר לצרכים שלה. למרות שקולג'ים קהילתיים הם לא אוניברסיטה, לא כדאי לזלזל. מדובר במוסדות לימוד ציבוריים לגיטימיים, עם אוכלוסיה אקלקטית ומגוונת.

בחלק מהקולג'ים הקהילתיים יש מספר לא מבוטל של סטודנטים שבוחרים ללמוד שם בגלל העלויות הנמוכות יותר, ולאחר שסיימו שנתיים הם ממשיכים ללמוד באוניברסיטה. בניגוד ל-diploma mills, לימוד בקולג'ים קהילתיים נחשב ללגיטימי מבחינת השגרירות, כל זה כמובן בתנאי שמבקש הויזה מוכיח שהוא/היא bona fida student, ושכוונת הלימוד היא אמיתית.

נכון שרובנו כאן לומדים לתארים מתקדמים ונוטים לפעמים לזלזל בקולג'ים קהילתיים, אבל יש אנשים שזו האופציה המתאימה ביותר לצרכיהם, כך שלא כדאי לזלזל בזה.

Philip Jr

New member
כל אחד וההמלצות שלו, אני רואה את הדברים אחרת.

לגבי הפסקה הראשונה, אני לא חושב שאפשר לומר משהו כמו ״לא יודע למה ולאיזו מטרה, אבל זה גם לא ענייני״, ואז לדבר על הצרכים שלה. אם אנשים לא משתפים את המטרות שלהם, למה הם רוצים לנסוע ועוד, לנו אין איך לדעת מה הצרכים שלהם.
&nbsp
*אני* לא הייתי אורז את הפקלאות שלי, עובר לארה״ב ומשקיע שנתיים מזמני בלימודים בקומיוניטי קולג׳, גם אם האוכלוסיה ״אקלקטית ומגוונת״.. אתה אומר שיש סטודנטים ש*בוחרים* ללמוד שם בגלל העלויות הנמוכות? אני אומר שהם לומדים שם מלית ברירה, בגלל שאין להם בחירה (לצערי). אני לא חושב שאם אשאל אנשים בקולג׳ים כאלו הם יגידו לי ״Parkland College Champaign was exactly right for my needs״. הם יגידו לי שלא הייתה להם אופציה אחרת (מסיבות די ברורות שאני לא חש צורך לפרט פה). לא חושב שתשמע מישהו אומר ״אה, אתה מחפש ללמוד באיזור אילינוי? שמעתי שפארקלנד זה ה-מקום!״ כן, זו דרך לא רעה להיכנס למערכת האוניברסיטאית האמריקאית אחרי שנתיים, אבל היא כנראה לא נשארת בארה״ב.. וכן זו גם דרך לגיטימית - אני פשוט חושב ש - ״לגיטימי״ זה סף מאד נמוך לקבלת החלטה.
&nbsp

Gidi Shemer

New member
אני מחזק את מה שג׳ון כתב פה

יש דווקא אנשים שנכנסים לקולג׳ קהילתי לאו דווקא כשאין ברירה. למעשה, אני מכיר אישית לא מעט חברה כאלה. נשמע שענבר בוחרת בלימודים כמסלול הגירה ויש בו יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, אבל זו בהחלט אפשרות ששווה לקחת אותה בחשבון.

Philip Jr

New member
בחיית גידי, טיעון ה - "אני מכיר"?

אני מכיר כמה אנשים שמעדיפים קטשופ אסם על היינז.. מכיר כמה אנשים שבוחרים בנס של עלית על פני קפוצינו באיטליה.. או שיעדיפו לנהוג בפורד פוקוס גם אם נותנים להם פורשה. אז מה? אני תמיד מופתע מחדש כשעולה הטיעון הזה בפורום שמלא במדענים.
&nbsp
באופן כללי - קולג' קהילתי זו חתיכת פשרה, לא בחירה. רוב האנשים לא חולמים להתקבל למקום כזה. ברור שהרמה האקדמית פחותה. ברור שהאוכלוסיה פחות טובה, או בפוליטיקלי קורקט - מגוונת.. ברור שיש במסלול כזה סיכונים, כמו אי הצלחה להתקבל. יתרה מזאת, אני לא הבנתי שהיא רוצה להגר.. ונניח שרוצה להגר - מה תעשה אחרי השנתיים, תעבור לאוניברסיטה? ותשלם עשרות אלפי דולרים פלוס מחיה?

Philip Jr

New member
כמובן שבאי הצלחה להתקבל

הכוונה היא לאי הצלחה להתקבל למסלול של תואר מלא באוניברסיטה, יענו לעשות transfer.

Gidi Shemer

New member
אני בסך הכל הגבתי לעניין שהעלית והוא שאנשים לומדים שם

בלית ברירה. זו פשוט טעות בהכללה. יש סיבות שונות מדוע אנשים לומדים שם. זה לא אומר שזה חלום חייהם או לא. פשוט עובדה שאינה נכונה.

Philip Jr

New member
נו טוב, כבר אמרתי שאוסיף לחתימה שלי

ש - תלוי תחום ולא תמיד.
&nbsp
רק נראה לי שאתם מיתממים פה, או אולי פשוט מתעקשים להציג את המיעוט הקטנטן במקום להודות במציאות כפי שמתבטאת ברוב המוחלט. שום דבר שאני או אחרים יאמרו פה לא יהיה תקף במאה אחוז מהמקרים.
&nbsp
וכאמור, גם אם נשים זאת בצד - מה קורה אחרי שנתיים? והאם כדאי לבלות את השנתיים האלו בקולג' קהילתי? על הדברים האלו פותחת השרשור תצטרך לחשוב טוב טוב. אני תוהה מה היית מייעץ לילדות שלך אם הייתם בארץ עכשיו.

Philip Jr

New member
ואגב, אם כבר אז כבר

לאן החברה שאתה מכיר התקבלו? מה היה מצבם הכלכלי? אם היו להם עוד אפשרויות שלא היו קולג' קהילתי, למה הם בחרו בקולג' כזה בכל זאת?

Gidi Shemer

New member
שלש הסיבות המרכזיות

1. התקבלו לאוניברסיטאות שונות, אבל לא לאוניברסיטת החלום שלהם. העדיפו ללכת ל CC במקום לאותן אוניברסיטאות כי זה יותר קרוב או יותר זול, אבל היעד הסופי הוא אותה אוניברסיטת חלום אליה יגיעו לאחר שנה או שנתיים ב CC

2. מעדיפים אוניברסיטה אחרת, אבל החסכון בכסף בשנה שנתיים ראשונות היה השקול המרכזי

3. יכלו להתקבל לאוניברסיטאות אחרות, אבל הרגישו שהן בשלב הראשון מעט גדולות עליהן ורצו לרכוש בטחון עצמי ביכולות האקדמיות שלהם, והתחילו ב CC

Philip Jr

New member
תיארתי לעצמי

ובעיניי, סעיפים 1+2 מדגימים יפה מאד שכשיש מגבלות כספיות, או לא מצליחים להתקבל לאן שבאמת רוצים - *אז* אולי שוקלים CC. זה גם סיכון - יכול מאד להיות שאנשים כמו כמו אלו מסעיף 1 לא יגיעו גם אחרי שנתיים לאוניברסיטת החלום.
&nbsp
לגבי 3 - אם מדובר באנשים ש - ״מאמינים״ שיכלו להתקבל אז אני לא יודע מה לומר על זה.. אולי זה באמת היה קורה ואולי לא.
&nbsp
אבל אני רוצה לחזור לפרקטיקה - ממה שאני רואה, גם שנתיים ב - community college יעלו לפותחת השרשור שלנו בסביבות 20K, לא כולל מחיה והוצאות, עם סיכוי אפסי לקבלת תמיכה כלכלית ובלי יכולת לעבוד כמו שצריך. את מודעת לזה ענבר? מתאים לך כמו שאומרים?

naf86

New member
אני הלכתי לCommunity Collge

וסיימתי בהצטיינות תואר של שנתיים.
עכשיו נרשמתי לקולג' רגיל, והם קיבלו 66 קרדיטים. כלומר נשאר לי שנתיים לתואר ראשון. בסופו של דבר התואר הראשון יהיה מהמכללה אליה נרשמתי. כלומר אני השתמשתי במכללה כמקפצה להכנס למכללה אמריקאית אחרת. אני לא עשיתי SAT, GED, אלא כמה מבחני כניסה בסיסיים לCC וכמובן שהצגתי תעודת בגרות.
&nbsp
אבל אני תושב/אזרח ארה"ב. אני גם מבוגר יותר ורוצה לעשות את זה בקצב שלי (לקחתי סמסטר הפסקה בין 2 המוסדות) למישהו זר לא בטוח שזה המסלול הנכון לעשות. אם באים לעשות תואר ראשון מלא מהתחלה עד הסוף, עדיף כבר לעשות במקום אחד.

למעלה