שאלות לגבי תב"ע

מפלס 1

New member
שאלות לגבי תב"ע

שלום קבלנו את התב"ע ולדעתנו הוא מאד נוקשה רציתי לדעת את דעתכם. אחוזי בנייב בקומת הקרקע: 125 מ"ר שטח עיקרי. 5 מ"ר ממ"ד. 25 מ"ר שירות, אשר צריך להיות מרוחק לפחות 1.5 מטר מהשטח העיקרי. אנו רצינו לבנות 147 מ"ר בקומה אחת ולפי זה אפשר רק 130 מ"ר. האם יש דרך לשנות סעיף בתב"ע? כדי לחבר בין השטחי שירות לשטח העיקרי. מבחינת הקווי בניין אין לנו בעיה 5 מטר מקדימה ו-4 מטר אחורה ומהצדדים. לפי הקווי בניין אנו יכולים לבנות 216 מ"ר המגרש הוא 20*27 . האם יש הקלות בדברים אלו?

calila

New member
אפשר לבקש בקשה להקלה

עושה זאת בדר"כ האדריכל ביחד עם הבקשה להיתר, הוא צריך להסביר מה החריגה שהוא מבקש ולנמק, ועדה תתכנס ותנחה אותכם בקשר לתהליך, לרוב יבקשו את אישור השכנים הקרובים אליכם, אם זה בישוב קהילתי אז גם את האישור שלהם (אם יסרבו - לא בטוח שלא יאשרו לכם), אישור של הג"א ועוד כמה אישורים, לפעמים יבקשו חוות דעת של מומחה... תלוי בסוג החריגה, כמה אתם חורגים ואם נעשו כבר תקדימים באיזור, אחרי שתמלא אחר הדרישות שלהם, הם יחליטו אם להסכים לחריגה חשוב לבדוק מה אחוזי התכסית המותרים במגרש ולראות שאין חריגה בהיבט הזה, בתב"ע שלי מוגדר בניה מקסימלית של 250 מר עיקרי ועוד 50 מר שרות, והחלוקה היא 220 מר במפלס אחד ו 80 מר במפלס אחר, הבית שלי תוכנן כך 180 מר במפלס אחד ו 120 מר במפלס אחר, לכאורה זו חריגה מהתב"ע אבל היות ובחישוב הכללי לא חרגתי מהשטח המותר לבנייה ולא חרגתי מאחוזי התכסית של המגרש (30% - במקרה שלי 250 מר) לא הייתי צריכה אפילו לבקש אישור חריגה והבית אושר עם התכנון הזה....אגב, יחד עם התב"ע קיבלתי חוברת שמסבירה את הדרישות, היה כתוב שם שניתן להמיר גדלים מאיזור לאיזור (קומה לקומה) ובתנאי שלא חורגים בשטח הכללי המותר לבנייה, בדיוק על סעיף זה בניתי (תרתי -משמע), כמו גם שמותר להצמיד איזור שרות (לרוב חניה מקורה) לקו בנין אפס עם אישור שכנים וגם זאת עשיתי - בקיצור לרב כבר חשבו על קומבינות ושינויים עוד לפניכם ומאפשרים לחרוג על פי ההנחיות, - בדוק האם גם אצלכם יש אפשרות כזו אולם אם אין רישום של החריגות המותרות ועדת חריגים תדון בבקשה שלכם אגב, 5 מ"ר נשמע קטנטן לממ"ד בכל מקרה מדובר בשטח נטו של החדר (משהו כמו 6.5 מר ברוטו כולל קירות) ואסור להיות חדר שרות (אפילו לא חדר ארונות) אני יודעת שהכנסת אישרה הגדלת הממ"ד ל 9 מר נטו (ברוטו כ 12 מר) בקיץ האחרון אז שווה לבדוק אם התב"ע שלך לקחה זאת בחשבון, אם לר הרי לך 4 מר במתנה ללא ועדת חריגים ....

jaydavid

New member
ד"א התב"ע שקיבלת לא מעודכן לגמי הממ"ד

ממ"ד חייב להיות מינימום 12 מ"ר

אסיא10

New member
תב"ע

גם לגבי הקלות יש מגבלה, האדריכל שלך צריך לבדוק הכל בועדה יש פרוצדורה שנקראת "תב"ע מקומית", את יכולה לבקש שיאשרו לך חריגה כלשהי ויוציאו "תב"ע מקומית" קחי בחשבון שזה לוקח הרבה זמן ולא בהכרח יאשרו לך.

5 מ"ר ממ"ד?

לידיעתך, פיקוד העורף דורש 9 מ"ר... ולא תקבל אישור ע"ס "כתוב בתב"ע"... אני חושבת שהתב"ע שלכם אחלה והיא נועדה למנוע צפיפות מגורים. חבל שזה לא כך ברוב המקומות.. דמיינו שכולם היו חושבים כמוכם ו"מפלצות" של 216 מ"ר היו ממלאות את הרחוב במרחק 6 מ' זו מזו... התב"ע נועדה לייצר מרקם עירוני הגיוני וכך היא עושה. לעניות דעתי, ההליך של שינוי תב"ע מקומי, במקרה שלך לא יצלח. אפשר לדעת באיזה אזור אתם? והאם אתם בטוחים שקראתם נכון את ההנחיות בדף המידע?

מפלס 1

New member
אני יודע שזו הדרישה

אנחנו לא רוצים לבנות בית כלכך גדול אנו רוצים 147 מ"ר 5 חדרים. בית בצורה מלבנית בערך 13*11 . וזה משאיר הרבה מקום לגינה 9 מטר מהצדדים 14 מטר קדימה ואחורה. אנחנו לא מתכוונים לבנות שטחי שירות וגם לא קומה שנייה ולכן היינו רוצים לבנות את הבית קצת יותר גדול. הבית באזור י-ם.

בינא

Member
בקשו את התיקון ל-ת.ב.ע. הזאת כי היא ישנה...

הדרישה ל-ממ"ד של 5 מ"ר מראה כי ה-ת.ב.ע. שקיבלתם אינה מעודכנת. בשביל זה יש אדריכל/ית... חריגה של עד 6% יכולה להיות מוגשת כהגשה רגילה, בעיקר אם המבנה מתוכנן כקומה אחת ללא הכנות לבצוע של קומה נוספת. חשבון פשוט מראה כי 125 מ"ר + 11 מ"ר ממ"ד (כדי לקבל 9 מ"ר נטו כדרישת הג"א) + 6%X125 תביא אתכם לגודל אותו אתם מבקשים... כמעט. בתכנון נכון תגיעו למה שאתם מבקשים, גם ללא שטח השרות המיועד לחניה של 2 מכוניות או חניה ומחסן...

danvdana

New member
איזור ירושלים

אם מדובר על מועצה אזורית גוש עציון, אז הם מכירים רק ב5 מטר מהממ"ד, וזאת למרות שפיקוד העורף ידרוש 9 מטר נטו בכדי לחתום על התוכניות.

למעלה