שאלות לגבי שאיבה

ddandan76

New member
שאלות לגבי שאיבה

שלום לכולן

אני בת 38
מעוניינת לשאוב ביציות לשם שמירת פוריות, הקפאת עוברים

אני אעשה זאת באופן פרטי

רציתי להתייעץ איתכן ,
לגבי איקסי

פרופ אחד אמר לי שהוא לא עושה איקסי אלא בשיטה הסטנדרטית של לשים את הזרע ליד הביצית
ושהאיקסי "עולה תוספת"

ומצד שני יש לי חברה שביקשה שלה יעשו חצי חצי בביציות ודוקא העוברים מהאיקסי יצאו יותר טובים והיום יש לה ילד מקסים מהאיקסי :)

אז לגבי האיקסי מה את אומרות? לעשות כמוה חצי חצי או כל הביציות לעשות איקסי?

שמעתי כאן שמישהי כתסבה שעשתה פרטי באלישע והרופא לקח 3500 ש"ח

הפרופ שהייתי אצלו אמר שזה עולה 15 אלף תשלום לאסותא רשל"צ

האם אתן מכירות פרופ שעושה זאת בפחות מ 15 אלף? הפרופ בכלל אמר שאסותא מעבירים לו את התשלום

יש לכן המלצה על פרופ מעולה לשאיבה והפריית עוברים לשם הקפאה בלבד?

עוד סוגייה שיש לה כל מיני דעות
יום ההקפאה
אחד אמר ביום החמישי ואז נשארים העוברים הכי טובים..
והפרופ דוקא אומר שהוא מקפיא ביום השלישי..

מה אתן ממליצות? אולי חצי חצי..?

ושאלה לגבי תרומת זרע
אחד אומר שבנק הזרע באיכילוב נוראי ויש בו כשלונות עם הצלחת ההפרייה
והפרופ אומר שאיכילוב בסדר
אחר אמר ללכת רק לבנק זרע פרטי ששם הזרעים באיכות הכי גבוהה..

מה המלצתכן?
הרושם שלי הוא שאלך לאיכילוב כי הם טוענים שהם עושים בדיקת איכות זרע

תודה רבה

דנה

מיכל270379

New member
נראה לי שביגלל

שתהליך של הקפאת עוברים לצורך שימור פוריות נעשה באופן פרטי בלבד צריך לשלם לרופא בנפרד, לבית החולים בנפרד וצריך לקחת בחשבון גם את עלות התרופות, שבמקרה הזה לא יהיו מסובסדות, ויכולה להגיע לעוד אלפי שקלים.
לגבי השאר אין לי מושג

acka

New member
יש פה עניין מורכב

לו היית עושה שימור פוריות, רק הקפאת ביציות כל זה היה פרטי.
אבל פה את לכאורה עושה רק ivf ופשוט לא מחזירה עוברים...
אני הייתי מחפשת רופא שיראה את זה באותה צורה ויטפל בך בעלות המתאימה.
יש רופאים פרטיים שלוקחים גם פחות מ3,500 על סבב טיפולים.
שלא לדבר שאם תהיי רשומה במסלול ivf רגיל העלות המשמעותית שזה התרופות והתשלום לבית חולים (מעל 10,000 ש"ח) תהיה הרבה הרבה יותר נמוכה.
בדרך כלל כשלא ידועות בעיות זרע ויש מספיק ביציות מקובל לעשות חצי חצי כדי להבטיח הפריות בכל מקרה ולוודא מה הכי מתאים לך.
לא מבינה בבנקי זרע ונחכה למומחיות.
הייתי כותבת בקומונה לאמהות יחידניות כדי להבין מי מהרופאים יסכים לסידור כזה.
בגלל שזו לא הקפאת ביציות לדעתי יש סיכוי סביר שרופאים רבים יראו את זה כמוני.

ddandan76

New member
המשך

תודה

כרגע יש רופא שאמר לי שאני צריכה לשלם לבי"ח אסותא 15 אלף שח (ובי"ח כבר מעביר לו את חלקו)
ולרכוש באופן פרטי את התרופות

כשאת אומרת 3500 שח את מתכוונת שזה תשלום ישירות לרופא?
ולבי"ח בו נעשית השאיבה גם צריך לשלם?
במהלך ההליך אצטרך לעשות 4-5 פעמים בדיקות דם ואולטרסאונד באסותא
אשמח אם תסבירי לי שוב את האפשרות לתשלום מופחת

תודה

תשובות

הרופא שדיבר על התשלום הגבוה לבית החולים מתייחס אל המקרה שלך כאל טיפול לצורך שימור פוריות, שאינו מסובסד על ידי המדינה. במקרה כזה משלמים לבית החולים 17000 ש"ח עבור השאיבה וההפריה, עלות התרופות מאוד גבוהה ויתכן שגם אין סבסוד לבדיקות הדם והא"ס כי הקופה אינה משתתפת בהוצאות של כל אלה. שימור פוריות מתייחס בדרך כלל לשאיבה והקפאה של ביציות.
אבל את רוצה להקפיא ביציות מופרות, עוברים. שזה בעצם לעשות IVF כמעט שלם רק ללא החזרה.
והתהליך שכולל את ההפריה כן מסובסד על ידי הקופה ולכן העלות נמוכה הרבה יותר: הן של התרופות והן לבית החולים (ובבית חולים ציבורי כלל אין צורך לשלם על ההפריה). וכמובן שבדיקות הדם והא"ס הן חינם (בעלות של השתתפות רבעונית - משהו כמו 30 ש"ח).
מה שאקה הציעה הוא שתמצאי רופא שיסתכל על המקרה שלך כעל מקרה סטנדרטי של IVF - הכולל סבסוד של הקופה, ורק "יסתיר" יחד איתך מהקופה את העובדה שלא נעשות החזרות על אף שיש עוברים מופרים.
אקה הציעה שתבקשי בקומונה של יחידניות מבחירה המלצה על רופא שיסכים להסדר שכזה.

בהצלחה,
יעל

acka

New member
אפילו מעבר לכך

אין פה הרבה מה להסתיר מהקופה.
כל עוד מדובר בסבב יחיד לא חייבים שתהיה החזרה.
לי לא החזירו בגלל גירוי יתר.
יש רופאים שמעדיפים להחזיר עובר בחודש נקי מהורמונים וכך הלאה.
לדעתי הרבה רופאים לא יראו פגם בהסדר הזה.
&nbsp
בואי נגיד שגם לי נשארו כמה מוקפאים מסבב א' כשהתחלתי סבב ב'....

מיכל270379

New member
אבל.. צריך לקחת בחשבון שלא תמיד

משאיבה אחת יש כמות מספקת של עוברים, והרי המטרה פה היא שימור פוריות, מניחה שהשאיפה היא ליותר מעוברים בודדים מוקפאים ( נכון שזה החלום של הרבה בנות בפורום אבל פה המטרה היא שונה).
אני מקווה שהמקרה הזה יהיה שונה ויהיו מלא הפריות ומלא עוברים מוקפאים אבל צריך לחשוב גם על התסריט הפחות רצוי

ddandan76

New member
שאלה

ACKA

אמרת כך :
"בדרך כלל כשלא ידועות בעיות זרע ויש מספיק ביציות מקובל לעשות חצי חצי כדי להבטיח הפריות בכל מקרה ולוודא מה הכי מתאים לך.

את ממליצה בשאיבה ראשונה לעשות חצי חצי הפריות לביציות חצי איקסי וחצי רגיל ללא החדרה מלאכותית של הזרע לביצית?
ואם בשאיבה הראשונה אכן חצי חצי ודוקא העוברים של האיקסי יהיו יותר מוצלחים, האם אוכל להסיק שמהזרע הספציפי שלקחתי ומהביציות שלי בשאיבה הבאה כדאי לי לעשות את כל הביציות באיקסי ובכלל לא לעשות את הסטנדרטי?

תודה

למעלה