שאלות לגבי רשת UTM

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
שאלות לגבי רשת UTM

מה ההבדל בין UTM לרשת הגאוגרפית, שאנחנו משתמשים בתעופה אזרחית? האם זה בשיטת ה- Projection? האם אפשר להמיר נ"צ ב- UTM ל- נ"צ ברשת הגאוגרפית? אם כן, כיצד? קיבלתי נ"צ מסוימת (616409 705199) ואני מעוניין להמיר אותה לערכים ברשת הגאוגרפית.

רשת גיאוגרפית מייצגת חלוקה "טבעית"

של קוי אורך - קויו הנמתחים מהקוטב הצפוני ועד לקוטב הדרומי. המרחק הזוויתי ביניהם נספר במעלות למזרח ולמערב, 0 נקבע הקו שעובר בגיריניץ ומשם 180 לכל צד (מזרח ומערב). אם חותכים את כדור הארץ לאורכו לשני חצאים ומסמנים את המרכז(מרכז הכדור) אפשר גם לפתוח "קרניים" מנק' המרכז ועד להיקף. סה"כ 90 מעלות לכל צד (דרום וצפון) את נק' ההשקה של הקרניים מחברים מסביב לכדור השלם וככה נוצרים קוי הרוחב. שוב 90 לכל צד (דרום וצפון) - 0 יהיה קו המשווה. מכיון שאת הרשת שנוצרה בלתי אפשרי להעלות כמו שהיא על נייר שהוא דו מימדי יש צורך לפרוס את הכדור לפלחים. כל פלח מסורתי מכיל 6 מעלות = סה"כ 60 פלחים. כשמציירים אותה על מישור דו מימדי מקבלים קוי אורך המתקרבים זה לזה לקראת הקטבים וקוי רוחב במרחקים שוים (כל מעלה בין קוי הרוחב שווה למייל אחד)- מאוד לא נח למדידת מרחקים ואו כיוונים בין נק'. השימוש בה יהיה בעיקר כשצריך לסמן שטחים גדולים. (למשל ניווט למרחקים גדולים) רשת UTM היא רשת סינטטית המיועדת לשימוש עבור שטחים מצומצמים בגודלם ובגדול היא רשת ה"מונחת" על הרשת הגיאוגרפית , ומסמנת מרחקים בקילומטרים. קוי הרוחב (הצפוניות) נספרים מקו המשווה (אנחנו נמצאים כ 3000 + קמ צפונית לו ולכן תמיד נוסיף את הספרה 3 לפני רישום הקוארדינטות הצפוניות) 500 יעמוד על מרכז הפלח וירד במדידה מערבה או יעלה במדידה מזרחה. מכיוון שרשת UTM נוחה מאוד למדידת מרחקים וכיוונים היא אוניברסלית ויש מנועים שיודעים להמיר את הנ"צ לשני הכיוונים (גיוא' ל UTM ו UTM לגיאו') זהו - הסבר קצת ארוך למרות שהוא לגמרי שטחי....

LLEM

New member
תודה רבה לך אבל יש בעיה

המחשבון הזה לא מחשב בצורה הפוכה. אני צריך מ- UTM לגאוגרפי ולא הפוך.

רמי בר1

New member
בצורה הכי פשוטה.תכניס את הנקודה

ל ג,פ,ס בUTM ,תעבור למסך ההפעלה ושנה את המצב לרשת גאוגרפית ואז חזור לנקודה שהכנסת והיא תופיע במספרי הרשת הגאוגרפית.עובד גם הפוך,גם ישר ,וגם הפוך על הפוך, ומכל רשת לכל רשת. מאד פשוט.

LLEM

New member
צריך עזרה בשימוש

מה הכוונה להכנסת Zone ב- Global UTM? אתה יכול להסביר איך אני עושים את ההמרה עם המספר שכתבתי קודם?

LLEM

New member
עדיין לא הולך לי

הכנסתי ב- Northing את המספר 705199 הכנסתי ב- Easting את המספר 616409 הכנסתי ב- Zone את המספר 36 ואחריו S והוא עדיין נותן לי Error... מה אני עושה לא נכון?

YHS

New member
UTM אינה רשת, במובן הפשוט

אלא היטל של כדור הארץ שעליו נבנית הרשת. העברה מתצורת כדור לתצורת מישור יכולה להיעשות בכמה צורות. לכל צורה יתרונות משלה. האחת שומרת כיוונים, האחת שומרת מעגל גדול והאחרת שומרת צורה. בין היתר מוכאים הטל למברט (קוני, עם נקודות חיתוך נבחרות של הכדור) הטל מישורי, הטל גלילי וכן הלאה). UTM היא סוג של היטל מרקטור. בהיטל מרקטור רגיל משליכים את הכדור על גליל המשיק לכדור הארץ בקו המשווה, ואת המרחקים בין קוי האורך מתקנים בשיטה מתמטית. בהיטל UTM או ( Universal Trnsverse Mercator ) הגליל משיק לכדור הארץ לאורך קו אורך. אבל מסובבים את נקודת ההשקה מסביב לכדור ב 60 נקודות וכך נוצרות 60 רצועות UTM שרוחב כל אחת הוא 6 מעלות, ומוסיפים מעט לחפיפה או מרחיבים במקומות מסוימים לפי הצורך. על כל רצועה כזו מסמנים קוי אורך ורוחב, המסופררים גם בהתאם לרצועה.

YHS

New member
רק ירושלים אפס שתיים...

712,566.00 3,518,520.00 אזור 36, קו אורך מרכזי 33. אלו הנתונים של ירושלים (בערך....), לכן איני מבין את המספרים שלך. (או שהשתמשת ברשת ישראל?) והשתמש בזה.

גם אני לא מבין

את המספרים "שלי". נתקלתי ברשימת מקומות בארץ עם קואורדינטות מהסוג הזה, ועל כך שאלתי.

למעלה