שאלות לגבי ריטלין

vandaley

New member
שאלות לגבי ריטלין

שלום,

נוירולוג הילדים קבע לאחר שיחה של 10 דקות עם הילד כי הוא מקרה קלאסי של ADHD וחייב ריטלין.
הרופא הוא רופא בכיר וידוע אך בכל זאת יש לי כמה שאלות שאני מקווה כי תוכו לסייע לי בהן :

1. האם מניסיונכם כדאי להגיע לחוות דעת שנייה, כפי שציינתי מדובר ברופא בכיר ומומחה לעניין מאיכילוב. או אולי כדאי לעשות אבחון BRC ?
2. הרופא רשם ריטלין קצר טווח , האם כך נהוג? ידוע לי כי הטווח הוא כ 4 שעות. אז מה עשינו פה? או שכך נהוג ואחר כך עוברים לטווח ארוך אם ריטלין עוזר?
3. הרופא רשם להתחיל בחצי כדור ולאחר שבועיים לעלות אם לא עוזר, מקובל כך?
4. בהנחה ונתתי חצי כדור בבוקר, האם אוכל לתת חצי כדור אחה"צ לפני שיעור פרטי כדי שהשיעור יהיה יעיל?

תודה מראש.

תשובות

1. לפעמים כדאי ללכת לקבל דיעה שניה אבל, אם הוא ידוע כמומחה, ואם הסתמך על -1.שאלונים שמלאתם אתם 2.שיחה עם הילד, 3.שאלונים שמילאו בבבית הספר, 4. בדק אותו בדיקה פיזית, ושאל שאלות על ההתפתחות מהלידה, 5. ביקש וקיבל את כל המידע על מחלות וטראומות אפשריות, 6.- ראה תוצאותש ל בדיקות דם שנעשו.
אז סביר להניח שהאבחון טוב. אם הוא לא ביקש וקיבל את כל המידע הזה- הייתי הולכת למשיהו אחר...
2. ההחלטה על המינון מצוינת- תמיד כדאי להתחיל במינון נמוך, ובזמן השפעה קצר כדי לראות את ההשפעה, להכיר את תופעות הלוואי, לשאול את הילד איך הרגיש, לנסות לברר עם המורה איך היה בבוקר ואיך היה אחר כך, ואם יש תופעות לוואי לא טובות- זה טוב שההשפעה קצרה כי גם תופעות הלוואי לא ימשכו זמן רב מדי.
3. מקובל מאוד
4. אם לא היו בעיות בבוקר- את בהחלט יכולה לתת כדור לפני שיעור פרטי, אבל, יש ילדים שהכדור משפיע עליהם הרבה יותר זמן ממה שהוא אמור- אם השיעור הפרטי הוא בשש בערב...אז עדיף לא לתת לו לפני השיעור את שאת לא יודעת בוודאות שחצי הכדור משפיע על העוררות שלו לא יותר מארבע שעות. { וארבע שעות זה הרבה כשזה מתחיל בחמש וחצי בערב...} כי אז אתם עלולים ל"היתקע" עם ילד שלא מצליח להרדם עד 12-1 בלילה...

בדיקות כלליות-

ספירת דם.
לפעמים גם מבקשים בדיקות כדי לראות אם יש חוסר איזון של בלוטת התריס.
יש רופאים שמבקשים יותר בדיקות לראות אם קיימים מחסורים של וויטמינים או מינרלים בגוף. אבל זה לא חובה.

למעלה