שאלות לגבי פיפל

shira11114

New member
שאלות לגבי פיפל

אז אחרי בטא שלילית בחמישי האחרון, קיבלתי מחזור היום ועכשיו אני לפני החזרת מוקפאים.
הרופא שלי אמר לי להגיע מחר לעשות פיפל, קצת תפס אותי לא מוכנה כי חשבתי שזה משהו שעושים כמה ימים לפני ההחזרה ולא לפני הטיפול ההורמונלי..
מישהי יכולה להסביר לי קצת על התהליך? מה רמת הכאב?
הבנתי שבאמת ניתן לעשות זאת גם כמה ימים לפני ההחזרה אז לא ברור לי למה החליט לעשות את זה כ"כ מוקדם....
וכמה זה יעיל? תודה

היא321

New member
פיפל

אותי גווקא זימנו לעשות פיפל ביום ה 21 של המחזור הקודם, לקבל וסת ואז להתחיל טיפול הורמונלי לקראת החזרת מוקפאים. במקרה שלי זה היה יעיל כי נקלטתי לאחר 5 החזרות כושלות, ועוד עם שני עוברים.
אין הרבה מה להסביר. מגיעים, שוכבים על הכסא, מכניסים מפסק, הרופא מחדיר משהו לרחם לגרד מהרירית, כואב כמו כאבי מחזור חזקים למשך כמה שניות וזהו. מתלבשת והולכת. אפשרי לדמם קצת אחרי

shira11114

New member
מה זה אומר היום ה21 למחזור הקודם?

אני פוליציסטית אז אני קצת בעייתית :)
היום קיבלתי מחזור, הוא זימן אותי לפיפל מחר ורק אז נתחיל בטיפול הורמונלי...
אצלך זה היה הפוך?

מעודד מאוד לשמוע שנקלטת!! גם אני אחרי 4 החזרות כושלות

היא321

New member
עוברי יום 3

אני לא פוליציסטית. עשינו חודש הפסקה וכמה ימים לפני הוסת עשינו פיפל

a morph

New member
אם את פוליציסטית זה הגיוני

לא עושים פיפל בסמיכות להחזרה כי במהלך הפעולה למעשה הורסים את הרירית.
אבל אם את עושה החזרה על בסיס הורמונלי והפעולה נעשית ממש בתחילת המחזור, יש הגיון בזה כי אח"כ ממילא תתחילי לקחת אסטרוגן והרירית תיבנה מחדש.

a morph

New member
למיטב ידיעתי

פיפל "קלאסי" זה ביום ה-21 למחזור, כאשר הדגש הוא לאו דווקא על היום המסוים אלא שיהיה אחרי הביוץ ולקראת הוסת. אחרי הפיפל מקבלים וסת ומתחילים הכנה\מעקב זקיקים לקראת החזרה.
יש וריאציה אחרת של זה, שאותה אני עשיתי, והיא לבצע פיפל פעמיים במהלך אותו החודש - פעם אחת ביום 9 למחזור (שוב, היום הספציפי לא קריטי, הכוונה שיהיה לפני הביוץ) ואז שוב ביום ה-21.
גם אצלי נקלט הריון בהחזרה שאחרי פיפל (אחרי 7 הזרעות ו-2 החזרות ללא הצלחה), אבל אצלי זו גם הייתה ההחזרה הראשונה שעשיתי על ביוץ טבעי, כך שאני לא יודעת מה היה הפקטור המכריע להצלחה.

shira11114

New member
והגיוני לעשות פיפל גם כשאין בעיה עם עובי רירית הרחם?

או שזה לא קשור?

ושאלה אחרונה- זה אומר שאחרי המחזור הזה אני לא אקבל שוב מחזור עד ההחזרה הבאה?

תודה רבה לכן!

a morph

New member
לי לא הייתה שום בעיה עם הרירית

הרירית שלי בביוץ טבעי נעה סביב 8.5-10. במקרה שלי, הניסיון לעשות פיפל היה בגדר "אם לא יעזור, לא יזיק".
וסליחה, לא הבנתי את השאלה השנייה. את אמרת שהרופא יעשה לך פיפל מחר ואז ישר תתחילי הכנה להחזרה, לא? אם כך, אני מקווה בשבילך שלא תקבלי מחזור במשך 9 החודשים הבאים.

a morph

New member
לא נעים, לא נורא

זה מזכיר באמת כאבי מחזור, אבל לא נורא בכלל, ובכל מקרה זה לוקח כמה שניות.
הבנתי שזה מאוד תלוי ברופא שמבצע את זה, יש כאלה שסובלות יותר ויש שפחות. אולי קשור גם לרגישות האישית לכאב.
אח"כ יכול להיות קצת דימום וגם מיחושים דמויי מחזור אבל אצלי לפחות זה עבר תוך כמה שעות.

היא321

New member
גם לי לא היתה בעיה ברירית

היו 5 החזרות לא מוצלחות ולא היה ברור למה.
עשיתי צילום רחם, היסטרוסקופיה, קרישיות, נוגדנים, הכל היה תקין.
הרופאה הציעה לי פיפל כי טענה שזה משפר סיכויים.
ואם הבנתי אותך נכון, את לא אמורה לקבל עוד מחזור אלא להחזיר עוברים במחזור הזה

shira11114

New member
בנות אני חייבת שאלה נוספת!

התייעצתי באחד הפורומים עם פרו' אחר, והוא אמר שלפיפל בזמן הווסת אין שום משמעות ושפיפל עושים אך ורק לפני מחזור, שהרופא שלי עושה טעות והוא מנסה לעשות עלי רושם....
להזכירכן הוא רוצה לעשות לי פיפל ביום השני לווסת...מה אני עושה?

a morph

New member
את יכולה לבקש מהרופא לעשות חודש הפסקה

ובמהלך החודש הזה לעשות פיפל כמו שצריך, כמו שאני והיא321 עשינו.
במיוחד אם יש רופא שאמר כך, וגם כי חודש הפסקה עושה טוב לגוף ולנפש.

היא321

New member
מסכימה. עדחף להמתין ולעשות "כמו שצריך"

זה עלול להיות משתלם יותר

למעלה